• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Suikervrije Kokos Koekjes met Stevia

10 december 2013

Suikervrije Kokos Koekjes met Stevia

Ook zonder suiker kun je ongelofelijk goede koekjes bakken… En wat dacht je van een koekje wat lijkt op een kokosmakron? Kokosschaafsel is een redelijk goedkoop ingrediënt, wat ik eigenlijk altijd in huis heb… Het is perfect om de suikervrij bon-bons of muesli repen in te rollen, zodat ze niet zo aan je vingers plakken. En de bounty-smaak die dat oplevert, is heerlijk! Maar ook zonder cacao kun je van kokosschaafsel heerlijke tussendoortjes bereiden. Vandaag deel ik een fijn recept voor suikervrije kokos koekjes!

Dit recept is van La Vie en Vert, dat ik recentelijk vond via Pinterest. Het was even schipperen met de hoeveelheid steviapoeder. In het oorspronkelijke recept staat namelijk 3 eetlepels, maar dit maakte de koekjes enigszins bitter. Ik raad dan ook zeker aan de hoeveelheid stevia enigszins te verminderen… Je kunt er ook voor druppeltjes stevia te gebruiken. Daarnaast gebruikte ik uiteraard speltmeel in plaats van de standaard variant. En dan? Dan ontstaat een lekker kokos koekje, wat een heerlijke zachte kokossmaak heeft en een goed alternatief is voor die suikerbommen van kokosmakronen!

Suikervrije Kokos Koekjes met SteviaSuikervrije Kokos Koekjes

 voor 12 kleine koekjes

  • 100 gram geraspte kokos of kokosschaafsel
  • 50 gram volkoren speltmeel
  • ½ tl bakpoeder (of vervang door baking soda en het sap van een halve citroen)
  • Snuifje zout
  • 2 el steviapoeder of 10 druppeltjes
  • 30 gram kokosolie
  • 4 eetlepels sojamelk

Verwarm de oven voor op 200°C. Meng alle droge ingrediënten door elkaar en roer er daarna de (gesmolten) kokosolie en sojamelk door zodat het een stevig deeg ontstaat. Meng het deeg goed door het kort te kneden. Vorm vervolgens kleine koekjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin en laat ze even afkoelen voor je ze opeet.

Je kunt de koekjes een paar dagen bewaren in een luchtdichte trommel. Lekker voor bij de thee! Meer suikervrije koekjes?

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Koekjes van Kokosmeel met Kaneel & Geschaafde AmandelenKoekjes van Kokosmeel met Kaneel & Amandelen Dubbele Cacao Koekjes met Aardbeien Cashew CreamDubbele Cacao Koekjes met Aardbeien Cashew Cream Cacao Pecannoten KoekjesCacao Pecannoten Koekjes Suikervrije Chocoladekoeken van Amandelmeel, helemaal veganSuikervrije Chocoladekoeken van Amandelmeel

Categorie: Koekjes, Suikervrije Tussendoortjes Tags: kokos koekjes, kokosolie, kokosschaafsel, sojamelk, speltmeel, stevia, suikervrije koekjes

Vorig bericht: « Linzensalade met Ei
Volgend bericht: Herstellende Choco Proteïne Smoothie »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Alinda zegt

    19 mei 2014 om 7:10 pm

    Beste Saskia,
    Ik heb je recept op pinterest gevonden en wil t zeker binnenkort uitproberen. Echter, ik ben geen stevia-fan (en geen ervaren koekjesbakker ;-)). Wat denk jij, is stevia vervangen door wat honing, jam of …?
    Alvast bedankt voor je reactie!

    • Saskia zegt

      21 mei 2014 om 5:25 pm

      Hallo Alinda,
      Dat kun je zeker proberen. Het zal waarschijnlijk wel de structuur van de koekjes veranderen. Ik heb het nooit geprobeerd, dus kan niet garanderen dat het goed uitpakt! 😉

  2. Marleen zegt

    30 april 2016 om 3:21 pm

    Lekker hoor! Maar2 eetlepels stevia? Lijkt me zo veel?

    • Saskia zegt

      1 mei 2016 om 12:50 pm

      moeten natuurlijk 2 eetlepels zijn, scherp! Ik gebruikte hier nog stevia in poedervorm. Tegenwoordig heb ik druppeltjes in huis, dan zijn een paar druppels vaak voldoende…

  3. Britt zegt

    1 februari 2017 om 9:09 pm

    Kan het ook zonder melk denk je?

    • Saskia zegt

      4 februari 2017 om 6:50 am

      Nee, dan is het beslagje te droog. Je kan wel een ander type melk gebruiken! 😉

  4. Mona zegt

    31 juli 2017 om 5:27 pm

    Hallo ! Kan ik dit ook met kokosmeel maken?

    • Saskia zegt

      4 augustus 2017 om 12:29 pm

      Hallo! 🙂 Nee, dat kan niet zomaar, helaas. Dan moet je een andere verhoudingen gebruiken. Kokosmeel neemt namelijk erg veel vocht op in baksels.

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact