• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Geitenkaas Bonbons met Cranberry’s & Nootjes

22 december 2016

Geitenkaas Bonbons met Cranberry's & Nootjes, Amuse, Feestelijk hapje

Dit werkt als een verfijnd borrelhapje, of als mooie kerst amuse, deze geitenkaas bonbons. De zijdezachte geitenkaas vulling wordt omringd door een knapperig en lichtzoet laagje besjes en noten. Een perfecte combinatie als je het mij vraagt. Maak ze een paar uur voor de visite arriveert en bewaar ze in de koeling. Het ziet er uit alsof je je hebt uitgesloofd, maar dat valt uiteraard ontzettend mee! Je zet deze mooie balletje echt binnen 5 minuten op tafel.

Ze zijn er simpel om te maken, al moet je niet bang zijn om je handen vies te maken. Het rollen van de bonbons van geitenkaas is nogal een plakkerig karweitje. Maar als de lekkere hapjes eenmaal op tafel staan, zijn ze alle viezigheid waard. Want ze zijn overheerlijk! Helemaal als je fan bent van geitenkaas. Ik moest me inhouden om ze niet allemaal in één keer op te eten… Hap!

Kijk vooral even bij alle andere feestelijke recepten voor meer inspiratie!

Geitenkaas Bonbons met Cranberry's & Nootjes, Amuse, Feestelijk hapje

Geitenkaas Bonbons met Cranberry’s & Noten

voor 10 bonbons

  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels gedroogde cranberry’s (zoek naar een variant zonder geraffineerde suikers, ik gebruikte cranberry’s gezoet met ananassap)
  • 2 eetlepels rauwe noten naar wens (pecannoten, hazelnoten of amandelen zijn erg lekker)

Meng de noten en de cranberry’s en hak deze in fijne stukjes. Schep dan de geitenkaas in een kommetje en prak het zacht met een vork. Neem 1 eetlepel geitenkaas in je handen, en rol met voorzichtig tot een balletje. Rol dit balletje door het noten- en cranberry mengsel en leg het op een bord.

Ga door totdat de geitenkaas op is. Steek dan mooie prikkers in de balletjes, en zet de schaal met hartige bonbons even in de koeling zodat ze weer wat kunnen opstijven. Serveer ze wanneer je wilt!

Wanneer zet jij deze mooie geitenkaas bonbons op tafel? Ik ben benieuwd of ze in de smaak vallen! Laat vooral jouw reactie achter bij de comments of via social media. Je kunt jouw foto’s weer taggen met #blijsuikervrij, zodat ik ze ook kan terugvinden.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Kerst Chocolade met Cranberry's en Noten, SuikervrijKerst Chocolade met Cranberry’s en Pistachenootjes Hartige Muffins van Amandelmeel met GroentenHartige Muffins van Amandelmeel met Groenten Borrelnootjes van Kikkererwten met PaprikasmaakBorrelnootjes van Kikkererwten met Paprikasmaak Amandelcake met Abrikozen van StefanieAmandelcake met Abrikozen van Stefanie

Categorie: Feestinspiratie, Suikervrije Tussendoortjes Tags: amandelen, bonbons, cranberry's, gedroogde cranberry's, geitenkaas, geitenkaas hapje, hartige traktie, hazelnoten, noten, pecannoten, snack, zachte geitenkaas

Vorig bericht: « Quinoa Ontbijt met Kaki Fruit & Granaatappel
Volgend bericht: Kerst tip! Feestelijk Kokos & Cranberry Dessert »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Anne zegt

    22 december 2016 om 8:26 am

    Dit klinkt als muziek in m’n oren, ik ga het opslaan. Thnx voor het recept!

  2. Dieneke zegt

    23 december 2016 om 12:24 pm

    Hier ben ik gisteravond echt blik van,geworden, heerlijk waren ze, ik jen ze iets kleiner gemaakt

    • Saskia zegt

      23 december 2016 om 4:36 pm

      Blij, denk ik dat je bedoeld? Dat is precies de bedoeling! Goed om te horen, Dieneke. 🙂

  3. Hilde zegt

    8 oktober 2017 om 5:34 pm

    Ga ze maken maar dan met roomkaas.

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact