• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Chocolate Swirl Bananenbrood met Hazelnootmeel

7 maart 2018 2 Reacties

Chocolate Swirl Bananenbrood met Hazelnootmeel

Ik maak echt niet iedere week iets lekkers, hoor! 😉 Maar soms heb ik er gewoon zin in. Vorige week maakte ik dan ook weer eens een fijn bananenbrood. Ik had van die goed gespikkelde bananen over, en die kon ik óf invriezen voor een smoothie, óf er lekker mee bakken. Ik maakte er dit keer een soort chocolate swirl bananenbrood met hazelnootmeel van. Hazelnootmeel is een fijn alternatief voor amandelmeel, en combineert natuurlijk super met de chocoladesmaak!

De mooie swirl maak je natuurlijk als een pro, door het witte en donkere beslag om en om in de cakevorm te scheppen Vervolgens ga je er met een stokje, of de achterkant van een lepel of vorm een paar rondjes in maken. Dan creëer je een soort marmer-effect. Zoals je ziet, mag ik nog wel even oefenen! 😉

Chocolate Swirl Bananenbrood met Hazelnootmeel

voor 10-12 plakken, een kleine cakevorm

  • 3 rijpe bananen (echt lekker goed gespikkeld!)
  • 3 eieren
  • een handje rozijnen (of 2 Medjool dadels)
  • 160 g volkoren speltmeel
  • 50 g hazelnootmeel (of amandelmeel)
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 el appel cider azijn (ik gebruik graag die van Bragg, of citroensap)
  • snufje Keltisch zeezout
  • 3 el cacaopoeder
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng in een keukenmachine (of met een staafmixer) de bananen, eieren en rozijnen tot een glad mengsel
  3. Voeg dan het meel, vanille, baking soda, appel cider azijn en snufje zout toe. Meng tot een glad beslag.
  4. Schep 2/3 van het beslag in een andere kom. Meng de cacaopoeder door de resterende 1/3 van het beslag in de keukenmachine.
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier, en schep om en om een beetje van het blanke en chocolade-beslag in de cakevorm. Maak een mooie swirl door met de steel van een lepel of vork rondjes te maken in het beslag.
  6. Bak het bananenbrood in 35-40 minuten gaar en goudbruin. Twijfel je of het bananenbrood helemaal gaar is, controleer dan even met een satéprikker of de binnenkant een beetje droog is.
  7. Til dan het bananenbrood samen met het bakpapier uit de bakvorm en laat hem goed afkoelen voor je het papier verwijderd en de cake aansnijdt.

Zoek je meer lekkere zoete recepten zoals deze, dan kun je die ook in mijn kookboek vinden! 🙂

Liefs,

Saskia

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
37Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Glutenvrije Cake met Avocado & RozijnenGlutenvrije Cake met Avocado & Rozijnen Glutenvrije Brownies van MungbonenGlutenvrije Brownies van Mungbonen & Medjool Dadels Dadel Bananenbrood met Vanille SausDadel Bananenbrood met Vanille Saus Cacao Bananenbrood met BosbessenCacao Bananenbrood met Bosbessen

Categorie: Cake & Bananenbrood, Suikervrije Tussendoortjes Tags: amandelmeel, appel azijn, banaan, bananenbrood, cacao, cacaopoeder, cake, chocolate swirl, eieren, hazelnootmeel, Keltisch zeezout, speltmeel, vanillepoeder, volkoren, zoet

Vorig bericht: « Kun je dik worden van koolhydraten? En hoe werkt dat dan?
Volgend bericht: Leer fermenteren met 2 heerlijke kefir recepten! + winactie »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Martha zegt

    10 maart 2018 om 2:13 pm

    Hey Saskia, welk meel kun je als vervanging voor speltmeel nemen (glutenvrij)?
    groetjes, Martha

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      11 maart 2018 om 3:48 pm

      volkoren rijstmeel of boekweitmeel, bijvoorbeeld!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact