Goede suikervrije koekjes van kokosmeel kun je alleen maken met zeer rijpe bananen (of met stevia, maar daar moet je maar net van houden!). Dat is vaak goed zoeken in de supermarkt, want daar liggen de minder zoete (nog deels groene!) bananen doorgaans voor het oprapen. De lekkerste koekjes vragen dan ook perfecte timing: Je maakt ze op het moment dat je fruitschaal naar je schreeuwt, omdat er een paar bananen bijna overrijp zijn.
Als je kleintje dan ook nog besluit om op een koude winterochtend een dutje te doen, maak je deze kokos koekjes (gelukkig) binnen een half uurtje! Zo houden de drukke moeders onder ons zelfs nog tijd over om een hoofdstuk uit een goed boek te lezen, of zoals “duty calls” een wasje op te hangen. Deze koekjes zijn overigens lekker zacht en chewy als ze net uit de oven komen, maar worden bij het afkoelen ietsje harder. En onthou: Hoe rijper de bananen, hoe zoeter de koekjes! Maak jij ook zo’n bakplaat vol?
Koekjes van Kokosmeel met Kaneel & Geschaafde Amandelen
voor ongeveer 16 koekjes
- 2 (over)rijpe banenen
- 75 gram kokosolie
- 70 gram kokosmeel
- 1 eetlepel kaneel
- 1 snufje Himalaya zout
- een handje geschaafde amandelen
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng dan de bananen en de kokosolie goed, in een keukenmachine of met een staafmixer, tot het een glad mengsel vormt. Voeg dan de kokosmeel, kaneel en het snufje Himalaya zout toe. Meng het geheel tot een zacht deegje.
Rol dan balletjes van het deeg en druk deze plat tussen je handpalmen. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk vervolgens de geschaafde amandelen bovenop de koekjes. Bak de koekjes gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat deze bruin kleuren. Laat ze dan nog heel eventjes afkoelen.
Snoep gezond met deze suikervrije koekjes van kokosmeel! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden… Laat je ook een reactie achter?
Lekkerrrrrrrr
Lijkt me helemaal lekker,
Maar ik heb 1 vraag. Hoe groot moeten de bananen zijn?
Is het mogelijk om ook hier het benodigde gewicht neer te zetten?
Hallo lies, het zijn gewoon gemiddeld grote bananen. 😉 Dan gaat het meestal goed!
Smaak is goed vindt het alleen iets te droog in de mond.
Dat is een nadeel van kokosmeel, helaas. Mogelijk kun je ze een keer met een ander soort meel uitproberen!
Ja maar het nadeel is dat kokosmeel in tegenstelling tot de meeste andere meelsoorten niet 1:1 vervangbaar is door een ander soort meel.
Koekjes geven een flauwe smaak en zijn droog on de mond
Hoe gemakkelijk! En lekker!
Yes! Fijn! 🙂 Geniet ervan!
Hoi Saskia, ik ben op zoek naar speculaasjes zonder suiker en krijg muffins, cakes van alles, behalve koekjes. Zou ik dit recept kunnen proberen en ipv kaneel speculaaskruiden kunnen gebruiken? Of heb je een beter idee?