Weekend-met-warm-weer-alarm! Dat vraagt natuurlijk om ijs. Ik koos er daarom voor om weer eens zelf waterijsjes te maken. In dit geval, geweldige gele mango & kokoswater ijsjes. Kokoswater is met dit warme weer extra goed voor je, omdat het op deze hete dagen kan helpen bij de hydratatie van je lijf… Daarnaast is het van nature al lekker zoet, en hoef je aan dit ijs dus geen extra suiker toe te voegen.
Overigens is kokoswater al weer een beetje passé, las ik. We schijnen nu met z’n alleen aan het maple water te moeten. Dit sap wordt direct van de esdoorn getapt, en zit vol voedingsstoffen als magnesium en potassium. Ik moet zeggen, het trekt me ook wel. (Niet om met alle winden mee te waaien.) Maar maar ik heb het nog steeds niet geprobeerd. Jullie al wel? Ik ben wel benieuwd naar wat ervaringen!
Oh ja, en even over deze kokoswater ijsjes: ze smaken wel echt naar mango… (duh?) Mocht je dus niet zo van mango houden, vervang die dan vooral door ander fruit naar keuze. Mijn man vond de ijsjes bijvoorbeeld echt niet lekker, maar die houdt ook écht niet van mango. 😉 Ik daarentegen, smul er volop van. Mijn peuter ook, maar die moet nog wat wennen aan de kou. #veelteweinigijsjesvanmamagekregen
Mango Kokoswater IJsjes
voor 4 ijsjes
- 150 gram mango (uit de diepvries
- 150 ml kokoswater
Meng de mango en het kokoswater op hoge snelheid in de blender. Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes en zet deze minimaal 4 uur in de vriezer om hard te worden.
Tip: Het is ook erg lekker om voor de verandering wat verse basilicum of munt door de ijsjes te doen. Helaas komt dat de kleur van de ijsjes alleen niet ten goede. 😉
Ik gebruikte trouwens fijne siliconen ijsvormpjes van Lekué. Iets prijziger dan de vormpjes van de Blokker, Ikea of Action, maar erg fijn in gebruik. (ik kreeg er al vragen over naar aanleiding van mijn Instagram Stories… ;))
Ga jij aan de slag met deze mango kokoswater ijsjes? Leuk! Ik ben erg benieuwd of ze bij jou ook in de smaak vallen… En ik weet het inmiddels, helemaal als kindjes nog geen “suikervrij” ijs gewend zijn, moet je ze soms even waarschuwen. Of, je voegt gewoon een lepeltje zoetstof naar keuze toe (als een soort laatste redmiddel).
Hoi, ik lees je recepten graag. Zo ook de mangowaterijsjes. Ik heb geen blender, en dat is toch in veel recepten te vinden. Kan ik dat ook met een staafmixer altijd doen? Bvd, annemiek.
Ja hoor, in dit geval kan dat zeker!