• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Muffins met Peer, Speculaas & Moerbeien

22 oktober 2016

Muffins met Peer, Speculaas & Moerbeien

Mmmm, lekkere herfstachtige muffins, zoet van rijpe peer en moerbeien. Kruidig door een lading speculaas. Wij maakten ze zelf op een koude zondagochtend en ze waren perfect als ontbijt. Toen die zoete geur zich verspreidde door het huis: instant happiness! Door de combinatie van havermout en speltmeel zitten ze boordevol vezels en vullen ze dus erg goed. Deze muffins met peer zijn ook ideaal om mee te nemen naar je werk, de sportschool of om mee te geven in de broodtrommel van je zoon of dochter!

Ik gebruikte voor de verandering moerbeien om de muffins te zoeten. Deze gedroogde besjes, die er overigens van zichzelf niet heel erg aantrekkelijk uit zien, zijn licht zoet en werken erg goed in baksels. Ik pureer ze in dit recept helemaal fijn, dus je vindt er, los van de zoetigheid, vrij weinig van terug. Ze schijnen rijk te zijn aan eiwitten, maar ook aan vitamine C, ijzer en calcium. Dat is dan wel weer mooi meegenomen!

Heb je geen moerbeien in huis, vervang deze dan door rozijntjes, of ander gedroogd fruit. Liever andere muffins maken? Kijk dan even hier!

Muffins met Peer, Speculaas & Moerbeien

Muffins met Peer, Speculaas & Moerbeien

voor 9 muffins

  • 3 rijpe peren
  • sap van 1/2 citroen
  • 50 gram moerbeien
  • 1 theelepel vanille-extract (suikervrij)
  • 150 gram havermout
  • 100 gram speltmeel
  • 1 flinke theelepel speculaaskruiden
  • 1 flinke theelepel baking soda (baksoda)
  • 2 eieren
  • optioneel: een eetlepel speltvlokken of havervlokken ter garnering

Verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de peer in blokjes en voeg deze samen met de citroensap en een klein scheutje water toe aan een steelpannetje. Laat de peertjes gaarkoken terwijl je de resterende ingrediënten klaar zet. Vermaal de havermout tot meel, en meng deze met de speltmeel, speculaaskruiden en baking soda. Roer dit even goed door. Klop in een aparte kom twee eieren goed los. Bekleed een muffinvorm vast met 9 papieren vormpjes.

Voeg dan de moerbeien en vanille bij het peermengsel en laat deze nog heel even meepruttelen. Als de peer goed gaar is, meng het geheel dan tot een puree met een staafmixer of keukenmachine. Roer de puree door de droge ingrediënten en schep als laatste het ei goed door het beslag. Verdeel het beslag over de 9 vormpjes, en strooi er eventueel wat speltvlokken overheen.

Bak de muffins met peer in 20-25 graden goudbruin. Controleer of de muffins van binnen goed gaar zijn door er even met een satéprikkertje in te prikker. Als deze er schoon en droog uitkomt, dan zijn ze goed! Laat de muffins even kort afkoelen voor je aanvalt. Ze komen dan namelijk beter los uit de muffinpapiertjes. Bewaar ze maximaal 3 dagen in een afgesloten verpakking in de koelkast.

Maak ze ook eens een beetje guilty(!) door de speltvlokken ook eens met een beetje honing te besprenkelen voordat de muffins de oven in gaan! Dat moet soms ook kunnen!

Geniet jij ook van deze muffins met peer en moerbeien? Laat dan vooral jouw reactie achter bij de comments of deel jouw foto’s op social media met #blijsuikervrij. 

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Havermout muffins met appelpuree en speculaaskruidenHavermout muffins met appelpuree en speculaaskruiden Griekse Yoghurt Muffins met Courgette & HavermoutGriekse Yoghurt Muffins met Courgette & Havermout Hartige Muffins van Amandelmeel met GroentenHartige Muffins van Amandelmeel met Groenten Suikervrije Kokos & Pompoen MuffinsSuikervrije Kokos & Pompoen Muffins

Categorie: Baby & Peuter, Muffins, Suikervrije Tussendoortjes Tags: bakken met moerbeien, havermout, moerbeien, muffins, muffins met peer, peer, speculaaskruiden, speltmeel, suikervrije muffins, zoeten met moerbeien

Vorig bericht: « Crunchy Granola met Appelmoes en Gepofte Bruine Rijst
Volgend bericht: Zoete Aardappel Stoofpot met Pinda’s & Boerenkool »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Mieke zegt

    23 oktober 2016 om 1:24 pm

    Ik heb het verdeeld in 12 muffinbakjes ik had ook grote peren. Smaak prima het is een flink tussendoortje.

    • Saskia zegt

      23 oktober 2016 om 3:00 pm

      Wow, 12 zelfs! Dan heb ik vast veel grotere muffinvormpjes! 😉

  2. Superheldin zegt

    23 oktober 2016 om 1:42 pm

    Dit klinkt heerlijk! Helaas geen peren hier momenteel, maar wel een overvloed aan appels. Komen we vast ook wel een eind mee :).

    • Saskia zegt

      23 oktober 2016 om 3:00 pm

      Uiteraard! Met appels kan het ook. 😉

  3. Vicky Janssen zegt

    12 november 2016 om 11:08 pm

    Ze zijn echt lekker! Ik vind de mijne wel nog wat klam vanbinnen. Is dit normaal of moeten ze echt helemaal droog zijn binnenin, zoals een gewone cupcake?

    • Saskia zegt

      14 november 2016 om 9:08 pm

      Hallo Vicky, dan hadden ze mogelijk nog iets langer in de oven gekund. Ik vind het zelf trouwens altijd wel lekker, een beetje smeuïgheid. 😉

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact