• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Havermout Muffins met Appel en Kaneel

4 januari 2014

Havermout Muffins met Appel en Kaneel

Als je gek wordt van de dagelijkse standaard kom havermout en je wilt eens iets anders, bak dan eens gezonde havermout muffins! In 5 minuten zitten ze in de oven, en dan is het slechts een kwestie van wachten tot de oven ze mooi goudbruin voor je bakt. Smullen maar!

Wij bakten deze havermout muffins op een verloren zaterdagochtend. Ik voegde aan het oorspronkelijke recept wat smaakmakers toe, waaronder appels, kaneel en rozijntjes. Ook werk ik altijd met een combinatie van baking soda en appel cider azijn. Dit omdat het zuur uit het azijn ervoor zorgt dat het geheel wat meer “rijst”. Daarbij is appel cider azijn met baking soda een zeer gezonde vervanging van bakpoeder. Een geweldig product!

Havermout Muffins met Appel en Kaneel

voor 9 muffins

  • 125 gram havermout
  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren
  • 150 ml sojamelk
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 (biologische) appel
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 flinke eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • snufje (himalaya-) zout

Verwarm de oven voor op 170°C. In een keukenmachine, meng de havermout, banaan, eieren, sojamelk, lijnzaad, kaneel, zout, baking soda en appel cider azijn. Laat het geheel even kort draaien. Hak de appel is stukjes. (Ik gebruikte een biologische appel, dan hoef je hem niet per se te schillen.) Meng als laatste de appel en rozijntjes door het mengsel.

Schep het mengsel in muffin vormpjes en zet deze op een bakplaat. Bak de muffins in 25-30 min. goudbruin.

Laat ze een beetje afkoelen voor je ze op eet.

Zoals je ziet hadden wij er al 6 op, toen de foto’s gemaakt werden…Héérlijk. Deze havermout muffins zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Muffins met Ananas, SuikervrijSuikervrije Muffins met Ananas Griekse Yoghurt Muffins met Courgette & HavermoutGriekse Yoghurt Muffins met Courgette & Havermout Vegan Haver & Teffmeel Muffins met AppelVegan Haver & Teffmeel Muffins met Appel Suikervrije Appelcake met AmandelmeelSuikervrije Appelcake met Amandelmeel

Categorie: Muffins, Suikervrij Ontbijten, Suikervrije Tussendoortjes Tags: appel, appel cider azijn, baking soda, banaan, eieren, havermout, havermout muffins, kaneel, lijnzaad, rozijnen, sojamelk, suikervrije muffins

Vorig bericht: « Snelle Tomaten Groentensoep – Passata di Verdure
Volgend bericht: Balsamico Kip met Spelt Bulgur »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. grea zegt

    5 februari 2014 om 4:57 pm

    Heel lekker, …bij gebrek aan sojamelk heb ik volle bioyoghurt gebruikt en havermeel i.p.v. havermout..fijngemalen havermout dus..dit geeft een betere structuur.
    Met chiazaad, gemalen nootjes e.d. kun je eindeloos varieeren.
    Dank voor het recept en veel gezonde bakplezier verder!
    Groetjes,
    Gaynor

    • Saskia zegt

      6 februari 2014 om 8:23 am

      Hallo Gaynor, dat klinkt ook goed, met yoghurt!

  2. tessa zegt

    7 april 2014 om 4:12 pm

    Hey Saskia! Ik heb dit recept net gemaakt, alleen bleven de cakejes aan het papieren vormpje plakken waardoor ze nu mislukt zijn.. erg zonde! Weet jij misschien wat ik fout heb gedaan? Heb alles gebruikt wat hierboven vermeld staat. Groetjes Tessa

    • Mariëtte zegt

      23 juli 2014 om 7:44 am

      ik vet de papieren cupcakes even in met een beetje kokosolie. Werkt prima!

  3. Cheryl zegt

    25 juni 2014 om 9:14 am

    Ze waren heerlijk! Had 2 verschillende soorten cups gebruikt; één van papier en de ander met een alu-binnenkant. De tweede werkte beter omdat het cake-je dan niet zo aan het papier bleef plakken.
    Kan je vertellen dat ze binnen no-time op waren!

  4. Mandy zegt

    18 maart 2016 om 9:00 pm

    Is er een alternatief voor de banaan die in de muffin moet?

    • Saskia zegt

      20 maart 2016 om 4:28 pm

      Hallo Mandy, de banaan wordt voornamelijk gebruikt om de muffins op een natuurlijke wijze te zoeten. Vervangen kan, bijvoorbeeld door een scheutje rijststroop of dadelstroop.
      Kookze!

  5. Fiona zegt

    30 april 2016 om 9:27 am

    Zalig! Ik heb deze intussen al vaak gemaakt en ook wat gevarieerd met iets ongezonder cacaopoeder en zwarte chocolade stukjes. Ook heerlijk.
    Erbij bedankt!

    • Saskia zegt

      30 april 2016 om 3:24 pm

      Klinkt toch ook nog redelijk gezond? 😉 Ligt eraan hoe puur de chocolade is die je gebruikt! En, geen dank, uiteraard!

  6. Kim van Lierop zegt

    9 maart 2017 om 5:22 pm

    Kan ik de sojamelk ook vervangen door gewone melk?

    • Saskia zegt

      13 maart 2017 om 2:54 pm

      Ja hoor, dat kan uiteraard.

  7. Lisette zegt

    9 juli 2018 om 10:17 am

    Hallo Saskia,

    Heerlijk! Ik heb ze gisteren gebakken en vanochtend als ontbijt gehad! Ik vraag me alleen af hoeveel muffins een standaard portie is voor ontbijt?

    • Saskia zegt

      12 juli 2018 om 9:17 pm

      Hallo Lisette, één is wel een heel klein ontbijt, en 9 zou ik niet doen! Haha. Vooral bewust genieten en eten tot je voldaan bent. 😉

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact