• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Gepofte Rijst & Pindakaas Repen, voor na het Sporten!

24 januari 2017

Gepofte Rijst & Pindakaas Repen voor na het sporten

De ideale post work-out snack als je het mij vraagt: Een lekkere zelfgemaakte snackreep! Deze pindakaas repen zijn gezoet met bananen die je meteen weer wat extra energie geven. Dat is wel handig als je er na een uurtje flink zweten even door heen zit, of als je maag al langzaam gaat rommelen. Daarnaast zit de pindakaas uiteraard vol met de benodigde eiwitten. Dus, bak er een stel af, bewaar ze per stuk verpakt in de koeling of de vriezer, en je bent altijd ready-to-go. 

Heerlijk hoor, even mijn hoofd leeg maken in de sportschool. Ik ben de laatste tijd wel fan van de BodyShape lessen. Het klinkt heel suf, maar ze zijn eigenlijk best pittig: Een half uurtje volop cardio met luide muziek en een half uur spierversterkende oefeningen met losse gewichten, enkelgewichten en uiteraard gebruik maken van je lichaamsgewicht. Lees: squatten tot je billen niet meer kunnen. En lunges tot je wankelend naar huis gaat.

Omdat ik vaak twee uur wacht na het ontbijt voor ik ga sporten, heb ik na zo’n uur zweten altijd al weer flink trek. Vaak is het nog net geen lunchtijd, dus dan overbrug ik dat laatste uur graag met een lekkere post-workout smoothie of een zelfgemaakte suikervrije reep. Zoals deze met pindakaas, dus!

Gepofte Rijst & Pindakaas Repen voor na het Sporten

Gepofte Rijst & Pindakaas Repen voor na het Sporten

voor zo’n 10 repen

  • 2 rijpe bananen
  • 5 eetlepels pindakaas (suikervrij, ik gebruikte een variant met stukjes noot)
  • 70 gram havermout
  • 3 eetlepels cacao nibs
  • 15 gram volkoren gepofte rijst (ik kocht deze bij de Ekoplaza. Je kunt ook gepofte quinoa gebruiken.)
  • 1/2 theelepel (Himalaya) zout
  • 1/2 theelepel kaneel

Verwarm de oven voor op  180 graden. Prak de bananen en schep de pindakaas en havermout er goed doorheen. Breng op smaak met wat zout en kaneel en roer als laatste de cacao nibs en gepofte rijst door het mengsel.

Bekleed een brownievorm of ovenschaal met bakpapier en schep het mengsel hierop. Strijk het glad met een spatel en verdeel het mengsel evenredig over de bodem. Schuif de schaal in het midden van de oven, en bak de repen af in zo’n 18-20 minuten.

Wat zijn jouw favoriete sport snacks? Als je aan de slag gaat met deze pindakaas repen ben ik uiteraard benieuwd wat je ervan vond. Laat je een reactie achter? Liefs!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Havermout Repen met Banaan, Noten & ZadenHavermout Repen met Banaan, Noten & Zaden Gezonde Havermout & Kurkuma RepenGezonde Havermout & Kurkuma Repen Anne's Healthy Snickers Repen met PindakaasAnne’s Healthy Snickers Repen met Pindakaas Zachte Vijgen ReepjesFruitige Vijgen Reepjes

Categorie: Repen, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: banaan, cacao nibs, gepofte rijst, havermout, kaneel, na het sporten, pindakaas, post work-out, repen, snack, sport, vegan, zout

Vorig bericht: « Quinoa Quiche met Prei & Feta van Chicks Love Food
Volgend bericht: Volkoren Spelt Pasta met Makreel, Rucola & Broccoli »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Lilian zegt

    6 maart 2017 om 7:48 am

    Goedemorgen
    Ik heb dit recept gemaakt. Mijn repe. Waten niet zo licht van kleur en ik vond t wat droog van smaak. Ik ga m zeker nog een keer maken misschien wel meer rijst er door en op een lagere temperatuur misschien bakken.

    Groeten
    Lilian

  2. Cindy zegt

    3 oktober 2017 om 7:24 pm

    Hoe maak ik gepofte quinoa?

    • Saskia zegt

      3 oktober 2017 om 9:20 pm

      Ik koop het meestal voorgepoft in de winkel… 🙂 Maar er zijn op internet voldoende receptjes te vinden om het inderdaad zelf te maken. Bijvoorbeeld hier: https://madebyellen.com/gepofte-quinoa/

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact