• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Cups van Chocolade met Notenpasta

7 januari 2014

Cups van Chocolade met Notenpasta

Ja, ook met goede suikervrije voornemens in het nieuwe jaar kun je genieten van een stukje chocola! Dit zijn leuke cups van chocolade met notenpasta kun je vullen met met pindakaas, amandelpasta of gemengde notenpasta. Lekker en leuk om te serveren bij de koffie of thee!

Ik ben echt fan van noten. Jij ook? Er zijn inmiddels talloze onderzoeken over hoe gezond noten wel niet zijn. Zelfs het Voedingscentrum, waar ik meestal niet zo’n hoge pet van op heb, beschrijft noten als volwaardige vleesvervangers. Ze zitten namelijk vol ijzer, B- en E- vitamines. Een handje noten per dag verlaagt de sterftekans en beschermt tegen hart- en vaatziekten, zo schrijft bijvoorbeeld dit artikel in de Volkskrant.

Als je standaard pindakaas eet, moet je voor de gein maar eens op het etiket kijken. Meestal zit deze vol suiker en e-nummers… Je kunt echter ook notenpasta of pindakaas kopen die alleen uit gemalen noten (en wat zout) bestaat. En ja, die is echt lekker! Dat is dan ook de notenboter die ik in dit recept gebruik: Een gemengde notenpasta gekocht bij de Jumbo, gevonden in het natuurvoeding schap, om precies te zijn. Voor meer lekkere tussendoortjes, kijk vooral even hier.

Cups van Chocolade met Notenpasta

voor 6 cups

  • 1/4 cup kokosolie
  • 1/4 cup cacao
  • 25 druppels stevia (bijvoorbeeld van Lucovitaal)
  • 6 theelepels notenpasta of pindakaas

In een pannetje, smelt de kokosolie. Roer vervolgens de cacao en stevia erdoor. In muffinvormpjes of chocoladevormpjes, doe één eetlepel van de vloeibare chocolade. Zet de vormpjes in de vriezer en laat de bodem 5 minuten opstijven.

Schep vervolgens op elke bodem 1 theelepel notenpasta en giet wat chocoladesaus erover, totdat de notenpasta niet meer zichtbaar is. Laat de cups zo’n 15-20 minuten opstijven.

Dan zijn ze klaar om te serveren!

Mijn advies, bewaar deze chocolade met notenpasta traktatie in de koelkast of vriezer. Ze smelten namelijk niet alleen in je mond!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Overheerlijke Rauwe Brownies, Vegan en GlutenvrijOverheerlijke Rauwe Brownies, Vegan en Glutenvrij Dubbele Cacao Koekjes met Aardbeien Cashew CreamDubbele Cacao Koekjes met Aardbeien Cashew Cream Zelf pure chocolade maken zonder geraffineerde suikerZelf pure chocolade maken zonder geraffineerde suiker Versierde appel crisps, voedzame tussendoortjes!Voedzame tussendoortjes: versierde appel crisps!

Categorie: Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: cacao, chocolaatjes, chocolade met notenpasta, cups van chocolade, kokosolie, notenpasta, stevia, suikervrije chocolade, vegan

Vorig bericht: « Balsamico Kip met Spelt Bulgur
Volgend bericht: Zuiverende Broccoli & Spinazie Detox Soep »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Jeroen zegt

    24 februari 2016 om 9:32 pm

    Lijkt me heerlijk. Bedoel je met cacao, rauwe cacao? Want zelfs in de puurste chocolade repen zit helaas nog suiker 🙁

    • Saskia zegt

      6 maart 2016 om 6:18 pm

      Ja, gewoon pure cacaopoeder. Rauw is uiteraard het beste, maar gewone cacaopoeder kan ook!

  2. Sanne zegt

    11 december 2018 om 9:19 pm

    Wat bedoel je met cup ? Hoeveel gram of eetlepels bedoel je dan ?
    Groetjes Sanne

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact