Jum! Deze cacao truffels met gepofte quinoa zijn lekker zacht, licht crunchy en zoet. Het laagje cacaopoeder aan de buitenkant zorgt voor een chocoladetruffel beleving. De chocosmaak is optimaal en het cacaopoeder werkt als een echte oppepper! Klinkt perfect, toch? En waarom niet lekker en suikervrij snoepen, als het kan? Neem ze lekker mee naar je werk, voor dat inzakmomentje in de middag, of serveer ze aan de visite bij een warm kopje koffie of thee.
De gepofte quinoa voor deze cacao truffels kun je bijvoorbeeld bij de natuurwinkel vinden. Overigens kun je ook zelf eenvoudig quinoa poffen:Dit doe je in een steelpannetje met deksel en een wat dikke bodem. Je zet het pannetje op het vuur tot hij goed heet is. Doe dan de quinoa erin, de deksel erop. Schud de pan goed, totdat je geen gepof meer hoort. Zo voorkom je dat de zelfgemaakte quinoa puffs verbranden!
Je kunt de gepofte quinoa gebruiken voor over je yoghurtontbijtje, voor in de salade of voor in je suikervrije tussendoortjes! Hier is alvast een fijn recept.
Cacao Truffels met Gepofte Quinoa
voor 24 truffels
- 200 g Medjool dadels
- 100 g gewelde abrikozen
- 2 el notenpasta (ik gebruikte amandelpasta)
- 3 el cacaopoeder (waarvan 1 eetlepel voor de buitenlaag)
- 30 g kokosrasp
- 10 g gepofte quinoa
Ontpit de Medjool dadels en maal deze samen met de abrikozen fijn in de keukenmachine. Voeg dan twee eetlepels cacaopoeder toe, de notenpasta en de kokos. Meng het geheel goed in de keukenmachine. Voeg als laatste de gepofte quinoa toe, en laat nog even draaien. Als het geheel nog niet goed aan elkaar plakt, kun je een scheutje water, of wat extra notenpasta toevoegen.
Draai dan balletjes van het mengsel, of gebruik een leuke vorm. Ik bestrooide mijn vormpjes met wat cacaopoeder, en drukte dan het mengsel erin. Je kunt de truffels er dan zo weer uithalen door de vorm op z’n kop te houden. Rol de truffels dan nog door een laagje cacaopoeder. Zet ze heel even in de koelkast om op te stijven.
En genieten maar!
Wil je meer lekkers maken met pure ingrediënten? Dan vind je uiteraard lekker veel extra inspiratie in mijn kookboek Zoet! (Ook leuk om cadeau te doen! ;))