Social media is toch wél de manier om geïnspireerd te worden. Zo volg ik al een tijdlang een aantal leuke paleo-bloggers. En alhoewel ik zelf niet paleo eet (zoals onze voorouders), zie ik soms toch wel lekkere gerechten en ingrediënten voorbij komen. Zo is vooral bakbananenmeel een hippe nieuwkomer. Een meel gemaakt van groene bakbananen. Een perfect ingrediënt om mee te bakken, helemaal glutenvrij. Ik probeerde het bakbananenmeel eens uit en begon met deze paleo muffins van bakbananenmeel. Ik maakte ze met lekker veel chiazaadjes, dus toevalligerwijs ook helemaal ei-vrij en vegan.
Spreekt bakbananenmeel je ook wel aan? Ik zou zeggen “google” er eens op, want het schijnt een hoop gezondheidsvoordelen te hebben. (En dan weet je ook waar je het kunt kopen!) Ik denk dat Femke’s Foodies toch wel de belangrijkste Nederlandse importeur is van het meel. Zij beschrijft ook op haar site dat de koolhydraten die het meel bevat vooral RS2 koolhydraten zijn. RS2 staat voor Resistant Starch. Dit zijn koolhydraten die niet worden afgebroken tot glucose, en die daarom goed zijn voor mensen die op hun suikerinname moeten letten. Daarnaast schijnt dit ook goed te zijn voor je darmflora!
Nou, een lekkere muffin dan maar?
Paleo Muffins van Bakbananenmeel
voor 4 grote muffins
- 40 gram bakbananenmeel
- 2 rijpe bananen
- 2 eetlepels chiazaad
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- optioneel als vulling: een klein handje rozijnen of zonnebloempitjes
- ter garnering: kokosflakes
- kokosolie, om in te vetten
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng dan de chiazaadjes met 6 eetlepels water en zet dit even opzij. Weeg het bakbananenmeel af, en meng dit met de speculaaskruiden, wijnsteenbakpoeder en optioneel een snufje zout.
Prak dan de bananen goed fijn en schep het mengsel van chiazaadjes er goed doorheen. Voeg dan de droge ingrediënten toe en roer het geheel tot een goed gemengd beslag. Schep naar smaak nog wat vulling erdoor, zoals een handje rozijntjes of wat zonnebloempitjes.
Vet dan 4 muffinsvormen in met wat gesmolten kokosolie of een beetje boter en verdeel het beslag over de vormpjes. Als je kleine vormpjes gebruikt, kan het zijn dat je er meer nodig hebt. Garneer naar wens met kokosflakes.
Bak deze muffins van bakbananenmeel af in de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten.
Please note: Dit recept is niet gesponsord door Femke’s Foodies maar is ontstaan vanuit mijn eigen nieuwsgierigheid voor het bakbananenmeel! Liever een recept zonder bakbananenmeel? Hier vind je alle muffin-recepten verzameld!
Bij de tuinen?holland en Barrett ook volop bananenbakmeel verkrijgbaar.
deze muffins lijken me heerlijk bakbanaan meel grappig nog niet van gehoord als ik bij sommige mensen zeg ik moet nog bakbanaan halen krijg ik soms al vraagtekens. ik zal vd week kijken of de tuinen hier het heeft.Ik gebruik vaak deze recept als basis Gluten en Suikervrij dochterlief heeft het liever met alleen banaan
https://yoo.rs/vanessalewaherilla6/blog/banaan-framboos-mug-cake-1506432346.html?Ysid=78207