• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Havermout Repen met Banaan, Noten & Zaden

18 januari 2014

Havermout Repen met Banaan, Noten & Zaden

Deze havermout repen met banaan zijn werkelijk waar een geweldig tussendoortje! Door gebruik te maken van goede rijpe bananen zijn ze ook nog eens zoet, zonder de toevoeging van geraffineerde suiker. Stiekem weten we natuurlijk al lang hoe gezond zonnebloempitten en pompoenpitten zijn, maar blijft  het lastig om ze met regelmaat te eten. In deze bars, kun je werkelijk waar alle gezonde noten en zaden toevoegen, om vervolgens te smullen van een gezond 4-uurtje.

Ik ga binnenkort weer een paar dagen voor mijn werk naar een hotel en dan neem ik ook een doosje met de repen mee. Gewoon om er voor te zorgen dat ik altijd een goed vullend tussendoortje om handen heb! Ik geniet ook van havermout koekjes, maar laten we wel wezen, deze bars zijn net wat voedzamer.

Even iets heel anders… Ik wordt helemaal blij van alle enthousiaste reacties die ik krijg over mijn blog! Dus, ja, bijna iedere dag wordt de blog gevuld met een lekker nieuw recept. Op de vrije dagen die ik heb, ben ik geregeld druk met kokkerellen en bloggen. Zo zorg ik ervoor dat ook op de dagen dat ik voor mijn werk van huis ben, jullie trouwe volgers verblijd worden met wat nieuwe suikervrije kookinspiratie! Overigens kan ik niet garanderen dat ik dit tempo vol blijf houden… haha. Voor nu, maak vooral deze banaan havermout bars. You guys won’t be disappointed!

Havermout Repen met Banaan, Noten & Zaden

Havermout repen met Banaan, Noten & Zaden

voor ongeveer 10 repen

  • 1 cup havermout (hoeveel is een cup?)
  • 1/2 cup zonnebloempitten
  • 1/2 cup pompoenpitten
  • 1/2 cup amandelen, grof gehakt
  • 5 grote Medjool dadels, grof gehakt (je kunt deze ook eventueel vervangen door rozijnen of ander gedroogd fruit)
  • 3 rijpe bananen
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1/2 theelepel kaneel
  • flinke snuf (himalaya-) zout
  • eventueel 1 eetlepel kokosolie

Verwarm de oven voor op 190°C en vet een kleine ovenschaal in met kokosolie (of gebruik bakpapier om de ovenschaal te bedekken). In een grote mengkom meng de havermout, zaden, noten en dadels.

In een keukenmachine meng de bananen met vanille extract, kaneel en zout. Laat het geheel draaien tot het goed gemengd is, en het geheel vloeibaar is.

Voeg vervolgens het bananenmengsel toe aan de mengkom. Roer het geheel goed door. Zorg er hierbij voor dat alles “nat” is. Druk het mengsel vervolgens in de ingevette ovenschaal. Verdeel het mengsel hierbij goed.

Bak het mengsel gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot het enigszins goudbruine randjes krijgt. Haal het dan uit de oven en laat het afkoelen. Snijd het mengsel vervolgens in repen naar zelfgekozen formaat.

Je kunt deze havermout repen in een luchtdichte box enkele dagen bewaren. Of kies ervoor ze individueel te verpakken en in te vriezen.

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
59Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Mueslirepen met Abrikozen & SinaasappelMueslirepen met Abrikozen & Sinaasappel Chiazaad Buddha Balletjes met ZonnebloempittenChiazaad Buddha Balletjes met Zonnebloempitten Zachte Vijgen ReepjesFruitige Vijgen Reepjes Gezonde Havermout & Kurkuma RepenGezonde Havermout & Kurkuma Repen

Categorie: Repen, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: amandelen, banaan, dadels, havermout, havermout repen, kaneel, medjool, pompoenpitten, vanille, vegan, zonnebloempitten

Vorig bericht: « Fruitige Smoothie met Zelfgemaakte Hennep Melk
Volgend bericht: Wortel Sap met Bleekselderij, Appel en Gember »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Alexandra zegt

    11 augustus 2016 om 9:00 am

    Heerlijk, ben zo blij met je recepten. Ik ben fan!!!

    • Saskia zegt

      11 augustus 2016 om 2:42 pm

      Oh, thanks, Alexandra! Leuk om te horen! 🙂

  2. barbara zegt

    8 oktober 2016 om 10:31 am

    Hallo Saskia,

    hoe groot is een cup?

    Groeten,
    Barbara

    • Saskia zegt

      9 oktober 2016 om 1:36 pm

      Hallo Barbara, dat lees je hier! Bak ze!

  3. Angelique zegt

    20 februari 2017 om 3:32 pm

    Hoi Saskia, de repen lijken me heerlijk maar als ik de dadels met rozijnen wil vervangen hoeveel heb ik dan nodig…

    Groetjes 🙂

    • Saskia zegt

      1 maart 2018 om 2:39 pm

      Vervangen voor wat precies? 😉

  4. Judith Teeling zegt

    28 april 2019 om 10:11 pm

    Helemaal top dit recept. Abrikozen gebruikt en is een perfecte sportreep geworden.

    • Saskia zegt

      10 mei 2019 om 4:52 pm

      Ah, wat fijn, Judith!

Trackbacks

  1. oatmeal and banana bars – the little cherry tree schreef:
    25 mei 2018 om 7:49 pm

    […] my version of her great recipe, oatmeal bars with banana nuts & seeds. I used a bit more banana, which makes the bars really moist and chewy. A bit of a mix between […]

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact