• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Suikervrije Koekjes met Wortel & Rozijnen

13 februari 2015 Reageer

Suikervrije Koekjes met Wortel & Rozijnen

Jaaa, lekkere koekjes! Daar werd het wel weer eens tijd voor. Daarnaast had ik stiekem ook flink wat winterwortelen over, nadat ik er slechts eentje had gebruikt om een groentehapje voor mijn baby te bereiden. Die zoetekauw heeft helaas toch liever geprakte banaan! Misschien moet ik als hij wat ouder is de worteltjes gewoon in de koekjes verstoppen? Bijvoorbeeld in deze lekkere koekjes met wortel en rozijntjes?

Je kunt deze wortelkoekjes maken met zowel boekweitmeel als havermout. Ik heb het allebei uitgeprobeerd en ik moet toegeven dat ik zelf de wortelkoekjes met havermout wat lekkerder vond. De smaak van de boekweit is namelijk enigszins overheersend in de koekjes, en daar moet je van houden. Echter heeft Rick ook alle boekweitkoekjes opgepeuzeld! Dus… the choice is yours!

Oh, en het is weer een recept met “cups”… Weet je niet hoe cups werken? (Ik krijg er nog steeds veel vragen over) Lees dan vooral even dit blogartikel. Deze zachte glutenvrije en veganistische koekjes zijn lekker gezond, maar overigens niet héél erg zoet. Wil je ze nog wat zoeter? Voeg dan vooral nog wat extra dadels toe.

Suikervrije Koekjes met Wortel & Rozijnen

voor ongeveer 16 koekjes

  • 1 cup havermout of boekweitmeel
  • 3 eetlepels lijnzaad
  • een snufje zeezout of himalaya-zout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 1/2 cup zeer fijn geraspte wortel
  • 3/4 cup Medjool dadels
  • 1/2 cup gemengde (ongezouten) noten
  • 1/2 cup rozijntjes
  • ongeveer 1/4 cup water

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe dan de boekweit of havermout in de keukenmachine met de zout, kaneel en lijnzaad, en maal het mengsel zeer fijn. Voeg dan de geraspte wortel en de Medjool dadels toe, en maal het geheel nogmaals tot een vrij fijn en evenredig verdeeld mengsel. Voel even wat de textuur is. Afhankelijk van het vocht in de dadels en de wortels kun je wat water toevoegen. Het is de bedoeling dat het een ietwat kleverige substantie wordt waar je koekjes van kan vormen, zonder dat ze uit elkaar vallen. Als je denkt dat de substantie klopt, meng dan als laatste de noten en rozijnen erdoor.

Vorm koekjes van het mengsel, en leg deze op een met bakpapier bekleed ovenrooster. Schuif het rooster in het midden van de oven, en bak de koekjes gedurende 15 minuten aan de ene kant. Draai de koekjes even om, en bak ze dan nog ongeveer 10 minuten, tot de randjes goudbruin kleuren.  Laat ze dan heel even kort afkoelen en smullen maar!

Wat zijn jouw favoriete suikervrije koekjes? Ik heb hier wat koekjes recepten voor je gebundeld.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Simpele Havermout Koekjes met WalnotenSimpele Havermout Koekjes met Walnoten Dubbele Cacao Koekjes met Aardbeien Cashew CreamDubbele Cacao Koekjes met Aardbeien Cashew Cream Koekjes van Kokosmeel met Kaneel & Geschaafde AmandelenKoekjes van Kokosmeel met Kaneel & Amandelen Koekjes van Hazelnoten, Hazelnoten Koekjes, Hazelnoot koekjesFriszoete Limoen & Hazelnoot Koekjes zonder Suiker

Categorie: Koekjes, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: boekweitmeel, dadels, havermout, kaneel, koekjes met wortel, lijnzaad, medjool, rozijnen, vegan, wortels

Vorig bericht: « Ananas Juice met Spinazie
Volgend bericht: Speltpasta met Geroosterde Tomaatjes »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact