• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Havermout muffins met appelpuree en speculaaskruiden

12 september 2018 6 Reacties

Havermout muffins met appelpuree en speculaaskruiden

Yes, nog een paar weekjes en dan is het eindelijk zover. Dan mag mijn zoon voor het eerst echt naar school! En dat betekent ook dat ik kennis mag gaan maken met het broodtrommeltjes-fenomeen. De school die wij hebben gekozen vraagt alle ouders om gezond eten mee te geven naar school. En de broodtrommel, die dient voor mijn hongerige zoon uiteraard goed gevuld te worden! Of zelfgemaakte muffins mee mogen naar school, dat weet ik eigenlijk nog niet. Maar deze muffins zijn wel heel erg trommel-proof. En deze muffins met appelpuree, zijn enkel en alleen gezoet met appel en rozijnen.

 

Havermout muffins met appelmoes en speculaaskruiden

Havermout muffins met appelpuree en speculaaskruiden

voor ongeveer 10 muffins

Benodigdheden: keukenmachine, muffinvorm, oven

Bereidingstijd: 15 min + 25 min baktijd

Ingrediënten

  • 100 g havermout
  • 65 g volkoren speltmeel
  • 1 tl gebroken lijnzaad
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 300 g appelpuree, of pure appelmoes
  • 3 eieren
  • 1 rode appel
  • 2 el rozijnen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Meng alle droge ingrediënten in de keukenmachine en pulseer tot het geheel goed gemengd is en de havermout wat fijner gemalen.
  3. Voeg de appelpuree en eieren toe en meng het geheel tot een glad beslag.
  4. Hak de rode appel in kleine stukjes (ik gebruikte ook de schil van de biologische appel), en roer deze, samen met de rozijntjes handmatig door het beslag.
  5. Gebruik een siliconen muffinvorm of vet papieren vormpjes in met een beetje kokos- of olijfolie. Verdeel het beslag dan over de vormpjes.
  6. Bak de muffins goed goudbruin in ongeveer 25-30 minuten, afhankelijk van jouw oven.
  7. Laat de muffins goed afkoelen op een rooster, dit voorkomt dat ze uit elkaar vallen.

De muffins zijn het allerlekkerst op de dag dat je ze bakt, maar je kunt ze ook goed luchtdicht verpakken en 1 à 2 dagen bewaren, of invriezen en later opeten! Ben je ook zo’n fan van bakken met appelpuree? Probeer dan ook eens deze appelmoescake of de geweldige pistache tulbandcake uit Blij Suikervrij Zoet!

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Muffins met Peer, Speculaas & MoerbeienMuffins met Peer, Speculaas & Moerbeien Griekse Yoghurt Muffins met Courgette & HavermoutGriekse Yoghurt Muffins met Courgette & Havermout Havermout Muffins met Appel en KaneelHavermout Muffins met Appel en Kaneel Hartige Muffins van Amandelmeel met GroentenHartige Muffins van Amandelmeel met Groenten

Categorie: Baby & Peuter, Muffins, Suikervrije Tussendoortjes Tags: appel, appelmoes, appelpuree, eieren, havermout, lijnzaad, muffins, rozijnen, speculaaskruiden, speltmeel, wijnsteenbakpoeder

Vorig bericht: « Kan suikervrij eten zorgen voor eetbuien?
Volgend bericht: Gekruide broccoli rijst met falafel (vegan) »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Caro zegt

    12 september 2018 om 6:13 pm

    Waar kan ik spelt meel mee vervangen

    Beantwoorden
    • Wietske zegt

      15 september 2018 om 4:42 pm

      Je kunt ook gewoon volkorenmeel gebruiken!

      Beantwoorden
    • Saskia zegt

      17 september 2018 om 9:57 am

      volkorenmeel, boekweitmeel, volkoren rijstmeel. Van alles eigenlijk!

      Beantwoorden
  2. Christel zegt

    16 september 2018 om 11:10 am

    Wat is wijnsteenbakpoeder? Te vervangen voor ‘gewoon?

    Beantwoorden
    • Saskia zegt

      17 september 2018 om 9:56 am

      Dit is een natuurlijk rijsmiddel. Je kunt het vervangen door bakpoeder!

      Beantwoorden
  3. Julia zegt

    15 november 2018 om 4:19 pm

    Ik ben veganist en eet geen eieren. Waardoor zou ik dat kunnen vervangen?

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact