• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Chocolate chip koekjes van amandelmeel

9 juli 2018 9 Reacties

Chocolate chip koekjes van amandelmeel

I´m not gonna sugarcoat it. Wat in feite betekent: ik ga het niet verbloemen. Koekjes zijn niet per se gezond voor je. Maar het is wel heel gezond om soms een koekje te eten! 😉

Als je te restrictief bent in je eetpatroon ligt immers het “what-the-hell” effect op de loer. Dus het is juist goed om gezond eten af te wisselen met soms wat minder gezond eten. En omdat ik op Facebook het verzoek kreeg of ik niet eens chocolate chip koekjes wilde maken, ben ik er vol enthousiasme mee aan de slag gegaan. Deze zachte chocolate chip koeken maakte ik met amandelmeel, en zoette ik met een paar dadels en wat kleine stukjes pure chocolade.

Want iedereen die me al wat langer kent, weet wel dat ik graag gebruik maak van ingrediënten vol met vitaminen, vezels en mineralen. Dat is dus niet om te zeggen dat er in dadels geen (natuurlijke) suikers zitten, maar ze bevatten een hoop meer vezels dan “gewone suiker”.

Eet jij liever een gewoon koekje? Dan mag dat natuurlijk van mij ook!

Als je er maar lekker bewust van geniet!

Chocolate chip koekjes van amandelmeel

Chocolate chip koekjes van amandelmeel

Bereidingstijd: 25 min. (inclusief 15 minuten baktijd)

Benodigdheden: keukenmachine. spatel

Ingrediënten voor 5 grote koeken 

  • 50 g sappige dadels (ontpit, ik gebruikte 3 grote Medjool dadels)
  • 25 g ghee (geklaarde boter), of gebruik roomboter, kokosolie
  • 1 ei (M)
  • 100 g amandelmeel
  • snufje zout
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1/2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 2 stukjes pure chocolade (> 72% caca0)
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng in de keukenmachine de dadels, ghee en het ei tot een redelijk gladde massa.
  3. Meng in een mengkom amandelmeel met zout, vanillepoeder en wijnsteenbakpoeder.
  4. Schep vervolgens het mengsel uit de keukenmachine bij de droge ingrediënten en spatel het geheel goed door.
  5. Hak de pure chocolade in kleine stukjes, en schep deze door het beslag.
  6. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Het beslag is vrij plakkerig, dus gebruik bijvoorbeeld een ijsschep om bolletjes van het beslag op de bakplaat te verdelen. Met een vork kun je de bolletjes vervolgens een beetje plat drukken.
  7. Bak de koeken dan af in ongeveer 15 minuten. Laat ze goed afkoelen op de bakplaat, dan harden ze nog een beetje uit.

Geniet van de koeken! Meer bakinspiratie, met als motto voeden in plaats van vullen vind je uiteraard in mijn hardcover kookboek! Te koop o.a. bij bol.com.

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
229Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrije Chocoladekoeken van Amandelmeel, helemaal veganSuikervrije Chocoladekoeken van Amandelmeel Kerst: Roomboter Koekjes met Appelstroop, Suikervrije koekjesKerst: Roomboter Koekjes met Appelstroop 7 X de Lekkerste Brownie Recepten op een Rij7 x De lekkerste brownie recepten op een rij! Zachte Abrikozen KoekjesZachte Abrikozen Koekjes

Categorie: Feestinspiratie, Koekjes, Suikervrije Tussendoortjes Tags: amandelmeel, chocolade, chocolate chip, dadels, gedroogd fruit, gezonde balans, koeken, koekjes, snoepen, voeden in plaats van vullen, zoet

Vorig bericht: « Bodylove: 6 tips voor een tikkeltje meer liefde voor jouw lijf
Volgend bericht: 3 redenen om direct te stoppen met diëten »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Marian zegt

    10 september 2018 om 2:50 pm

    Kun je wijnsteenbakpoeder ook vervangen door gewoon bakpoeder?

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      17 september 2018 om 9:58 am

      Ja hoor!

      Beantwoorden
  2. Martha Kramer zegt

    21 mei 2019 om 5:04 pm

    In dit recept staat vanillepoeder genoemd, is dat proteïnepoeder? Kan dit ook door iets anders vervangen worden, bv vanille essence?

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      17 juni 2019 om 10:49 am

      hier wordt geen eiwitpoeder mee bedoelt, maar pure vanille in poedervorm. Dit is inderdaad een alternatief voor vanille essence!

      Beantwoorden
      • Martha zegt

        24 juni 2019 om 10:12 pm

        Ik gebruik bij gebrek aan beter gewone vanille aroma, een klein beetje. Compliment van mijn hele gezin voor deze koekjes, iedereen vindt ze heerlijk!

        Beantwoorden
  3. Jessica zegt

    24 mei 2020 om 3:22 pm

    ik had een tijd geleden bij de sligro een grote pot vanille poeder gekocht. Wel heel duur maar ik gebruik het vaak genoeg voor gezonde snackjes te maken. Ik heb je site net ontdekt dus ik ben benieuwd hoe ze de oven uitkomen. Dinner recepten moet ik nog even opzoeken. Als het mij bevalt neem ik je complete boek.

    Beantwoorden
  4. Nena zegt

    28 november 2020 om 2:30 pm

    Super lekker! Ik ben blij dat gezond ook lekker kan zijn 😉

    Beantwoorden
  5. Fransje Kemper-Truijens zegt

    23 februari 2021 om 6:39 pm

    In het recept chocolate chip koekjes staat: 2 stukjes pure chocolade.
    Hoeveel is dat in gewicht?
    En verder heb ik GHEE gekocht bij de TOKO.
    Is dat margarine?

    M.vr.gr. Fransje

    Beantwoorden
  6. Feikje zegt

    8 januari 2022 om 5:23 pm

    Wauw, wat een heerlijke koekjes! Bedankt voor dit recept Saskia 🙂

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact