Muffins zijn wat mij betreft altijd een bijzondere traktatie. Iets wat je eet als er wat te vieren is, zeg maar! Helaas gaat dit meestal ook gepaard met een hoge dosis geraffineerde suiker. Iets waar wij niet zo dol op zijn. Toen ik recentelijk zelf pompoenpuree had gemaakt, ben ik aan het denken geslagen wat ik er mee zou kunnen maken. Pompoenbrood was iets dat direct in mijn gedachten naar boven kwam. Maar het was het nog niet helemaal. Toen wist ik het: pompoenbrood muffins! Een soort bananenbrood maar dan net even anders!
Het is in ieder geval een heerlijke verantwoorde traktatie zonder geraffineerde suikers, glutenvrij en ook nog eens een lust voor het oog. Dat leek mij wel wat. Al zeg ik het zelf, het resultaat mag er zijn. Ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als ik!
Pompoenbrood Muffins
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
voor 12 muffins
Benodigdheden: Muffin bakvorm met bakvormpjes of silicone muffin vormpjes
Ingrediënten:
- 200 g pompoen puree
- 120 g zeer rijpe banaan, dit is 1 grote banaan
- 2 eieren
- 50 g yoghurt
- 50 g rozijnen
- 40 g pecannoten, ongeroosterd en ongezouten
- 100 g boekweitmeel
- 50 g amandelmeel
- 15 g gebroken lijnzaad
- 1 tl bakpoeder
- 1 el kaneel
- ½ tl gemberpoeder
- ½ tl vanillepoeder
- 1 snuf zout
- 20 g pompoenpitten
Bereidingswijze:
- Warm de oven voor op 180 graden Celsius, hete lucht stand.
- Hak de pecannoten grof.
- Mix het boekweitmeel met het amandelmeel, lijnzaad, zout, bakpoeder en de specerijen.
- Prak de banaan heel fijn. Voeg de pompoenpuree en yoghurt toe en meng goed. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe. Meng eerst voordat je het volgende ei erbij doet.
- Voeg het natte bij het droge mengsel en roer alles goed door. Voeg nu de rozijnen en pecannoten toe en roer nogmaals door totdat alles goed verdeeld is.
- Bereid een muffin bakvorm of muffinvormpjes voor. Verdeel het mengsel over 12 muffins. Besprenkel deze met de pompoenpitten.
- Bak de muffins in 25 a 30 minuten gaar.
Dit is een gastrecept van Sanne van The Little Cherry Tree! Wil je meer van haar recepten maken of ben jij net zo’n fan van haar mooie foto’s als ik? Kijk dan ook eens op haar website, of volg haar blog via Instagram.
Zoek je nog meer glutenvrije lekkernijen, zonder geraffineerde suikers? Neem dan ook eens een kijkje bij mijn hardcover kookboek!
Geef een reactie