• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Mueslirepen met Abrikozen & Sinaasappel

15 november 2013

Mueslirepen met Abrikozen & Sinaasappel

Zelf gezonde en suikervrije tussendoortjes maken doe je met een keukenmachine echt in een handomdraai. Vaak is het een kwestie van alles in de machine gooien, even goed laten draaien en het deeg vervolgens tot balletjes rollen of reepjes snijden. Ik zou me dan ook geen leven meer voor kunnen stellen zonder die machine! Door in dit recept voor snelle mueslirepen met abrikozen gebruik te maken van bijvoorbeeld chiazaad en gojibesjes, geef je je gezondheid nog eens een extra boost. Maar als je hier niets mee hebt, kun je deze superfoods uiteraard ook weglaten of vervangen.

Deze mueslirepen met abrikozen zijn lekker fris door de sinaasappelschilletjes en zitten daarnaast boordevol “goodies”. Het gedroogde fruit in deze repen, waaronder dadels, abrikozen en rozijnen, zit boordevol vitamines, mineralen en voedingsvezels. Fris en voedzaam! Als je de repen mee wilt nemen, vouw je ze simpelweg in een papiertje, of stop je ze in een trommeltje. Bij kamertemperatuur zijn ze zacht en gooey. In de koelkast kun je ze prima een paar dagen luchtdicht verpakt bewaren, zodat je altijd iets lekkers en gezonds omhanden hebt.

Mueslirepen met Abrikozen & Sinaasappel

Voor ongeveer 15 reepjes

  • 1/4 cup gedroogde abrikozen
  • 1/3 cup water
  • 2 cups kokosschaafsel
  • 1/2 cup rauwe amandelen
  • 1/2 rozijnen
  • 1/4 cup goji bessen
  • 1 eetlepel sinaasappelschilletjes
  • 1/4 cup gehakte en ontpitte Medjool dadels
  • 3 eetlepels chiazaad
  • 1/2 theelepel kaneel
  • snufje zout

Wel de abrikozen gedurende 30 min in een kommetje met water. Als de abrikozen zacht geworden zijn, doe deze dan samen met alle andere ingrediënten in de keukenmachine en laat deze op hoge snelheid draaien tot het geheel gaat samenkleven. Mogelijk moet je een klein scheutje water toevoegen. Vorm balletjes of repen van het deeg.

Je kunt de repen een week bewaren in de koelkast, maar mocht je willen zijn ze ook voor langere tijd in te vriezen. Verpak ze dan vooral apart.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrije mueslirepen met kokos en cacao, gezoet met abrikozenSuikervrije mueslirepen met Kokos en Cacao Havermout Repen met Banaan, Noten & ZadenHavermout Repen met Banaan, Noten & Zaden Suikervrije bonbons met Dadels, Cacao & AmandelenSuikervrije Bonbons van Dadels, Amandelen & Cacao Zachte Banaan & Chocolade Repen met ChiazaadVegan Banaan & Chocolade Repen met Chiazaad

Categorie: Repen, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: amandelen, chiazaad, dadels, gedroogde abrikozen, goji bessen, kaneel, kokosschaafsel, medjool, mueslirepen met abrikozen, rozijnen, sinaasappel, vegan

Vorig bericht: « Bananenbrood met Appel en Speculaas
Volgend bericht: Ontbijten met Ei & Groenten uit de oven »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Anna zegt

    5 juli 2014 om 5:53 pm

    Er wordt bij de ingrediënten gebruik gemaakt van 1 cup. Hoeveel gram is dat?

    • Saskia zegt

      26 april 2016 om 9:29 pm

      Hallo Anna,
      Sorry voor de late reactie! 😉 Ik heb nooit een notificatie van je reactie gekregen. Hopelijk heb je de info inmiddels gevonden op mijn blog! http://blijsuikervrij.nl/blog/hoeveel-gram-is-een-cup/

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact