Ja, soms ben je creatief op zondag, en lukt het je iets geniaals te bedenken… Geïnspireerd door alle vegan oreo’s die op internet rondzwerven, maakte ik ook van die lekkere dubbeldekkers. En dat suikervrij! Cacao koekjes met een vleugje fruit, stuffed met aardbeien cashew crème. Yes, yes, ze zijn verrukkelijk!
Je hebt geen oven nodig voor deze gevulde cacao koekjes, maar wel een goede keukenmachine. Cashew crème wordt namelijk lekker smeuïg in een goede krachtige machine, maar kan soms wat korrelig blijven in een minder fijn apparaat. Heb je twijfels over de kracht van jouw patser op het aanrecht? Week de cashewnoten dan een nachtje voor in een kommetje water. Ik ben hier echter vaak te wispelturig voor. Als ik het recept van de koekjes bedenk, dan wil ik ze ook vaak meteen proberen!
Dubbele Cacao Koekjes met Aardbeien Cashew Cream
voor ongeveer 10 dubbele koekjes
voor de koekjes
- 90 gram havermout
- 150 gram verse dadels, of medjool dadels, ontpit
- 2 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
- 1 el kokosolie, voor de smeuïgheid
voor de aardbeien cashew cream
- 100 gram verse aardbeien
- 80 gram cashewnoten, eventueel een nachtje geweekt
- 30 gram kokosschaafsel
- 1 theelepel kokosolie
Blend alle ingrediënten van de cashew cream in een keukenmachine tot een gladde substantie, en zet deze in een bakje in de koelkast. Dan kan deze iets opstijven terwijl je de koekjes maak. Maak de machine even een klein beetje schoon, bijvoorbeeld met een keukenpapiertje. Hij hoeft niet helemaal perfect schoongemaakt te worden.
Maal dan eerst de havermout fijn en voeg vervolgens de andere koekingrediënten toe. Laat de machine even goed draaien, totdat het mengsel goed aan elkaar kleeft. Is dit bij jou nog niet het geval, voeg dan wat extra kokosolie toe. Draai kleine balletjes van het mengsel, en druk deze plat tussen je handpalmen. Als je alle koekjes hebt gevormd, kun je gaan stapelen!
Haal de aardbeien crème uit de koeling en voeg telkens tussen twee cacao koekjes een lik van de crème, druk zachtjes de koekjes op elkaar. Plaats de koekjes dan in een afgesloten bakje, en laat deze heel even in de vriezer opstijven. Hier kun je ze optioneel ook bewaren, dan heb je altijd iets lekkers achter de hand en blijven ze lang goed. Je kunt ze ook een aantal dagen in de koelkast bewaren.
Ga je aan de slag met deze dubbele cacao koekjes met aardbeien cashew cream? Dat vind ik uiteraard erg leuk om te zien/horen! Tag mij met #blijsuikervrij of @blijsuikervrij.nl….
Dankjewel voor dit overheerlijke recept! Ik ga ze zo meteen maken, maar dit kan niet mislukken volgens mij 🙂
En, gelukt? 😉
Hallo,
Ik ben net 3 dagen bezig met suikervrij leven. Dit na een mega ongezond leven. Ook echt helemaal niet bekent met superfoods. Ik probeer eigenlijk alle slechte momenten op te vangen met een gezond alternatief. Zou ik elke dag 2 van deze koekjes mogen eten naast mijn gewone maaltijden fruit en noten? En hoe lang kan ik ze bewaren?
Groetjes Daisy
Hallo Daisy, als je geen calorieën telt, zou ik niet weten waarom niet! 😉 Als je hiermee ongezonde snacks kunt vervangen is het zeker een goede keuze. Overigens zitten er ook noten in deze koekjes, dus kun je er ook voor kiezen je portie snacknoten dan iets te verkleinen, afhankelijk van hoeveel trek je nog hebt. Je kunt ze ongeveer een weekje in de koelkast bewaren.
Hoi Daisy,
Wat een lekker recept! Heb t vanavond gemaakt. Om ze in de vriezer te doen is zeker een aanrader 😀
Dan zijn ze nog lekkerder! 😛
Groetjes, Milou
Goede tip, Milou! Helemaal in de zomer!