• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Suikervrije mueslirepen met Kokos en Cacao

3 november 2013

Suikervrije mueslirepen met kokos en cacao, gezoet met abrikozen

Deze suikervrije mueslirepen zijn een goed alternatief voor de repen uit de supermarkt. Ze zijn niet overdreven zoet, omdat ze gezoet worden met gedroogde abrikozen. Als je al wat langer geen suiker eet, ben je gewend aan minder zoete producten, en dan geven deze mueslirepen je zeker genoeg voldoening voor een snackmoment tussendoor. Ze zijn erg eenvoudig te maken als je in het bezit bent van een keukenmachine en bevatten slechts een aantal basisingrediënten!

Als optie kun je aan deze suikervrije mueslirepen wat hennepzaad toevoegen: dit is weer zo’n superfood wat je lichaam een goede energie-boost geeft. Hennepzaad is een perfecte bron van plantaardige proteïne, omdat het alle essentiële aminozuren bevat. Daarnaast bevatten de zaadjes voor het menselijk lichaam de ideale verhouding tussen omega 3, omega 6 en omega 9 vetten.

Suikervrije mueslirepen met kokos en cacaoSuikervrije mueslirepen met kokos en cacao

ongeveer 20 repen

  • 300 gram amandelen (rauw, dus ongebrand en ongezouten)
  • 20 gedroogde abrikozen (ongezwaveld)
  • 2 flinke eetlepels rauwe cacao
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 cup havermout
  • 1/2 cup hennepzaad (optioneel)
  • kokosschaafsel om de muesli repen te “coaten”

Laat op hoge stand de amandelen fijn malen in de keukenmachine. Week ondertussen de abrikozen even in een bakje water. Voeg de havermout, cacao, kaneel en hennepzaad toe aan de amandelen en laat de machine nog even draaien. Voeg als laatste de abrikozen toe. Laat de machine draaien tot het geheel enigszins aan elkaar gaat plakken. Voeg indien nodig een scheutje water toe aan de mix.

Schep het mengsel uit de keukenmachine op een niet plakkerige ondergrond, zoals een bakpapier en druk het plat. Je kunt de repen zelf vormgeven door het mengsel met nog een keukenpapier bovenop plat te drukken. Snij de mix vervolgens in repen in een formaat naar jouw wens. Ik rol de repen altijd nog even door wat kokosschaafsel. Niet alleen geeft dat smaak, maar ook maakt dat de repen makkelijker vervoerbaar omdat ze minder plakken.

Inmiddels maak ik wekelijks een voorraad muesli repen of balletjes naar één van mijn andere tussendoortjes. In een plastic container blijven de repen zeker twee weken goed. Bewaar ze wel in de koelkast en haal alleen de repen eruit die je diezelfde dag nog nuttigt.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Mueslirepen met Abrikozen & SinaasappelMueslirepen met Abrikozen & Sinaasappel Havermout Repen met Banaan, Noten & ZadenHavermout Repen met Banaan, Noten & Zaden Zachte Vijgen ReepjesFruitige Vijgen Reepjes Gepofte Rijst & Pindakaas Repen voor na het sportenGepofte Rijst & Pindakaas Repen, voor na het Sporten!

Categorie: Repen, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: amandelen, cacao, gedroogde abrikozen, havermout, hennepzaad, kaneel, kokosschaafsel, mueslirepen met cacao, suikervrije mueslirepen, vegan, zelf mueslirepen maken

Vorig bericht: « Heerlijke havermout met appel en kaneel
Volgend bericht: Suikervrije Appelcake met Amandelmeel »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Lianne zegt

    16 januari 2014 om 8:54 pm

    Beste Saskia,

    Je gebruikt in je recepten vaak cups. Hoeveel gram is dit? Verschilt dat per substantie?

    Groeten,
    Lianne

    • Saskia zegt

      17 januari 2014 om 9:13 pm

      Hallo Lianne, je kunt het beste even kijken op deze blog http://blijsuikervrij.nl/blog/hoeveel-gram-is-een-cup/ Het is een volume-maat, dus het verschilt inderdaad per substantie. Hopelijk kom je er uit! Ik zal in de toekomst mogelijk wat gaan omrekenen voor jullie! 😉

  2. Silvia moonen zegt

    27 oktober 2014 om 9:13 am

    Deze repen/ balletjes waren heerlijk.
    Je kunt ze prima bewaren in de koelkast !

    Ik ga beslist meerdere recepten uitproberen !

    Grtjes
    Silvia

    • Saskia zegt

      6 november 2014 om 4:54 pm

      Hallo Silvia, wat goed om te horen! 🙂

  3. els zegt

    28 maart 2016 om 6:04 pm

    Beste, moet je dit laten “opstijven” in de oven?

    • Saskia zegt

      30 maart 2016 om 8:17 am

      Beste Els, dan worden ze iets steviger. Dit is wel makkelijk als je de repen wilt meenemen, bijvoorbeeld!

      • Marian zegt

        5 augustus 2018 om 2:59 pm

        Wat bedoelen jullie hier met ‘opstijven’ in de oven? Ik lees niets over afbakken van de repen en ben bang dat het zo maar een kliederboel wordt in de brooddoosjes. Moeten en nu wel of niet in de oven? Ze lijken me namelijk wel erg lekker…

        • Saskia zegt

          6 augustus 2018 om 8:57 am

          Hallo Marian! Deze repen worden “rauw” gegeten. Even opstijven in de koelkast of vriezer zorgt ervoor dat ze minder plakkerig zijn, en het laagje kokosschaafsel natuurlijk ook. 😉

  4. Marlo zegt

    16 juni 2016 om 8:00 am

    Hallo,

    Ik heb een zoon met een notenallergie. Veel recepten bevatten noten (bijvoorbeeld amandelmeel). Is er een alternatief om geen noten te gebruiken maar wel suikervrij?

    Alvast bedankt!
    Marlo

    • Saskia zegt

      16 juni 2016 om 8:43 pm

      Hallo Marlo, ja hoor, je zou voor recepten kunnen kiezen met haver, spelt of kokosmeel. Of met zaden in plaats van noten… Even goed door de recepten heen lopen!
      Bijvoorbeeld deze:
      – Fruitige Vijgen Reepjes
      – Suikervrij Sesamzaad Repen
      In sommige recepten kun je amandelmeel ook vervangen door speltmeel of havermeel!
      Succes met bakken!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact