• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Simpele Havermout Koekjes met Walnoten

16 december 2013

Simpele Havermout Koekjes met Walnoten

Dit is één van de redenen waarom ik zo van Pinterest hou. Het is een wereld vol goede ideeën! Zo vond ik er een simpel basisrecept voor havermout koekjes: een perfecte ontbijtvervanger voor als ik een nachtje in een hotel slaap, of als een simpel tussendoortje. De koekjes kun je namelijk al met twee (ja, echt!) ingrediënten maken: een rijpe banaan en wat havermout. Niet alleen makkelijk, maar ook goedkoop dus!

Ik voegde er voor wat extra smaak en voeding rozijntjes en walnoten aan toe. Lekker smullen! De walnoten gaven de koekjes wat extra knapperigheid, en de rozijntjes zorgen voor extra zoetheid. Want, ok, het zijn van zichzelf niet de meest knapperige koekjes… Ik heb eerder geprobeerd ze zo te bakken dat ze knapperig werden, maar dit resulteerde slechts in verbrande koekjes!

De smaak ervan is super. Het recept is snel. En ze blijven een aantal dagen goed in een plastic bakje. Een echte grab & go! Ik blijf ze in ieder geval regelmatig maken.

Simpele Havermout Koekjes met Walnoten

Simpele Havermout Koekjes met Walnoten

voor 9 koekjes

  •  2 rijpe bananen
  • 1 cup havermout
  • handje rozijnen
  • handje walnoten

Verwarm de oven voor op 175°C. Doe de bananen samen met de havermout in een kom en pureer de havermout en bananen met een vork tot een goed gemengde massa. Roer als laatste de rozijnen erdoorheen. Vorm 8 à 9 koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en duw als laatste de walnootjes erin. Bak de koekjes in 15-18 minuten af, tot de randjes van de koekjes goudbruin kleuren.

Nogmaals, ze zijn  een paar dagen houdbaar in een plastic bakje, dus ook prima om mee te nemen naar je werk of voor als je een dagje op pad gaat. Een gezond tussendoortje!

Hou jij ook zo van havermout koekjes? Misschien is deze variant met pindakaas dan ook wel iets voor jou!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrije Koekjes met Wortel & RozijnenSuikervrije Koekjes met Wortel & Rozijnen Koekjes van Kokosmeel met Kaneel & Geschaafde AmandelenKoekjes van Kokosmeel met Kaneel & Amandelen Dubbele Cacao Koekjes met Aardbeien Cashew CreamDubbele Cacao Koekjes met Aardbeien Cashew Cream Koekjes van Hazelnoten, Hazelnoten Koekjes, Hazelnoot koekjesFriszoete Limoen & Hazelnoot Koekjes zonder Suiker

Categorie: Koekjes, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: banaan, basisrecept, havermout, havermout koekjes, rozijnen, vegan, walnoten

Vorig bericht: « Suikervrije Brownies met Kikkererwten
Volgend bericht: Rode Linzen Soep met Tijm, Wortel en Zoete Aardappel »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Amal zegt

    14 maart 2014 om 6:48 am

    Beste Saskia,

    Leuke website met lekkere recepten. Ik heb alleen vraag wat betreft een aantal van de tussendoortjes, ik ben allergisch voor banaan en ik zie heel tussendoortjes oa de havermoutkoekjes waarin banaan is verwerkt. Is er iets, waar je de banaan mee kan vervangen?

    Dank.

    mvg
    Amal

  2. Eef zegt

    12 juni 2014 om 1:40 pm

    Net begonnen aan mijn suikervrije bestaan! Dit ga ik zeker proberen:)

  3. Gonnie zegt

    18 oktober 2014 om 12:47 pm

    Deze gezonde koekjes zijn helemaal super. Smaken goed, zijn super snel klaar en de bereiding duurt maar een paar minuten.

    Mijn zoontje vindt ze heerlijk en ik ook 🙂

    Heb er vandaag eens goijbessen doorheen gedaan. Ook lekker

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact