Yes, nog een paar weekjes en dan is het eindelijk zover. Dan mag mijn zoon voor het eerst echt naar school! En dat betekent ook dat ik kennis mag gaan maken met het broodtrommeltjes-fenomeen. De school die wij hebben gekozen vraagt alle ouders om gezond eten mee te geven naar school. En de broodtrommel, die dient voor mijn hongerige zoon uiteraard goed gevuld te worden! Of zelfgemaakte muffins mee mogen naar school, dat weet ik eigenlijk nog niet. Maar deze muffins zijn wel heel erg trommel-proof. En deze muffins met appelpuree, zijn enkel en alleen gezoet met appel en rozijnen.
Havermout muffins met appelpuree en speculaaskruiden
voor ongeveer 10 muffins
Benodigdheden: keukenmachine, muffinvorm, oven
Bereidingstijd: 15 min + 25 min baktijd
Ingrediënten
- 100 g havermout
- 65 g volkoren speltmeel
- 1 tl gebroken lijnzaad
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- 1 tl speculaaskruiden
- snuf zout
- 300 g appelpuree, of pure appelmoes
- 3 eieren
- 1 rode appel
- 2 el rozijnen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Meng alle droge ingrediënten in de keukenmachine en pulseer tot het geheel goed gemengd is en de havermout wat fijner gemalen.
- Voeg de appelpuree en eieren toe en meng het geheel tot een glad beslag.
- Hak de rode appel in kleine stukjes (ik gebruikte ook de schil van de biologische appel), en roer deze, samen met de rozijntjes handmatig door het beslag.
- Gebruik een siliconen muffinvorm of vet papieren vormpjes in met een beetje kokos- of olijfolie. Verdeel het beslag dan over de vormpjes.
- Bak de muffins goed goudbruin in ongeveer 25-30 minuten, afhankelijk van jouw oven.
- Laat de muffins goed afkoelen op een rooster, dit voorkomt dat ze uit elkaar vallen.
De muffins zijn het allerlekkerst op de dag dat je ze bakt, maar je kunt ze ook goed luchtdicht verpakken en 1 à 2 dagen bewaren, of invriezen en later opeten! Ben je ook zo’n fan van bakken met appelpuree? Probeer dan ook eens deze appelmoescake of de geweldige pistache tulbandcake uit Blij Suikervrij Zoet!
Liefs,
Saskia
Waar kan ik spelt meel mee vervangen
Je kunt ook gewoon volkorenmeel gebruiken!
volkorenmeel, boekweitmeel, volkoren rijstmeel. Van alles eigenlijk!
Wat is wijnsteenbakpoeder? Te vervangen voor ‘gewoon?
Dit is een natuurlijk rijsmiddel. Je kunt het vervangen door bakpoeder!
Ik ben veganist en eet geen eieren. Waardoor zou ik dat kunnen vervangen?