• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Bananenbrood met Kastanjemeel & Sinaasappel

12 november 2016

Winters Bananenbrood met Kastanjemeel & Sinaasappel

Echt wel weer tijd voor bananenbrood! Op mijn fruitschaal lag een overvloed aan rijpe bananen, en het was al weer veel te lang geleden dat deze gele beauties in een lekkere cake mochten schitteren. Vandaag maakte ik weer een lekkere winterse variant, een bananenbrood met kastanjemeel, sinaasappel & speculaas. Ik word altijd al helemaal vrolijk als de geur van versgebakken bananenbrood de woonkamer vult… En dan ben ik nog niet eens begonnen met het oppeuzelen van al die lekkernij!

Kastanjemeel heeft een heerlijke nootachtige smaak! Samen met de sinaasappel is het de ideale combinatie voor een herfstachtige cake.

Winters Bananenbrood met Kastanjemeel & Sinaasappel

Ben je niet zo’n fan van kastanjemeel, of heb je dit niet in huis, dan kun je dit ook vervangen door amandelmeel. Ik combineer het in dit recept met havermout, omdat dit voor iets meer luchtigheid zorgt. Een brood van alleen maar notenmeel is vaak wat meer een bonk, en dat voorkom je met wat gemalen havermout. Serveertip op de laatste foto: met notenpasta en kokosflakes!

Winters Bananenbrood met Kastanjemeel & Sinaasappel

Winters Bananenbrood met Kastanjemeel & Sinaasappel

voor 1 cakeblik

  • 100 gram kastanjemeel (of vervang door amandelmeel)
  • 100 gram havermout of havervlokken, vermalen tot meel
  • 4 kleine rijpe bananen, of 3 zeer grote
  • 2 eieren
  • het sap en de schil van 1 perssinaasappel
  • 1/2 theelepel speculaaskruiden
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 flinke theelepel baksoda, of baking soda
  • 1 eetlepel appel azijn of citroensap
  • optioneel: 1 eetlepel cacao nibs, een handje rozijnen en wat havervlokken of nootjes (ter garnering)

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vermaal in een keukenmachine de havermout tot meel en meng het kastanjemeel erdoor. Voeg dan de kruiden, baksoda en een snufje zout toe. Rasp de schil van de perssinaasappel en zet deze even opzij. Meng de bananen, eieren, appel azijn en het sap van de perssinaasappel door het droge mengsel in de keukenmachine.

Roer als laatste handmatig de sinaasappelschilletjes en optioneel wat cacao nibs en rozijnen door het beslag. Schep dit beslag dan in een met bakpapier bekleed cakeblik. Strooi er naar wens wat havervlokken of nootjes overheen. Bak het bananenbrood met sinaasappel af in de voorverwarmde oven. Dit duurt ongeveer 45-50 minuten, en kan per oven verschillen. Controleer met een satéprikker of de cake van binnen gaar is. Dit is het geval als deze er schoon en droog uit komt.

Ga jij ook winters genieten van dit bananenbrood met kastanjemeel, sinaasappel en speculaas? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat gerust jouw vragen of opmerkingen achter bij de comments of via social media. Delen via de knoppen hieronder is lief!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrij Bananenbrood met Appel & SpeculaasBananenbrood met Appel en Speculaas Havermout Cake met Peer en Gedroogde VijgenHavermout Cake met Peer en Gedroogde Vijgen Cacao Bananenbrood met BosbessenCacao Bananenbrood met Bosbessen Glutenvrije Cake met Avocado & RozijnenGlutenvrije Cake met Avocado & Rozijnen

Categorie: Cake & Bananenbrood, Suikervrije Tussendoortjes Tags: banaan, bananenbrood, bananenbrood met kastanjemeel, bananenbrood met sinaasappel, cacao nibs, ei, haver, havermout, havervlokken, kastanjemeel, perssinaasappel, rozijnen, sinaasappel, speculaas, speculaaskruiden

Vorig bericht: « Bloemkoolsoep met Pittige Mosterd
Volgend bericht: Hoe maak je Matcha thee? Bomvol anti-oxidanten! »

Lees Interacties

Beluister de Blij Dieetvrij podcast

Reacties

  1. Suzanne Agterberg zegt

    22 oktober 2017 om 11:17 am

    Ik heb dit bananenbrood nu twee keer gemaakt. De eerste keer met amandelmeel en de tweede keer met walnotenmeel. En beiden keren zeer geslaagd. Zelfs mijn dochter van 4 die geen hele goede eter is kon hier van genieten. Dank je wel voor dit heerlijke recept.

    Groetjes Suzanne

    • Saskia zegt

      23 oktober 2017 om 12:26 pm

      Kinderen zijn inderdaad een goede test-case. Die van mij kan ook heel eerlijk zijn als hij iets niet lekker vindt. 😉 Fijn dat deze in de smaak viel!

  2. Liesbeth zegt

    21 januari 2019 om 4:32 pm

    vandaag voor het eerst gemaakt en ben zeer tevreden met het resultaat, de kinderen vinden het ook heerlijk dus deze staat vanaf nu bij mijn favorieten

    • Saskia zegt

      21 januari 2019 om 4:57 pm

      Wat leuk, Liesbeth!

Primaire Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Download de gratis masterclass

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2022 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
Posting....