• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Suikervrije Appelcake met Amandelmeel

5 november 2013

Suikervrije Appelcake met Amandelmeel

Als het buiten flink regent en je zin hebt in appeltaart, kun je jezelf natuurlijk storten op zo’n superzoete taart vol met suiker, boter en bloem. Op het moment zelf is zo’n taart natuurlijk een traktatie, achteraf heb ik alleen altijd spijt. Hij valt toch best zwaar op de maag en veroorzaakt een flinke sugar-high, en even later -low… Daarom maakte ik deze suikervrije appelcake.

Het is een fijne variatie op die appeltaart. Dit appel broodje is uiteraard een stuk minder zoet, maar als hij lekker warm is, vervult deze toch die appeltaart-behoefte. De cake met appel is zelfs zo gezond, dat je hem kunt eten wanneer je wilt! Als tussendoortje, maar met nog een stukje fruit of een (groene) smoothie eventueel ook als ontbijt of lunch.

Suikervrije Appelcake met Amandelmeel

 

Suikervrije Appelcake met Amandelmeel

Vult een kleine broodvorm

  • 5 (biologische) appels
  • 200 gram amandelmeel (te koop bij de biologische winkel of de Tuinen)
  • 100 gram havermout (fijngemalen)
  • 4 eieren
  • 1 tl baking soda
  • 1 eetlepel appel azijn
  • scheutje sojamelk (of andere plantaardige melk)
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 mespunt stevia (of naar wens iets meer), of een paar fijngehakte dadels

Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de appels en snijd deze in kleine stukjes. Meng vervolgens de overige ingrediënten (behalve de sojamelk) in een kom. Schep het geheel goed door en voeg om het geheel wat smeuïger te maken een scheutje sojamelk toe. Voeg als laatste de appels toe en schep het geheel goed door.

Bedek de broodvorm met een bakpapiertje. (Tip: maak een prop van het bakpapiertje,  voeg onder de kraan enkele druppels water toe en dit maakt het papier wat soepeler en zo krijg je het vervolgens eenvoudig in de juiste vorm) Schep vervolgens het mengsel in de broodvorm. Zorg dat het mengsel evenredig verdeeld is en zet de vorm in de oven. Bak het Amandel Appeltaart Broodje in zo’n 40 minuten goudbruin. Houdt de oven geregeld in de gaten, de baktijd kan iets verschillen per oven.

Als je voorzichtig snijdt, kun je meteen een ovenvers stukje nuttigen!

Kun jij ook zo genieten van deze gezonde appelcake? Maak dan ook eens deze zoete appel & frambozen cake!

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
188Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrij Bananenbrood met Appel & SpeculaasBananenbrood met Appel en Speculaas Zoet notenbroodZoet Notenbrood zonder Geraffineerde Suiker Glutenvrije Cake met Avocado & RozijnenGlutenvrije Cake met Avocado & Rozijnen Suikervrij Pompoenbrood met SpeculaaskruidenSuikervrij Pompoenbrood met Speculaaskruiden

Categorie: Brood & Crackers, Cake & Bananenbrood, Suikervrije Tussendoortjes Tags: amandelmeel, appel, appel cider azijn, appelcake, baking soda, eieren, havermout, kaneel, rozijnen, sojamelk, stevia, suikervrije appelcake

Vorig bericht: « Suikervrije mueslirepen met Kokos en Cacao
Volgend bericht: Friszoete Groene Granaatappel Smoothie »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Els zegt

    27 januari 2014 om 5:45 pm

    hallo. Heb zojuist dit recept gemaakt: vurrukkeluk!! Ik heb er wel gesnipperde kokos doorheen gedaan en een scheutje ahornsiroop i.p.v. stevia . Ik vind stevia gewoon VIES! Het broodje is goed gelukt, is alleen wat korrelig van structuur. Kan er geen sneetjes van snijden. Maar de smaak is uit de kunst!

    • Saskia zegt

      28 januari 2014 om 7:59 pm

      Hallo Els, uiteraard kun je ervoor kiezen de stevia in mijn recepten te vervangen door iets waar je wel van houd! Mogelijk komt het door het kokosschaafsel dat het wat kruimeliger is geworden? Geniet ervan!

  2. fany zegt

    15 augustus 2014 om 2:38 pm

    Superlekker appelbroodje…
    Ga hier van smullen…
    Nog één vraagje: kan je eht ipv amandelmeel ook met quinoameel maken? Amandelmeel wel héél lekker maar duur dus misschien eens ander alternatief?

    • Saskia zegt

      23 augustus 2014 om 12:25 pm

      Geen idee, ik heb het nog nooit met quinoameel geprobeerd! Het zal zeker anders smaken… 😉

  3. Nelly van Doorn zegt

    15 februari 2017 om 7:14 pm

    Zijn de recepten allemaal geschikt voor een candida dieet?

    • Saskia zegt

      16 februari 2017 om 8:36 am

      Dat verschilt helaas een beetje per recept. De meeste soepen en salades uiteraard wel, maar voor de zoetigheid of baksels is dat niet altijd zo. Je moet dan meestal oppassen voor alle graansoorten en kunt dus geen recepten met rijst, pasta, havermout, spelt en rogge eten.

  4. Simone zegt

    13 maart 2017 om 12:56 pm

    Hoi, ik heb deze appelcake afgelopen weekend gemaakt voor een verjaardag. Ik vond ‘m zelf echt meesterlijk lekker, en de visite gelukkig ook! 🙂 Dank voor dit geweldige recept!

    • Saskia zegt

      13 maart 2017 om 2:50 pm

      Wat leuk om te horen, Simone! 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact