• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Suikervrije Fudge met Pindakaas & Dadels

13 mei 2016

Suikervrije Fudge met Pindakaas

Deze suikervrije fudge is goddelijk (en dan bedoel ik uiteraard vrij van geraffineerde suikers.. 😉 . Hij smelt bijna in je mond! Helemaal voor de echte pindakaas liefhebbers is deze versie een winnaar. Je maakt deze suikervrije fudge namelijk al binnen 10 minuten. Alleen het opstijven in de koeling vraagt vervolgens even wat geduld! Maar met de vriezer is de wachttijd gelukkig flink in te korten… 😉

Wij gebruiken maandelijks meerdere potten pindakaas (*peanutbutter-addict*). Ik eet bijna iedere dag pindakaas, en mijn zoontje is ook een groot fan! Zodanig dat hij altijd een plekje in z’n buik overlaat voor een broodje met het lekkere en goed vette smeersel.

Ik gebruik trouwens suikervrije pindakaas van de Ekoplaza (merk Horizon) of van Nuts About Nature (100% pindakaas, liefst met stukjes noot), even afhankelijk van waar ik die week boodschappen doe! Kijk even goed op de pot, zodat je zeker weet dat je pindakaas koopt die alleen uit pinda’s bestaat. Toegevoegde suikers en (palm)vetten zijn echt niet nodig. Je moet soms wel even goed roeren met je mes, om de pindakaas weer goed smeerbaar te maken. Maar dit heb ik er graag voor over, om puurder te eten.
Suikervrije Fudge met Pindakaas

Suikervrije Fudge met Pindakaas

  • 10 verse dadels
  • 4 eetlepels kokosolie
  • 1 theelepel vanille-extract (ga vooral voor een suikervrije versie van bijvoorbeeld de natuurwinkel)
  • 1 snufje Himalaya zout
  • 3 eetlepels suikervrije pindakaas

Ontpit de dadels en meng ze samen met de kokosolie, vanille en het snufje zout in de keukenmachine. Als het goed gemengd is, voeg dan de pindakaas toe. Goede tip van Amber, laat het geheel niet te lang draaien, want dan scheid de kokosolie zich weer van het geheel.

Druk het mengsel dan in een kleine platte ovenschaal, bedekt met bakpapier, en zet het in de vriezer voor 1 uurtje of een paar uur in de koeling om op te stijven. Snijd het dan in mooie stukjes!

Genieten maar! Oh, en als je dit lekker vindt, probeer dan ook eens deze choco-versie. Je vindt meer inspiratie in mijn boek Zoet! 🙂

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Vegan Koekjes van Kamut & Volkoren RijstmeelVegan Koekjes van Kamut & Volkoren Rijstmeel Suikervrije Chocolade & Walnoten FudgeSuikervrije Chocolade & Walnoten Fudge Vegan Blueberry Cheesecake Bites van AnneVegan Blueberry Cheesecake Bites van Anne Raw vegan aardbeien & chocoladetaartjesRaw vegan aardbeien & chocoladetaartjes

Categorie: Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: dadels, kokosolie, pindakaas, snoep zonder suiker, suikervrij snoep, suikervrij snoepen, suikervrije fudge, vanille, vegan

Vorig bericht: « Perfecte Peutermaaltijd #1: Kleurrijke groenten & Bonen
Volgend bericht: Snelle Pittige Kippensoep met Parelgort »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. MamaMaas zegt

    19 juni 2016 om 9:31 pm

    Klinkt goed! Ga ze maken voor mijn dochtertje. We weten sinds enkele dagen dat ze verschillende intoleranties heeft, dus is nog even zoeken naar lekkers, ook voor tijdens traktaties op school. Maar dit ziet er erg lekker uit! Ik heb nog een vraag wat betreft houdbaarheid. Hoelang zijn ze houdbaar in de koelkast?

    • Saskia zegt

      21 juni 2016 om 4:05 pm

      Je kunt de fudge een paar dagen tot max een week bewaren in de koelkast, mits goed afgesloten. In de vriezer zijn ze uiteraard langer houdbaar!

      • Noor zegt

        2 juli 2016 om 3:59 pm

        Dat was ook mijn vraag!! Ik ga ze vanavond maken, en dan tot dinsdag bewaren… Hopelijk gaan ze lukken en kan ik er tot dinsdag vanaf blijven hihi!

        • Saskia zegt

          3 juli 2016 om 12:43 pm

          Succes, Noor!

  2. Barbra zegt

    3 maart 2017 om 9:00 am

    OMG Fantastisch!!!
    Ik heb ze gemaakt met abrikozen ipv dadels, ik vind zelf de smaak daarvan lekkerder. En ik heb ze feestelijk afgetopt meer wat kokosrasp.
    Heerlijk hoor!!

    • Saskia zegt

      4 maart 2017 om 3:02 pm

      Lekker! 🙂

  3. Chantal zegt

    17 maart 2017 om 5:04 pm

    Moet je de kokosolie eerst smelten?

    • Saskia zegt

      19 maart 2017 om 1:40 pm

      Nee hoor, dat hoeft hier niet. De foodprocessor kan het ook als het stevig is goed mengen met de rest.

  4. Renaatje bz zegt

    29 juni 2017 om 8:46 am

    Hallo erg leuk recept maar las dat er potten vol pindakaas bij jullie doorgaan. Pinda’s zijn een heel erg verzurend product voor je lichaam dus met mate eten hoor. Lees maar eens na in zuur/base evenwicht van het lichaam.
    Groetjes☺

  5. Monique zegt

    19 december 2017 om 12:15 am

    Ik lust geen pindakaas kan ik dit ook vervangen? Zo ja door wat?

    • Saskia zegt

      19 december 2017 om 8:48 am

      Ja hoor, door amandelpasta of cashewpasta bijvoorbeeld!

  6. marja zegt

    18 april 2018 om 5:41 pm

    Ontzettend lekker, dank je wel.

    • Saskia zegt

      23 april 2018 om 8:51 am

      Geen dank! Leuk om te horen, Marja! 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact