• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Chiazaad Buddha Balletjes met Zonnebloempitten

10 januari 2014

Chiazaad Buddha Balletjes met Zonnebloempitten

Mijn Power Proteïne Bon Bons blijven een winnaar, dus de competitie ballen heeft het moeilijk. Toch wordt ik ook erg blij van de volgende balletjes. Het is een recept dat heerlijk is voor de afwisseling, vol zit met voedingswaarde en een overheerlijk alternatief is voor een supermarkt tussendoortje zoals een mueslireep of “gezond” koekje… Waarom zoveel voedingswaarde? Naast amandelen, zit in deze balletjes ook chiazaad (lees vooral hier waarom chiazaad zo gezond is), en worden ze gecoat in fijngemalen zonnebloempitten; Een geweldige vervanger voor het kokosschaafsel wat ik normaal gebruik.

De kracht van zonnebloempitten

Zonnebloempitten worden ook wel gezien als dé natuurlijke cholesterolverlager. Ze zitten vol omega’s 3 en 6, vitamines E, B6 en B11, mangaan, koper, magnesium, fosfor en seleen. Je hebt slechts 60 gram zonnebloempitten nodig om je dagelijkse hoeveelheid vitamine E binnen te krijgen. En deze vitamine is essentieel om de symptomen van reumatoïde artritis, artrose en astma te verlagen. Ook bevatten zonnebloempitten het aminozuur tryptofaan, wat ons lichaam in optimale conditie houd.

Deze balletjes zijn zo fijn! Neem er een paar mee voor onderweg, zodat je nooit hoeft te snaaien, of serveer ze bij een lekkere kop thee.

Chiazaad Buddha Balletjes met Zonnebloempitten

Chiazaad Buddha Balletjes

voor 20-25 balletjes

  • 1 cup havermout
  • 10 grote medjool dadels
  • 1,5 cup rauwe amandelen
  • 1/6 cup chiazaad
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 1/2 cup zonnebloempitten

In de keukenmachine, vermaal de havermout, amandelen en het chiazaad. Voeg vervolgens de kaneel en vanille toe, en laat de machine nog even draaien.

Ontpit de dadels en hak ze in grove stukken. Voeg ze langzaamaan alle dadels toe aan de keukenmachine terwijl je de boel laat draaien. Het geheel gaat langzaam aan elkaar plakken. Doet het dit niet, voeg dat een scheut water toe en laat het geheel nog even draaien.

Voor de zonnebloempitten coating: Vermaal de zonnebloempitten in een koffiemaler, met een blender of andere hakmachine tot een poeder. Draai balletjes van de massa en rol ze even door het poeder.

Je kunt de ballen sowieso een week bewaren in de koelkast, mits luchtdicht verpakt. Genieten maar!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrije bonbons met Dadels, Cacao & AmandelenSuikervrije Bonbons van Dadels, Amandelen & Cacao Havermout Repen met Banaan, Noten & ZadenHavermout Repen met Banaan, Noten & Zaden Kokos Cashewnoten Snack BalletjesKokos Cashewnoten Snack Balletjes Ijzersterke Bliss Balls met Blackstrap MelasseIjzersterke Bliss Balls met Blackstrap Melasse

Categorie: Bliss Balls, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: amandelen, buddha balletjes, buddha balls, chiazaad, dadels, havermout, kaneel, medjool, vanille, vegan, zonnebloempitten

Vorig bericht: « Zuiverende Broccoli & Spinazie Detox Soep
Volgend bericht: Superfood Smoothie van Sinaasappel en Amandelen »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Tabitha zegt

    23 juni 2014 om 8:11 pm

    Waar koop jij de medjool dadels ( welk merk?)

    • Saskia zegt

      1 juli 2014 om 3:28 pm

      Ik gebruik verschillende merken. Recentelijk koop ik vaak de grote rode doos met medjool dadels bij de Dirk/Digros.

  2. Marion zegt

    16 augustus 2019 om 5:16 pm

    Kun je mij zeggen hoeveel kha en calorien er ongeveer in zitten, per stuk ?

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact