• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Pecan Repen met Rozijnen, Sinaasappel & Speculaas

7 december 2016

Pecan Repen met Rozijnen, Sinaasappel en Speculaas

In een handomdraai maak je zelf deze zoete tussendoortjes voor jezelf of je kinderen! Ik ben wel fan van de zogenaamde “rauwe reepjes” van noten en gedroogd fruit. Deze zitten tjokvol voedingsstoffen, en zijn stukken voedzamer dan van die schattige Nijntje of Dora koekjes die helaas vooral uit suiker en bloem bestaan… (of standaard mueslirepen met glucosestroop!) Ik maakte dit keer repen met rozijnen, met pecannoten als basis. Met wat sinaasappel en speculaas, kom je helemaal in de herfstsferen…

Oh, wat schrik ik toch altijd weer als ik de ingrediëntenlijst van de kinderkoekjes bekijk. Is dit echt wat we nu al in onze peuters willen stoppen? Gelukkig is mijn peuter nog nieuwsgierig en komt hij in de keuken al snoepen van mijn zelfgemaakte mueslireepjes. Sterker nog, het liefst heeft hij ze met cacao, dan wordt hij nóg enthousiaster. Hij is echt een chocolade-fan. Laatst snoepte hij bij de biowinkel ook gewoon de extreem pure chocolade met chilipeper van het proefschaaltje… Maar deze repen met speculaas en sinaasappel zijn ook goedgekeurd, hoor, door zowel mijn kleine als mijn volwassen man! 😉

Reepjes van Pecannoten, Rozijnen, Sinaasappel en Speculaas

Pecan Repen met Rozijnen, Sinaasappel & Speculaas

voor 8 reepjes

  • 120 gram pecannoten (of walnoten)
  • 80 gram rozijnen
  • 1 grote theelepel speculaaskruiden
  • 1 perssinaasappel
  • 2 eetlepels gepofte quinoa (of eventueel gepofte zilvervliesrijst), dit kun je kopen bij de natuurwinkel

Maal de pecannoten fijn in de keukenmachine. Meng dan de rozijntjes, speculaaskruiden en het rasp van de sinaasappel er door. Laat het geheel even goed draaien.

Voeg dan een beetje sap van de perssinaasappel toe, totdat het mengsel goed aan elkaar kleeft en tot een bal vormt in de machine. Voeg als laatste de gepofte quinoa erdoor, en laat de machine alleen nog maar heel kort draaien, zodat de quinoa voor een deel zichtbaar blijft.

Druk het mengsel dan in een kleine vierkante ovenschaal of een vierkant bakje. Plaats deze een half uurtje in de vriezer om op te stijven. Haal deze dan uit de vriezer en snijd het mengsel dan met een scherp mes in reepjes. Je kunt de reepjes dan stuk voor stuk verpakken in bakpapier en invriezen of in de koelkast bewaren.

Maak jij ook zelf tussendoortjes voor je kinderen? En wat is hun favoriet? Ik ben benieuwd of je ook deze repen met rozijnen, pecannoten en sinaasappel gaat uitproberen! 

Download voor meer lekkere recepten mijn gratis magazine, of bestel mijn hardcover kookboek!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Mueslirepen met Abrikozen & SinaasappelMueslirepen met Abrikozen & Sinaasappel Zachte Vijgen ReepjesFruitige Vijgen Reepjes Rauwe Brownie Repen met HennepzaadRauwe Brownie Repen met Hennepzaad Gepofte Rijst & Pindakaas Repen voor na het sportenGepofte Rijst & Pindakaas Repen, voor na het Sporten!

Categorie: Repen, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: gepofte quinoa, pecannoten, proefhelden, reepjes, repen, rozijnen, sinaasappel, speculaas, suikervrije tussendoortjes, vegan, verantwoord snoepen

Vorig bericht: « Zuurkooltaart met Zoete Aardappel On the Go
Volgend bericht: Frisse Rauwkost Salade van Chinese Kool »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Anne zegt

    7 december 2016 om 1:47 pm

    Dit lijkt me echt geweldig, ze zien er perfect uit!

    • Saskia zegt

      7 december 2016 om 2:09 pm

      Dankjewel, Anne!

  2. Miranda zegt

    7 november 2017 om 12:44 pm

    Wat kan je ipv sinaasappel gebruiken?
    Heb daar een intolerantie van

    • Saskia zegt

      7 november 2017 om 1:56 pm

      Hallo Miranda, je kunt dan gewoon een scheutje water of wat plantaardige melk gebruiken.

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact