• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Suikervrije Chocolade & Walnoten Fudge

14 januari 2017

Suikervrije Chocolade & Walnoten Fudge

Oh, ik ben zo gek op zelf chocolade traktaties maken… Eerder deze week zagen jullie de suikervrije & vegan chocoladekoeken al voorbij vliegen, en vandaag doe ik er nog een schepje cacao bovenop. Ik maakte weer lekkere chocolade fudge! Ik maakte al eerder deze chocolade voor de Kerstdagen, en die was zo goddelijk, dat er een nieuwe variant op werd gemaakt. Dat is deze chocolade & walnoten fudge geworden. Uiteraard weer helemaal vrij van fabriekssuikers, gezoet met enkel en alleen een paar sappige dadels!

Al tijdens het maken van de foto’s zat mijn zoon van 2 er met zijn snufferd boven op. Dat was de lekkere “dada”, a.k.a. chocolade, die hij eerder had gezien. Pakken wat hij pakken kon dus, want hij wist dat als zijn vader terug zou komen van het rondje mountainbiken, papa de rest waarschijnlijk op zou eten. Hahaha. Een goede reden waarom we eigenlijk nooit zoetigheid in huis hebben. Als het er is, dan gaat het ook gelijk op. Dus ook al zijn we van het 80/20 principe (ja, we eten soms wel suiker) en gunnen we onszelf soms best iets lekkers, is dat eigenlijk alleen als we op visite zijn, of uit eten. Voor de rest komt er weinig ons huis in, en maken we dus zelf onze lekkernijen!

Zelfgemaakte Fudge zonder Suiker, gezoet met Dadels

Suikervrije Chocolade & Walnoten Fudge

voor ongeveer 20 blokjes fudge

  • 60 gram sappige (Medjool)  dadels, gewogen zonder pit
  • 100 ml kokosolie
  • 1 eetlepel amandelmelk (of andere melk naar keuze)
  • 25 gram rauwe cacaopoeder
  • twee kleine handjes walnoten

Smelt de kokosolie in een pannetje op laag vuur. Meng dan de dadels, amandelmelk, cacaopoeder en gesmolten kokosolie in een keukenmachine. Meng het geheel niet te lang, anders schift de kokosolie weer van het geheel.

Bedek een kleine brownievorm, of kleine vierkante schaal met de noten en verdeel het chocolademengsel erover. Dek het dan goed af en zet het zo’n 2 uur in de vriezer om op te stijven.

Hak de walnoten fudge in mooi blokjes als je hem uit de vriezer haalt. Je kunt de fudge direct opeten, of eventjes op kamertemperatuur laten komen als je genoeg geduld hebt. Bewaar de fudge in ieder geval in de vriezer, dan heb je altijd iets lekker omhanden!

Ga jij ook aan de slag met deze choco fudge? Laat me dan vooral weten wat je ervan vond door een reactie achter te laten in de comments, of op social media. Je kunt me ook taggen op Instagram met @blijsuikervrij.nl! Geniet ervan!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Raw vegan aardbeien & chocoladetaartjesRaw vegan aardbeien & chocoladetaartjes Suikervrije Chocoladekoeken van Amandelmeel, helemaal veganSuikervrije Chocoladekoeken van Amandelmeel Gezonde Chocoladepasta met Kikkererwten (Chocolade Hummus!)Gezonde Chocoladepasta met Kikkererwten (Chocolade Hummus!) Hennepzaad Fudge Bonbons met Carobe poederHennepzaad Fudge Bonbons met Carobe poeder

Categorie: Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: amandelmelk, cacaopoeder, dadels, fudge, kokosolie, medjool dadels, vegan, walnoten, walnoten fudge

Vorig bericht: « Pizza Omelet, een koolhydraatarm alternatief voor pizza!
Volgend bericht: Amandel Panna Cotta met Bosbessen Coulis »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. trudy zegt

    27 januari 2017 om 8:26 pm

    Hallo Saskia,
    vandaag de fudges gemaakt,
    ik heb gewone cacao gebruikt, daardoor zijn ze bij mij donkerder,
    en ook niet echt een fudge smaak, misschien heb ik de dadels te fijn gemalen?
    En is rauwe cacao beter?
    complimenten voor je prachtige site
    hartelijke groeten

    Trudy

    • Saskia zegt

      28 januari 2017 om 7:07 pm

      Dankjewel voor de complimenten, Trudy! Op zich horen de dadels wel heel fijn gemalen te zijn. Rauwe cacao is in die zin beter dat het meer anti-oxidanten schijnt te bevatten. Bij “gewone” cacaopoeder is een deel van de goede stofjes uit de cacao door verhitting verloren gegaan. Het maakt dus ook alleen maar uit in rauwe recepten, zodra je iets met rauwe cacao de oven in zet, verdwijnen deze stofjes immers ook. 😉

  2. Dress to Impress zegt

    23 februari 2017 om 3:41 pm

    Niet nornaal, zoooo lekker!
    Is het mogelijk om voortaan de calorieen erbij te zetten? Was bij ons, as usual, meteen op.
    Groetjes, Nicole & Elisabeth

    • Saskia zegt

      27 februari 2017 om 5:33 pm

      Hallo Nicole en Elsbeth, ik tel zelf geen calorieën helaas. Maar je kunt even alle ingrediënten in een tracker invoeren, dan kom je er vanzelf achter. Ik zeg altijd, alle lekkers met mate! 😉

  3. Patricia zegt

    3 april 2017 om 8:10 pm

    Heerlijk dit.
    Maakte natuurlijk al de “originele” Rocky road fudge.
    Mijn man vond die versie lekkerder. Geen punt, des te meer heb ik ;-). Alleen nog delen met mijn kids die t ook lekker schijnen te vinden.
    Had overigens net een soort gelijke balansdag achter de rug. Weet niet of dit zo’n goede actie was om dit juist vandaag te maken…:-)

    • Saskia zegt

      4 april 2017 om 11:46 am

      Hahaha, waarom niet? Genieten moet ook kunnen! 😉

  4. Edith zegt

    17 april 2017 om 7:04 pm

    zo lekker. Toffe site met lekkere recepten heb je Saskia. Ik kijk wekelijks uit naar de nieuwsbrief!..een toppertje

    • Saskia zegt

      18 april 2017 om 8:42 am

      Yay! Wat superfijn om te horen, Edith! 🙂 Daar doe ik het voor.

  5. Ellen zegt

    17 juni 2017 om 9:41 pm

    Hoi! Op aanraden van heel enthousiaste collega dit recept uitgeprobeerd. Lijkt me heerlijk, maar ik krijg het niet voor elkaar. De olie en de rest willen niet goed mengen. Twee pogingen gedaan. Eerste keer inderdaad te lang gemengd, maar ook bij de tweede poging werd een deel van de olie niet goed opgenomen. Iemand tips reden schiften??

    • Tiny zegt

      7 oktober 2017 om 11:30 pm

      Hoi Ellen, ik heb het opgezocht, (het ging bij mij ook schiften) en de reden is het temperatuurverschil van de verschillende ingrediënten. Ik heb alles een anderhalf á twee uur laten staan en daarna met de handmixer alsnog door elkaar gemengd. Dat is redelijk goed gelukt, niet helemaal maar goed genoeg. Weggooien vond ik zonde

  6. sonja zegt

    13 november 2017 om 6:58 pm

    Hoi! De eerste keer dat ik het maakte lukte het prima! Daarna schift het telkens weer. Ik krijg het ook niet goed gemengd. Kan het ook aan andere dingen liggen dan de temperatuur? En wat is dan de tip als het wel aan de temperatuur ligt? Al direct bij het mengen ‘pakt’ het niet samen. Wel heb ik de indruk dat mijn blender niet meer zo krachtig is als de eerste keer. Zou het hier ook aan kunnen liggen? Doen jullie het met een keukenmachine, blender of mixer?
    Het is wel fantastisch lekker!!!

    • Saskia zegt

      18 november 2017 om 8:03 pm

      Hallo Sonja, ik gebruik een krachtige keukenmachine. De truc is inderdaad tweeledig: 1. alles op kamertemperatuur. 2. niet overmengen! Als je de massa te lang laat draaien gaat de kokosolie uiteindelijk weer schiften van de rest. Dus kort mengen totdat de substantie goed is, maar niet te lang de machine laten doordraaien. Hopelijk kom je eruit! 😉

  7. Maika zegt

    12 december 2017 om 6:31 pm

    Heerlijk die fudge!
    Bij mij was hij wel een stuk donkerder van kleur. Deed gelukkig niets af van de smaak.
    Heeft de donkere kleur te maken met de hoeveelheid cacao?
    Kan je dit ook met bijvoorbeeld hazelnoten maken?
    De bovenkant krijg ik nog niet helemaal glad….

    Ben benieuwd wat ik kan aanpassen om ze er nog aantrekkelijker uit te laten zien.

    Groetjes Maika

    PS. Ik zou me graag aanmelden voor de nieuwe recepten, maar het lukt helaas niet.

  8. Maika zegt

    12 december 2017 om 8:12 pm

    Heerlijk recept!
    Bij mij was de fudge donkerder van kleur, deed gelukkig niets af aan de smaak.
    Komt de kleur door de hoeveelheid (rauwe) cacao?
    Ook moet ik een manier verzinnen om de bovenkant ook mooi glad te krijgen.

    Kan je ook hazelnoten gebruiken voor dit lekkere recept?

    Groetjes Maika

    PS. Helaas lukt het me niet om je aan te melden voor de wekelijkse nieuwe recepten

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact