• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Vegan Pindakaas Koekjes met Havermout

17 september 2016

Pindakaas Koekjes

Als mijn kleine man tussen de middag slaapt, bak ik koekjes. Niet altijd, hoor. Maar wel op van die dagen dat ik echt zin heb in iets lekkers. Dit keer ging ik aan de slag met een recept voor suikervrije pindakaas koekjes. Ideaal voor mijzelf als tussendoortje, maar ook voor mijn peuter in de namiddag. Ze zijn lekker zacht, en zitten boordevol gezonde voedingsstoffen!

Overigens doet die van mij nu aan cherry-picking: als ik niet oplet plukt hij zo alle rozijntjes eruit! Hij eet dan zijn eten in fasen. Ook bij een avondmaaltijd: hij plukte laatst eerst de kikkererwten uit de curry, toen de sperzieboontjes…. Hij maakt er bijna een studie van! Een leuke fase, maar helaas ook een waarin hij een stukje kieskeuriger wordt. Gelukkig maak ik hem altijd blij met havermout, bananen en rozijntjes. En een grote boterham met suikervrije pindakaas. Waardoor we dat altijd in de kast hebben staan.

Deze pindakaas koekjes, die zijn geheid een winnaar!

Pindakaas Koekjes

Pindakaas Koekjes

voor 12 koekjes

  • 80 gram havermout
  • 60 gram speltbloem
  • 30 gram suikervrije pindakaas
  • 20 gram rozijnen
  • 15 gram kokosschaafsel
  • 2 rijpe bananen
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel baking soda, of baksoda
  • 1 eetlepel appel azijn

Verwarm de oven vast voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng dan het chiazaad met 3 eetlepels water en zet dit even opzij om op te stijven. Prak de bananen fijn in een mengkom, en roer de pindakaas er doorheen. Roer dan ook het chizaad mengsel erdoor en zorg ervoor dat de zaadjes goed verspreid zijn.

Voeg dan de resterende ingrediënten toe, en meng het geheel goed door. Ik deed het nu met de hand, maar je kunt ook een keukenmachine gebruiken als je wilt. Verdeel het mengsel dan in 12 hoopjes op de bakplaat. Vorm met een vork ronde koekjes.

Bak ze dan in het midden van de oven, in ongeveer 12-15 minuten goudbruin. En gezond smullen, maar!

Ik ben benieuwd hoe de pindakaas koekjes jullie smaken! Laat vooral je reactie achter bij de comments of deel jouw foto’s met #blijsuikervrij of @blijsuikervrij.nl.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Zachte Abrikozen KoekjesZachte Abrikozen Koekjes Koekjes van Hazelnoten, Hazelnoten Koekjes, Hazelnoot koekjesFriszoete Limoen & Hazelnoot Koekjes zonder Suiker Simpele Havermout Koekjes met WalnotenSimpele Havermout Koekjes met Walnoten Sportieve Haver Koekjes met KikkererwtenSportieve Haver Koekjes met Kikkererwten

Categorie: Baby & Peuter, Koekjes, Suikervrije Tussendoortjes Tags: appel azijn, baking soda, banaan, chiazaad, havermout, havermout koekjes, kaneel, koekjes, kokosschaafsel, pindakaas, Pindakaas Koekjes, rozijnen, speltbloem

Vorig bericht: « Quinoa Pizza Bowls
Volgend bericht: Eiwitrijke Quiche met Courgette »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Anne-Maartje zegt

    21 september 2016 om 7:47 pm

    Ik heb ze net gemaakt en ze zijn heerlijk!

    • Saskia zegt

      23 september 2016 om 3:00 pm

      Fijn! 🙂

  2. Petra zegt

    10 november 2016 om 2:11 pm

    Per ongeluk de havermout vergeten, maar zelfs zo zijn ze erg lekker! Ga ik zeker vaker maken!

    • Saskia zegt

      11 november 2016 om 1:56 pm

      Oh wat fijn dat ze toch nog lekker waren! 🙂

  3. Femke zegt

    15 februari 2017 om 2:57 pm

    Worden ze knapperig of blijven ze zacht?

    • Saskia zegt

      16 februari 2017 om 8:36 am

      Ze blijven een beetje zacht!

  4. danielle zegt

    23 maart 2017 om 4:54 pm

    Gemaakt maar hier zijn ze kei hard geworden haha. Denk ik iets fout gedaan.

    • Saskia zegt

      25 maart 2017 om 3:15 pm

      Oh jee, iets te lang in de oven, denk ik?

  5. Jacqueline zegt

    13 augustus 2017 om 8:20 pm

    Ik heb deze koekjes gisteren gemaakt … super goed gelukt én vooral heerlijk van smaak ook weer voor herhaling vatbaar … Bedankt Saskia

    • Saskia zegt

      14 augustus 2017 om 9:22 am

      Geen dank! Altijd fijn om te horen! 🙂

  6. Joanne zegt

    7 augustus 2018 om 10:20 am

    Zijn deze koekjes ook zonder chiazaad te maken? Wat kun je dan het beste gebruiken als vervanger? Ei?

    • Saskia zegt

      10 augustus 2018 om 9:35 am

      Ja, je kunt het chia en water mengsel vervangen door 1 ei.

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact