• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Kerst Chocolade met Cranberry’s en Pistachenootjes

17 december 2016

Kerst Chocolade met Cranberry's en Noten, Suikervrij

Jaaa, dit overheerlijke stukje suikervrije chocolade met cranberry’s misstaat niet op de feestelijke kerst tafel. Serveer hem na afloop van het diner bij een lekker kopje thee of koffie, of zet hem overdag op tafel voor de familie. Het wordt geheid smullen! Om de fudge-achtige chocolade mooi rood en groen te kleuren, maakte ik deze met cranberry’s en pistachenootjes. Maar de chocolade fudge zit bomvol knapperige nootjes, en is daarom een gezond alternatief voor een bon-bon of stukje kerst chocola…

Kerst Chocolade met Cranberry's en Noten

Cranberry’s zijn overigens slecht zonder suiker te verkrijgen, daar ben ik me wel van bewust! Ik gebruikte zelf in dit recept een variant gezoet met ananassap, maar je kunt ze soms ook vinden gezoet met appelsap. Uiteraard is dat niet écht helemaal volgens mijn richtlijnen, maar gelukkig bevatten ze dan geen standaard witte suiker. Kijk dus even goed op de verpakkingen. De meeste kans om een zakje relatief goede gedroogde cranberry’s te kopen, heb je bij een natuurwinkel of een ouderwetse marktkraam.

Kerst Chocolade met Cranberry's en Noten

Gelukkig zitten er niet bakken vol cranberry’s in deze chocolade, en wordt deze vooral gezoet met Medjool dadels. (Of in ieder geval, de sappigste dadels die je maar vinden kan!) Het recept voor deze Kerst Chocolade kwam ik tegen op de prachtige site van Madeleine Shaw, zij noemt het Rocky Roads! Logisch, want het zijn bijna meer noten dan chocola! Madeleine is overigens bekend van de prachtige “get the glow” boeken, die helaas bij ons alleen in het Engels te verkrijgen zijn.

Kerst Chocolade met Cranberry’s en Noten

voor een hele hoop stukjes chocolade! (+/- 40 blokjes)

  • 60 gram hazelnoten
  • 60 gram pistachenoten
  • 100 gram pecannoten of walnoten
  • 120 gram Medjool dadels (zonder pit) (met de feestdagen kun je deze bij de Lidl goed verkrijgen)
  • 200 ml gesmolten kokosolie
  • 2 eetlepels amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 45 gram rauwe cacao poeder
  • 50 gram gedroogde cranberry’s (zonder suiker)

Aanwijzingen

Rooster de noten een paar minuten in een koekenpan, tot ze lekker geuren en goudbruin kleuren. Haal ze dan uit de pan en laat ze afkoelen.

Mix de dadels, kokosolie, amandelmelk en cacao in een keukenmachine of stevige blender. Verdeel de noten over een kleine ovenschaal, en giet het cacao-mengsel eroverheen. Dek het dan af, en zet het minimaal 2 uur in de vriezer om op te stijven.

Hierna kun je de chocolade in stukken hakken. Bewaar de chocolade vooral in de vriezer, dan heb je altijd iets lekker omhanden tijdens de feestdagen. Hij is goddelijk!

Gelukkig kunnen we ook nog een beetje verantwoord genieten tijdens de feestdagen. Een handje noten per dag, dat is immers het advies. Nou, daar helpt deze chocolade met cranberry’s je zeker bij. Wat serveer jij als relatief “verantwoord” snoepgoed deze Kerst?

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Raw vegan aardbeien & chocoladetaartjesRaw vegan aardbeien & chocoladetaartjes Geitenkaas Bonbons met Cranberry's & Nootjes, Amuse, Feestelijk hapjeGeitenkaas Bonbons met Cranberry’s & Nootjes Suikervrije Chocolade & Walnoten FudgeSuikervrije Chocolade & Walnoten Fudge 7 X de Lekkerste Brownie Recepten op een Rij7 x De lekkerste brownie recepten op een rij!

Categorie: Feestinspiratie, Suikervrije Tussendoortjes Tags: amandelmelk, cacaopoeder, chocolade, chocolade met cranberry's, dadels, fudge, gedroogde cranberry's, hazelnoten, kokosolie, medjool dadels, noten, pecannoten, pistachenoten

Vorig bericht: « Kruidige Pilaf met Pompoen en Bloemkool
Volgend bericht: Kerst: Roomboter Koekjes met Appelstroop »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Alice zegt

    19 december 2016 om 8:45 am

    Omdat ze zo moeilijk te vinden zijn, heb je de cranberries zonder suiker gelukkig niet gebruikt in dit recept! 😉

    • Saskia zegt

      20 december 2016 om 8:56 am

      Hahaha, ja lekker handig hè? Maar ik vind ze altijd zo goed bij Kerst passen… 😉 Rozijntjes werken ook in de plaats!

  2. Milou zegt

    25 december 2016 om 1:24 pm

    Super recept! We hebben met zn allen enorm genoten!

    • Saskia zegt

      27 december 2016 om 8:54 am

      Yay, wat fijn, Milou! 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact