• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Pompoenbrood Muffins: een mooie twist op bananenbrood!

4 mei 2018 Reageer

Pompoenbrood Muffins: een mooie twist op bananenbrood!

Muffins zijn wat mij betreft altijd een bijzondere traktatie. Iets wat je eet als er wat te vieren is, zeg maar! Helaas gaat dit meestal ook gepaard met een hoge dosis geraffineerde suiker. Iets waar wij niet zo dol op zijn. Toen ik recentelijk zelf pompoenpuree had gemaakt, ben ik aan het denken geslagen wat ik er mee zou kunnen maken. Pompoenbrood was iets dat direct in mijn gedachten naar boven kwam. Maar het was het nog niet helemaal. Toen wist ik het: pompoenbrood muffins! Een soort bananenbrood maar dan net even anders!

Het is in ieder geval een heerlijke verantwoorde traktatie zonder geraffineerde suikers, glutenvrij en ook nog eens een lust voor het oog. Dat leek mij wel wat. Al zeg ik het zelf, het resultaat mag er zijn. Ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als ik!

Pompoenbrood Muffins: een mooie twist op bananenbrood!

Pompoenbrood Muffins

Voorbereidingstijd:     10 minuten

Kooktijd:                       30 minuten

Totale tijd:                    40 minuten

voor 12 muffins

Benodigdheden: Muffin bakvorm met bakvormpjes of silicone muffin vormpjes

Ingrediënten:

  • 200 g pompoen puree
  • 120 g zeer rijpe banaan, dit is 1 grote banaan
  • 2 eieren
  • 50 g yoghurt
  • 50 g rozijnen
  • 40 g pecannoten, ongeroosterd en ongezouten
  • 100 g boekweitmeel
  • 50 g amandelmeel
  • 15 g gebroken lijnzaad
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl vanillepoeder
  • 1 snuf zout
  • 20 g pompoenpitten
Bereidingswijze:
  1. Warm de oven voor op 180 graden Celsius, hete lucht stand.
  2. Hak de pecannoten grof.
  3. Mix het boekweitmeel met het amandelmeel, lijnzaad, zout, bakpoeder en de specerijen.
  4. Prak de banaan heel fijn. Voeg de pompoenpuree en yoghurt toe en meng goed. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe. Meng eerst voordat je het volgende ei erbij doet.
  5. Voeg het natte bij het droge mengsel en roer alles goed door. Voeg nu de rozijnen en pecannoten toe en roer nogmaals door totdat alles goed verdeeld is.
  6. Bereid een muffin bakvorm of muffinvormpjes voor. Verdeel het mengsel over 12 muffins. Besprenkel deze met de pompoenpitten.
  7. Bak de muffins in 25 a 30 minuten gaar.

Dit is een gastrecept van Sanne van The Little Cherry Tree! Wil je meer van haar recepten maken of ben jij net zo’n fan van haar mooie foto’s als ik? Kijk dan ook eens op haar website, of volg haar blog via Instagram.

Zoek je nog meer glutenvrije lekkernijen, zonder geraffineerde suikers? Neem dan ook eens een kijkje bij mijn hardcover kookboek!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
64Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrije Kokos & Pompoen MuffinsSuikervrije Kokos & Pompoen Muffins Havermout Muffins met Appel en KaneelHavermout Muffins met Appel en Kaneel Suikervrije Muffins met WorteltjesSuikervrije Muffins met Worteltjes Muffins met Zoete AardappelMuffins met Zoete Aardappel

Categorie: Muffins, Suikervrije Tussendoortjes Tags: amandelmeel, banaan, boekweitmeel, eieren, gastblog, gastrecept, gemberpoeder, kaneel, lijnzaad, muffins, pecannoten, pompoen muffins, pompoenbrood, pompoenpuree, rijpe banaan, rozijnen, sanne, the little cherry tree, vanillepoeder, yoghurt

Vorig bericht: « East by West: Eten zoals de Ayurveda dat heeft bedoeld
Volgend bericht: Tuinbonen salade met geroosterde paprika & manchego »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact