• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Koekjes van Kokosmeel met Kaneel & Amandelen

27 januari 2016

Koekjes van Kokosmeel met Kaneel & Geschaafde Amandelen

Goede suikervrije koekjes van kokosmeel kun je alleen maken met zeer rijpe bananen (of met stevia, maar daar moet je maar net van houden!). Dat is vaak goed zoeken in de supermarkt, want daar liggen de minder zoete (nog deels groene!) bananen doorgaans voor het oprapen. De lekkerste koekjes vragen dan ook perfecte timing: Je maakt ze op het moment dat je fruitschaal naar je schreeuwt, omdat er een paar bananen bijna overrijp zijn.

Als je kleintje dan ook nog besluit om op een koude winterochtend een dutje te doen, maak je deze kokos koekjes (gelukkig) binnen een half uurtje! Zo houden de drukke moeders onder ons zelfs nog tijd over om een hoofdstuk uit een goed boek te lezen, of zoals “duty calls” een wasje op te hangen. Deze koekjes zijn overigens lekker zacht en chewy als ze net uit de oven komen, maar worden bij het afkoelen ietsje harder. En onthou: Hoe rijper de bananen, hoe zoeter de koekjes! Maak jij ook zo’n bakplaat vol?

Koekjes van Kokosmeel met Kaneel & Geschaafde Amandelen

 

Koekjes van Kokosmeel met Kaneel & Geschaafde Amandelen

voor ongeveer 16 koekjes

  • 2 (over)rijpe banenen
  • 75 gram kokosolie
  • 70 gram kokosmeel
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 snufje Himalaya zout
  • een handje geschaafde amandelen

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng dan de bananen en de kokosolie goed, in een keukenmachine of met een staafmixer, tot het een glad mengsel vormt. Voeg dan de kokosmeel, kaneel en het snufje Himalaya zout toe. Meng het geheel tot een zacht deegje.

Rol dan balletjes van het deeg en druk deze plat tussen je handpalmen. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk vervolgens de geschaafde amandelen bovenop de koekjes. Bak de koekjes gedurende 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat deze bruin kleuren. Laat ze dan nog heel eventjes afkoelen.

Snoep gezond met deze suikervrije koekjes van kokosmeel! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden… Laat je ook een reactie achter? 

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Simpele Havermout Koekjes met WalnotenSimpele Havermout Koekjes met Walnoten Zachte Abrikozen KoekjesZachte Abrikozen Koekjes Vegan Koekjes van Kamut & Volkoren RijstmeelVegan Koekjes van Kamut & Volkoren Rijstmeel Banaan & Pindakaas Donuts van KokosmeelVegan Pindakaas Donuts van Kokosmeel

Categorie: Koekjes, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: amandelschaafsel, banaan, kaneel, koekjes van kokosmeel, kokos koekjes, kokosmeel, kokosolie, plantaardig, vegan

Vorig bericht: « Gezonde Lasagne met Gegrilde Groenten
Volgend bericht: Suikervrije Brownies met Espresso Topping »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Beryl zegt

    7 februari 2016 om 4:41 pm

    Lekkerrrrrrrr

  2. lies zegt

    6 maart 2016 om 6:58 pm

    Lijkt me helemaal lekker,
    Maar ik heb 1 vraag. Hoe groot moeten de bananen zijn?
    Is het mogelijk om ook hier het benodigde gewicht neer te zetten?

    • Saskia zegt

      7 maart 2016 om 1:53 pm

      Hallo lies, het zijn gewoon gemiddeld grote bananen. 😉 Dan gaat het meestal goed!

  3. Mieke zegt

    23 oktober 2016 om 1:23 pm

    Smaak is goed vindt het alleen iets te droog in de mond.

    • Saskia zegt

      28 oktober 2016 om 9:53 pm

      Dat is een nadeel van kokosmeel, helaas. Mogelijk kun je ze een keer met een ander soort meel uitproberen!

      • Oebele zegt

        23 januari 2017 om 12:35 am

        Ja maar het nadeel is dat kokosmeel in tegenstelling tot de meeste andere meelsoorten niet 1:1 vervangbaar is door een ander soort meel.

  4. Oebele zegt

    23 januari 2017 om 12:34 am

    Koekjes geven een flauwe smaak en zijn droog on de mond

  5. Leen zegt

    14 januari 2018 om 3:30 pm

    Hoe gemakkelijk! En lekker!

    • Saskia zegt

      15 januari 2018 om 9:00 am

      Yes! Fijn! 🙂 Geniet ervan!

  6. Ellen Sommer zegt

    29 november 2018 om 3:47 pm

    Hoi Saskia, ik ben op zoek naar speculaasjes zonder suiker en krijg muffins, cakes van alles, behalve koekjes. Zou ik dit recept kunnen proberen en ipv kaneel speculaaskruiden kunnen gebruiken? Of heb je een beter idee?

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact