• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Dadel Bananenbrood met Vanille Saus

29 december 2013

Dadel Bananenbrood met Vanille Saus

Ik hou zo ontzettend veel van bananenbrood! De bananen maken het brood zoet, zonder dat je ook maar iets van geraffineerde suikers nodig hebt. Hét perfecte zoete tussendoortje.  Of, laten we wel wezen, hij is ook heerlijk als feestelijk ontbijt. Het is een soort cake, maar dan een variant die je kunt eten wanneer je wilt. Zonder schuldgevoel! Door volkoren granen te gebruiken vult het broodje goed, en is vaak een plakje al voldoende voor een goed voldaan gevoel…

Ik heb al eerder een bananen appel brood recept geplaatst. Dit was een vegan variant (namelijk bereid zonder ei, maar met chia zaden) met appeltjes en speculaaskruiden. Dat blijft overigens wel één van onze favorieten. Maar ook deze is smullen! In dit recept werk in gewoon met ei. Ook goed voor wat extra eiwitten!

Voor wat extra verwenning, maak er een lekker vol vanille-sausje bij… Misschien valt er iets te vieren?

Dadel Bananenbrood van Haver en Spelt

  • 75 gram havermout
  • 75 gram volkoren speltmeel
  • 4 kleine, of 3 grote bananen
  • 3 eieren
  • 8 grote Medjool dadels
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • snuf (himalaya-) zout
  • handje ongebrande ongezoute amandelen

Verwarm de oven voor op 175°C. In de keukenmachine, maal de havermout fijn tot een soort havermout meel ontstaat. Doe de havermout vast in een grote mengkom. Voeg hier het speltmeel, de baking soda en snuf zout aan toe en roer even door. Hak de bananen en dadels in grove stukken en doe deze in de keukenmachine. Voeg een eetlepel appel cider azijn toe. Maal vervolgens op hoge snelheid de bananen en dadels tot een glad mengsel. Klop in een aparte kom de drie eieren los, en klop gedurende 30 seconden, zodat het enigszins luchtig wordt. Schep de bananenpuree hierdoor, roer even goed door. Meng dit natte mengsel vervolgens met het havermout- en amandelmeel. Roer goed door tot een glad deeg ontstaat.

Schep het mengsel in een met bakpapier bekleed cakeblik. Hak de amandelen en strooi deze over het brood. Bak het bananenbrood vervolgens gedurende 30 min. in de voorverwarmde oven. Dek het vervolgens af met wat aluminiumfolie en bak nog eens 10-15 min. Het brood is klaar als een satéprikker er schoon uit komt.

Bananen Brood

Snelle Vanille Saus

  • 6 medjool dadels
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • ongeveer 150 ml water

Hak de dadels in stukken. Maal vervolgens in een hak- of keukenmachine, blender of met de staafmixer alle ingrediënten tot een gladde substantie. Wil je de saus vloeibaarder, voeg nog wat water toe. Is de saus té vloeibaar, voeg een extra dadel toe.

Genieten maar!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Cacao Bananenbrood met BosbessenCacao Bananenbrood met Bosbessen Havermout Cake met Peer en Gedroogde VijgenHavermout Cake met Peer en Gedroogde Vijgen Cake van Amandelmeel met Walnoten & DadelsCake van Amandelmeel met Walnoten & Dadels Glutenvrije Cake met Avocado & RozijnenGlutenvrije Cake met Avocado & Rozijnen

Categorie: Cake & Bananenbrood, Suikervrije Tussendoortjes Tags: amandelen, appel cider azijn, baking soda, banaan, bananenbrood, dadels, eieren, havermout, speltmeel, vanille

Vorig bericht: « Broccoli Taart met een Bodem van Amandelmeel
Volgend bericht: Snelle Tomaten Groentensoep – Passata di Verdure »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact