• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Kokos Cashewnoten Snack Balletjes

26 oktober 2013

Kokos Cashewnoten Snack Balletjes

Als je suikervrij eet, valt er weinig te snoepen. Toch? Ik zal jullie op deze website zeker het tegendeel bewijzen. Er bestaat een wereld van suikervrije recepten voor heerlijke tussendoortjes die doen watertanden! Vandaag deel ik een recept voor een lekkere kokos cashewnoten snack. Deze balletjes zijn de bom!

De makkelijkste tussendoortjes maak je met een keukenmachine en cups om de ingrediënten af te meten. Geen geneuzel met een weegschaaltje dus!

Vaak worden in deze recepten natuurlijke suikers gebruikt, zoals (gedroogd) fruit. Hier en daar gebruikt men ook rauwe honing of kokosbloesemsuiker. Ik ben zelf een fan van dadels, en dan het liefst van die grote Medjool dadels. Deze zijn heerlijk smeuïg en bevatten doorgaans geen toegevoegde suikers (tip: check uiteraard wel even de label voor je ze koopt, je weet het nooit tegenwoordig). Medjool dadels zitten, in tegenstelling tot geraffineerde suikers boordevol voedingsstoffen. Zo bevat een Medjool dadel een noemenswaardige hoeveelheid kalium, magnesium, calcium en fosfor.Wil je fruit gebruiken met een nog lagere glycemische index (beter voor je suikerspiegel) kun je ook kiezen voor gedroogde abrikozen. Ik combineer het gedroogde fruit altijd met noten, waardoor je de suikerpiek ook wat verlaagd.

Kokos Cashewnoten Snack Balletjes

Ingrediënten

  • 1/2 cup cashewnoten (ongezouten en ongebrand)
  • 1/2 cup amandelen (ongezouten en ongebrand)
  • 3/4 cup kokosschaafsel
  • 2 grote eetlepels (extra virgin) kokosolie
  • 12 medjool dadels
  • scheutje water
  • (optioneel 1/4 cup hennepzaad, voor extra proteïne)

Mix de cashewnoten, amandelen en het kokosschaafsel (en optioneel het hennepzaad) op hoge snelheid in de keukenmachine tot het een fijn gruis vormt. Ontpit ondertussen de dadels. Zet de machine uit en voeg de dadels en de kokosolie toe. Laat de machine weer draaien, tot het mengsel in de machine aan elkaar gaat plakken en een deegachtige substantie krijgt. Eventueel moet je hiervoor een scheutje water toevoegen.

Je kunt het deeg vervolgens op een plaat drukken en er repen van snijden. Dan wordt het een prachtig alternatief voor de gesuikerde mueslirepen uit de supermarkt. Ik vind het wel zo praktisch om er balletjes van te draaien en deze even door wat kokosschaafsel te rollen. De balletjes plakken dan minder en vormen een perfecte bon-bon om ook bij feestelijkheden op de tafel te zetten!

Geniet van deze kokos cashewnoten snack met aandacht! Heb je genoten? Maak ook dan eens deze variant met amandelen, of deze frisse balletjes met citroen.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrije bonbons met Dadels, Cacao & AmandelenSuikervrije Bonbons van Dadels, Amandelen & Cacao Chocolade Truffels van Avocado & DadelsChocolade Truffels van Avocado & Dadels Chiazaad Buddha Balletjes met ZonnebloempittenChiazaad Buddha Balletjes met Zonnebloempitten Hennepzaad Fudge Bonbons met Carobe poederHennepzaad Fudge Bonbons met Carobe poeder

Categorie: Bliss Balls, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: amandelen, balletjes, bonbons, cashewnoten, cashewnoten snack, dadels, hennepzaad, kokosolie, kokosschaafsel, medjool, plantaardig, vegan

Vorig bericht: « Gistvrij Speltbrood uit de Oven
Volgend bericht: Groene Superfood Smoothie met Maca »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact