• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Gezonde Chocolade Muffins

10 juni 2016

Gezonde Chocolade Muffins

Is het tijd voor iets lekkers? Ik dacht van wel. Gezonde chocolade muffins, please! Met extra pure chocolate chips. Nee, ze zijn misschien niet voor iedere dag. Maar wel voor die momenten waarop je vind dat je iets lekkers verdient! En, ze zijn niet eens zo slecht nog niet. Los van de stukjes pure chocolade zijn ze vrij van geraffineerde suiker en worden ze alleen gezoet met vers en gedroogd fruit.  Perfect, toch?

Ze zijn 100% glutenvrij, omdat ze gemaakt worden van amandelmeel. Pure gemalen amandelen. Dit betekent ook dat ze boordevol goede vetten zitten, en deze vetten voorkomen de sugar high die je normaal van een chocolade muffin krijgt! Dit recept maakte 6 muffins… Ehm, ja, volgende keer ga ik dit zeker verdubbelen… Want waar die 6 muffins toch gebleven zijn? Mijn man kon er in ieder geval ook geen genoeg van krijgen!

Gezonde Chocolade Muffins

Gezonde Chocolade Muffins

voor 6 muffins

  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosschaafsel
  • 60 gram ontpitte dadels
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 20 gram chiazaad
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • een snufje Himalaya zout
  • optioneel: 35 gram fijngehakte pure chocolade (>72% cacao) (hoe puurder de chocolade, hoe minder suiker!)

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten, behalve de stukjes pure chocolade, in een keukenmachine. Laat deze even goed draaien, zodat de dadels goed fijn gemalen zijn. Als je ervoor kiest om stukjes pure chocolade toe te voegen, hak deze dan fijn en roer deze als laatste door het beslag.

Schep het beslag dan in 6 siliconen muffinvormpjes. En schuif de bakplaat met de vormpjes in de oven. Bak de muffins af in 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Ga jij ook aan de slag met deze gezonde chocolade muffins? Dan vind ik dat erg leuk om te horen! Tag mij @blijsuikervrij.nl of gebruik #blijsuikervrij.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Muffins met Ananas, SuikervrijSuikervrije Muffins met Ananas Suikervrije Kokos & Pompoen MuffinsSuikervrije Kokos & Pompoen Muffins Havermout Muffins met Appel en KaneelHavermout Muffins met Appel en Kaneel Suikervrije Muffins met Aardbeien & HavermoutSuikervrije Muffins met Aardbeien & Havermout

Categorie: Muffins, Suikervrije Tussendoortjes Tags: amandelmeel, appel cider azijn, baking soda, banaan, cacaopoeder, chiazaad, dadels, eieren, kokosschaafsel, pure chocolade

Vorig bericht: « Parelgort Risotto met Kastanje Champignons
Volgend bericht: Lunch Salade van Peulvruchten »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Charelle zegt

    10 juni 2016 om 5:19 pm

    Opgeslagen! Ze lijken me echt heerlijk en bovendien ben ik groot fan van gezonde muffins! ^^

    • Saskia zegt

      11 juni 2016 om 12:26 pm

      Leuk!

  2. Jenny zegt

    11 juni 2016 om 9:37 am

    Je kan ook cacaonibs gebruiken ipv de chocola. Die zijn ook suikervrij toch?

    • Saskia zegt

      11 juni 2016 om 12:26 pm

      Ja, dat is een perfect idee!

  3. Griet zegt

    11 juni 2016 om 11:29 am

    Dank je wel voor dit recept. Heb het ook opgeslagen.
    Worden de chiazaadjes eerst geweekt?

    • Saskia zegt

      11 juni 2016 om 12:27 pm

      Hallo Griet, dat heb ik in dit recept niet gedaan! Succes met bakken!

  4. Brigit zegt

    3 juli 2016 om 5:30 pm

    Wat zijn deze lekker!! Bezoek ook zeer verrast 🙂

    • Saskia zegt

      4 juli 2016 om 4:07 pm

      Ha Birgit, mooi! Goed om te horen! 🙂

  5. Marianne zegt

    27 augustus 2016 om 7:54 pm

    Hoi Saskia, wat zou ik in de plaats van dadels kunnen nemen in het recept?
    Ik was dol op dadels tot dat ik een programma gezien heb wat er allemaal in dadels zit. Dat verwacht je niet maar is echt waar.
    Voor mij nooit geen dadels meer.
    Groetjes, Marianne

    • Saskia zegt

      29 augustus 2016 om 10:46 am

      Hallo Marianne, rozijntjes, gedroogde vijgen… Je kunt het door ander gedroogd fruit vervangen. 😉

  6. Kim zegt

    17 februari 2017 om 9:43 am

    Super lekker!!

    • Saskia zegt

      17 februari 2017 om 1:14 pm

      Thanks, Kim! 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact