• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Choco Chip Peanut Butter Nicecream

18 augustus 2016

Choco Chip Peanut Butter Nicecream

Jaaaa, de zon schijnt! Dat is gewoon het perfecte excuus om zelf ijs te maken. En deze peanut butter nicecream is écht de bomb. Voor de serieuzere stratiatella ijs-cravings, het “doe mij maar een pot Ben & Jerry’s”-moment… Hij is supersimpel om te bereiden en smullen kan al binnen 5 minuten.

Mits je wat bananen in de vriezer hebt liggen. Sorry! Ik hoop niet dat ik je nu mid-craving teleur stel. Zorg er maar snel voor dat je altijd een paar rijpe bananen in de vriezer hebt liggen. Dan kun je altijd direct aan de slag. Ik haal mijn gestippelde bananen altijd even uit de schil en vries ze dan in grote stukken in.

Ik  hoef alleen maar een hand bevroren bananen door mijn smoothie of ijs te gooien voor een extra romig resultaat. Dat is dan ook precies wat “nicecream” is: Een (supernice) ijsje van bevroren banaan! Ik maakte al eerder deze variant met rood fruit… Maar deze choco chip peanut butter nicecream is nog net iets beter. Lekkere stukjes noot en cacao maken hem helemaal af!

Choco Chip Peanut Butter Nicecream, suikervrij ijs

Choco Chip Peanut Butter Nicecream

voor twee ijsjes

  • 2 bevroren bananen
  • een grote eetlepel suikervrije pindakaas met stukjes noot (ik gebruikte die van de Albert Heijn)
  • een eetlepel cacao nibs

Doe de bevroren bananen in de keukenmachine en meng ze tot een romig geheel. Voeg dan de pindakaas toe en meng even goed door. Voeg als laatste te cacao nibs toe.

Maak je ijsje af met een paar klodders pindakaas en wat cacao nibs.

Eet het ijsje meteen op, of zet het nog heel even in de koelkast. Maar let op, ook dit ijsje smelt! 😉

Oh, en ik heb niets tegen Ben & Jerry’s, hoor. Of een goed Italiaans straciatella ijsje op z’n tijd. 😉 Het is erg belangrijk om jezelf niet teveel restricties op te leggen rondom voeding. (Lees: welkom eetbuien!)

Maar bewust genieten van dit fruitige ijsje is op z’n tijd ook zeker een aanrader!

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrij Ijs maken van Bevroren BananenSuikervrij Ijs maken van Bevroren Bananen Acai ijsje, Nicecream met AcaipoederAcai Ijsje Overheerlijk Banaan, Pistache & Perzik IJsOverheerlijk Banaan, Pistache & Perzik IJs Gezonde Chocoladepasta met Kikkererwten (Chocolade Hummus!)Gezonde Chocoladepasta met Kikkererwten (Chocolade Hummus!)

Categorie: Desserts, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: banaan, banaan ijs, cacao nibs, icecream, ijs van banaan, nicecream, peanut butter, pindakaas, suikervrij ijs, vegan

Vorig bericht: « 10x Vegan Recepten
Volgend bericht: Mango Pannenkoekjes »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. linda zegt

    14 september 2016 om 9:56 pm

    Zojuist gemaakt en opgesmikkeld, heeerlijk! Ik heb er nog 2 eetlepels kokosmelk (dikke deel) door gemixt waardoor ie lekker romig werd. Mijn man vond het ook heel lekker en was verbaasd over de simpelheid. Dankjewel voor het leuke recept!

    • Saskia zegt

      15 september 2016 om 10:20 pm

      Goed om te horen! 🙂

  2. Merel zegt

    10 juni 2017 om 3:37 pm

    OMG dit is echt goddelijk lekker!

    • Saskia zegt

      12 juni 2017 om 7:53 am

      Hahahaha, mooi! 🙂

  3. Eveline zegt

    14 juni 2017 om 9:17 pm

    Hier ook groot fan van ijs!
    Bevroren banaan, wat stukjes bevroren ananas, vanillepoeder (uit stokje) en wat rozijnen. Lijkt erg op rum rozijnen smaak!

    • Saskia zegt

      15 juni 2017 om 5:25 pm

      Mmm, dat klinkt ook erg goed zeg! 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact