• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Cacao Truffels met Gepofte Quinoa

9 maart 2016

Cacao Truffels met Gepofte Quinoa

Jum! Deze cacao truffels met gepofte quinoa zijn lekker zacht, licht crunchy en zoet. Het laagje cacaopoeder aan de buitenkant zorgt voor een chocoladetruffel beleving. De chocosmaak is optimaal en het cacaopoeder werkt als een echte oppepper! Klinkt perfect, toch? En waarom niet lekker en suikervrij snoepen, als het kan? Neem ze lekker mee naar je werk, voor dat inzakmomentje in de middag, of serveer ze aan de visite bij een warm kopje koffie of thee.

De gepofte quinoa voor deze cacao truffels kun je bijvoorbeeld bij de natuurwinkel vinden. Overigens kun je ook zelf eenvoudig quinoa poffen:Dit doe je in een steelpannetje met deksel en een wat dikke bodem. Je zet het pannetje op het vuur tot hij goed heet is. Doe dan de quinoa erin, de deksel erop. Schud de pan goed, totdat je geen gepof meer hoort. Zo voorkom je dat de zelfgemaakte quinoa puffs verbranden!

Je kunt de gepofte quinoa gebruiken voor over je yoghurtontbijtje, voor in de salade of voor in je suikervrije tussendoortjes! Hier is alvast een fijn recept.

Cacao Truffels met Gepofte Quinoa

Cacao Truffels met Gepofte Quinoa

voor 24 truffels

  • 200 g Medjool dadels
  • 100 g gewelde abrikozen
  • 2 el notenpasta (ik gebruikte amandelpasta)
  • 3 el cacaopoeder (waarvan 1 eetlepel voor de buitenlaag)
  • 30 g kokosrasp
  • 10 g gepofte quinoa

Ontpit de Medjool dadels en maal deze samen met de abrikozen fijn in de keukenmachine. Voeg dan twee eetlepels cacaopoeder toe, de notenpasta en de kokos. Meng het geheel goed in de keukenmachine. Voeg als laatste de gepofte quinoa toe, en laat nog even draaien. Als het geheel nog niet goed aan elkaar plakt, kun je een scheutje water, of wat extra notenpasta toevoegen.

Draai dan balletjes van het mengsel, of gebruik een leuke vorm. Ik bestrooide mijn vormpjes met wat cacaopoeder, en drukte dan het mengsel erin. Je kunt de truffels er dan zo weer uithalen door de vorm op z’n kop te houden. Rol de truffels dan nog door een laagje cacaopoeder. Zet ze heel even in de koelkast om op te stijven.

En genieten maar!

Wil je meer lekkers maken met pure ingrediënten? Dan vind je uiteraard lekker veel extra inspiratie in mijn kookboek Zoet! (Ook leuk om cadeau te doen! ;))

Kookboek Blij Suikervrij Zoet!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Roze Bon-bons met Bietjes, Kokos en AcaiRoze Bon-bons met Bietjes, Kokos en Acai Chocolade Truffels van Avocado & DadelsChocolade Truffels van Avocado & Dadels Chiazaad Buddha Balletjes met ZonnebloempittenChiazaad Buddha Balletjes met Zonnebloempitten Hennepzaad Fudge Bonbons met Carobe poederHennepzaad Fudge Bonbons met Carobe poeder

Categorie: Bliss Balls, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: abrikozen, cacao truffels, cacaopoeder, chocolade truffels, dadels, gepofte quinoa, kokos, notenpasta, vegan

Vorig bericht: « Zoet Notenbrood zonder Geraffineerde Suiker
Volgend bericht: Spinazie en Ricotta Quiche met Bodem van Bruine Rijst »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact