• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Suikervrije Amandeltaart met Nectarines

23 augustus 2014

Suikervrije Amandeltaart met Nectarines

Mogen we dit nog een nazomer noemen? Nou goed, laten we zeggen dat het weer in ieder geval niet uitnodigt om lui in de tuin  te gaan zitten. En dat is goed voor de actie in de keuken!

Vanochtend maakte ik dan ook dit taartje met nectarines. Ik had ergens een goedkoop doosje op de kop getikt, ze roken zo heerlijk zoet. Uiteraard, zoals jullie van mij weten, is het een suikervrije taart. Of je het dus een taart kunt noemen valt te betwisten, maar kijkende naar de looks zou ik zeggen dat het er dicht in de buurt komt!

Ik ontdekte iets leuks over nectarines, trouwens. Onderzoek in 2012 heeft aangetoond dat ze stofjes bevatten die mogelijk diabetes en hart- en vaatziekten kunnen voorkomen. Ik quote de onderzoekers uit Texas; “Het fruit bevat ingrediënten met anti-overgewicht, anti-ontsteking en anti-diabetes eigenschappen. Daarnaast lijkt het de vorming van het slechte LDL-cholesterol te verminderen, waardoor het risico op hart- en vaatziekten lager wordt.” Yay, voor nectarines dus! Overigens geld dit voor alle steenfruit, dus ook voor perziken en pruimen.

Goed, door naar het simpele amandeltaart recept!

Suikervrije Amandeltaart met Nectarines

Suikervrije Amandeltaart met Nectarines

  • 4 eieren
  • 2 grote, of 3 kleine, rijpe bananen
  • 100 gram amandelmeel
  • 2 medjool dadels
  • 2 rijpe nectarines
  • klein handje walnoten
  • 1 grote theelepel speculaaskruiden
  • 1 snufje zout
  • 1/2 theelepel baking soda

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de bananen en de dadels (even ontpitten uiteraard!) op hoge snelheid in de keukenmachine, tot het een smeuïge emulsie vormt. Voeg vervolgens de eieren toe, en laat het geheel weer even draaien. Voeg dan het amandelmeel, de speculaaskruiden, zout en baking soda toe en mix het geheel goed.

Giet het mengsel in een met bakpapier bekleedde bakvorm. Snijd de nectarines in schijfjes en verdeel de over het beslag. Leg ze er losjes bovenop, ze zakken er vanzelf tijdens het bakken een beetje in. Bestrooi de taart vervolgens met stukjes walnoot.

Bak de taart af in de voorverwarmde oven. Dit duurt ongeveer 25-30 minuten, maar hou de taart de laatste minuten in de gaten, in de ene oven kan het wat harder gaan dan in de ander.

Happy weekend! 

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrije PruimencakeSuikervrije Pruimencake Cacao Bananenbrood met BosbessenCacao Bananenbrood met Bosbessen Cake van Amandelmeel met Walnoten & DadelsCake van Amandelmeel met Walnoten & Dadels Glutenvrije Cake met Avocado & RozijnenGlutenvrije Cake met Avocado & Rozijnen

Categorie: Cake & Bananenbrood, Desserts, Suikervrije Tussendoortjes Tags: amandelmeel, baking soda, banaan, dadels, eieren, medjool, nectarines, speculaaskruiden, walnoten

Vorig bericht: « Citroen Kokos Energy Bites
Volgend bericht: Zomerse Nectarine Smoothie »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Bea Nieuwenhuijsen zegt

    24 augustus 2014 om 6:08 pm

    Hallo Saskia,

    Ik ben gek op nectarines en het ziet er heerlijk uit.
    Ik ben allergisch voor amandelen, door welk meel kan ik het het beste vervangen?

    Hartelijke groet,
    Bea

    • Saskia zegt

      24 augustus 2014 om 6:38 pm

      Hallo Bea, ik denk dat het zowel met havermeel (gemalen havermout) of speltmeel zou kunnen!

  2. Petra zegt

    27 augustus 2014 om 8:36 pm

    Hallo Saskia,
    Vandaag de taart gemaakt met pruimen en pecannoten. Hij smaakt heerlijk, alleen de bovenkant is wat vochtig gebleven. Waarschijnlijk te rijpe pruimen genomen!? Of had ik de temperatuur toch op 200 gr moeten laten staan. Ik heb een heteluchtoven en de temperatuur op 190 gr gezet. Toch wil ik hem nog eens maken met nectarines!!

  3. Kristel zegt

    25 oktober 2014 om 11:06 am

    Hallo Saskia!
    Dankjewel voor het super leuke recept!!! Heb het ineens uitgeprobeerd. In plaats van nectarinen heb ik zelfgemaakte appelmoes (zonder suiker) over het beslag gelegd…mmmm…heel lekker! De taart was een succes bij groot en klein!

  4. Mieke zegt

    10 juli 2016 om 10:29 pm

    Helemaal volgens recept gemaakt. Wel dubbel zo lang in de hete lucht oven gezet omdat hij wakker bleef.
    Zooooooo lekker en wat een geur.
    Zelfs mijn man ‘addicted to sugar ” heeft er niets op aan te merken.
    Persoonlijk vind ik hem het lekkerst lauwwarm uit de oven.

    • Saskia zegt

      12 juli 2016 om 8:26 am

      Fijn dat hij goed smaakte! De baktijd kan inderdaad ontzettend verschillen per oven, met dit recept. Ook heb ik al gemerkt dat de ene nectarine de andere niet is… Sommige zijn een stuk sappiger en wateriger.

  5. Mariona Sinia zegt

    6 oktober 2016 om 12:57 pm

    Hoi Saskia, bij het op zoek gaan naar n koolhydratenarme taart ben ik behoorlijk selectief, en jouw recept viel op: lekker veel eieren en alle suikers via fruit! Die bananen vind ik echt n ontdekking, maakt de cake lekkerder. En dat al met eentje. Ik heb er 50 gram roomboter en 100 gram speltbloem bij t beslag gedaan. En heb in plaats v nectarines onze tuinappels in n koekenpan met wat vet en stevia gaar gebakken. Walnoten vergeten, doe ik volgende x

    • Saskia zegt

      7 oktober 2016 om 9:59 pm

      Fijn dat je wat inspiratie op hebt kunnen doen, Mariona!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact