Deze havermout repen met banaan zijn werkelijk waar een geweldig tussendoortje! Door gebruik te maken van goede rijpe bananen zijn ze ook nog eens zoet, zonder de toevoeging van geraffineerde suiker. Stiekem weten we natuurlijk al lang hoe gezond zonnebloempitten en pompoenpitten zijn, maar blijft het lastig om ze met regelmaat te eten. In deze bars, kun je werkelijk waar alle gezonde noten en zaden toevoegen, om vervolgens te smullen van een gezond 4-uurtje.
Ik ga binnenkort weer een paar dagen voor mijn werk naar een hotel en dan neem ik ook een doosje met de repen mee. Gewoon om er voor te zorgen dat ik altijd een goed vullend tussendoortje om handen heb! Ik geniet ook van havermout koekjes, maar laten we wel wezen, deze bars zijn net wat voedzamer.
Even iets heel anders… Ik wordt helemaal blij van alle enthousiaste reacties die ik krijg over mijn blog! Dus, ja, bijna iedere dag wordt de blog gevuld met een lekker nieuw recept. Op de vrije dagen die ik heb, ben ik geregeld druk met kokkerellen en bloggen. Zo zorg ik ervoor dat ook op de dagen dat ik voor mijn werk van huis ben, jullie trouwe volgers verblijd worden met wat nieuwe suikervrije kookinspiratie! Overigens kan ik niet garanderen dat ik dit tempo vol blijf houden… haha. Voor nu, maak vooral deze banaan havermout bars. You guys won’t be disappointed!
Havermout repen met Banaan, Noten & Zaden
voor ongeveer 10 repen
- 1 cup havermout (hoeveel is een cup?)
- 1/2 cup zonnebloempitten
- 1/2 cup pompoenpitten
- 1/2 cup amandelen, grof gehakt
- 5 grote Medjool dadels, grof gehakt (je kunt deze ook eventueel vervangen door rozijnen of ander gedroogd fruit)
- 3 rijpe bananen
- 1 theelepel vanille extract
- 1/2 theelepel kaneel
- flinke snuf (himalaya-) zout
- eventueel 1 eetlepel kokosolie
Verwarm de oven voor op 190°C en vet een kleine ovenschaal in met kokosolie (of gebruik bakpapier om de ovenschaal te bedekken). In een grote mengkom meng de havermout, zaden, noten en dadels.
In een keukenmachine meng de bananen met vanille extract, kaneel en zout. Laat het geheel draaien tot het goed gemengd is, en het geheel vloeibaar is.
Voeg vervolgens het bananenmengsel toe aan de mengkom. Roer het geheel goed door. Zorg er hierbij voor dat alles “nat” is. Druk het mengsel vervolgens in de ingevette ovenschaal. Verdeel het mengsel hierbij goed.
Bak het mengsel gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het enigszins goudbruine randjes krijgt. Haal het dan uit de oven en laat het afkoelen. Snijd het mengsel vervolgens in repen naar zelfgekozen formaat.
Je kunt deze havermout repen in een luchtdichte box enkele dagen bewaren. Of kies ervoor ze individueel te verpakken en in te vriezen.
Heerlijk, ben zo blij met je recepten. Ik ben fan!!!
Oh, thanks, Alexandra! Leuk om te horen! 🙂
Hallo Saskia,
hoe groot is een cup?
Groeten,
Barbara
Hallo Barbara, dat lees je hier! Bak ze!
Hoi Saskia, de repen lijken me heerlijk maar als ik de dadels met rozijnen wil vervangen hoeveel heb ik dan nodig…
Groetjes 🙂
Vervangen voor wat precies? 😉
Helemaal top dit recept. Abrikozen gebruikt en is een perfecte sportreep geworden.
Ah, wat fijn, Judith!