I ♥ Muffins! Maar dan wel suikervrije muffins, alsjeblieft… Dan kan ik er gewoon twee, drie of zelf vier eten, als ze smaken naar meer. En dat zonder mij te zorgen over mijn gezondheid! Right? En de verse, zoete aardbeien op mijn aanrecht schreeuwden om aandacht. Dus zat er maar een ding op, op de vroege ochtend, en dat was een nieuw recept ontwikkelen met deze rode sweeties!
Het is vrij simpel, de keukenmachine deed weer het merendeel van het werk. De oven de rest, eigenlijk. Ik hoefde alleen maar alles bij elkaar te pakken, en oké, wat aardbeitjes in kleine stukken te hakken. Maar binnen een ruim half uurtje waren ze klaar. Ik baalde dat ik weer eens gekozen had voor papieren muffinvormpjes, want daar bleven ze helaas een beetje aan plakken. Tip van een ervaringsdeskundige, dus: maak deze suikervrije muffins dus lekker in een siliconen muffinvorm, dan kun je ze er zo uitwippen. Of vet de muffinvormpjes even goed in.
Voor meer lekkere muffinrecepten, kijk je hier.
Suikervrije Muffins met Aardbeien & Havermout
voor 9 muffins
- 150 gram verse aardbeien
- 300 gram havermout
- 3 rijpe bananen
- 2 eieren
- een grote eetlepel kokosolie
- 1 theelepel baking soda
- 1 eetlepel appel cider azijn
- 50 ml water
- 1 theelepel vanille-extract (bij de natuurwinkel koop je dit suikervrij!)
- een snufje Himalaya zeezout
- kokosschaafsel, als garnering
Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng dan de havermout, bananen, eieren, kokosolie, baking soda, appel cider azijn en het scheutje water in de keukenmachine. Voeg naar wens een snufje (Himalaya) zout toe en een theelepel vanille-extract.
Hak de aardbeien in kleine stukjes en schep deze goed door het beslag. Verdeel het beslag dan over 9 muffinvormpjes en bestrooi met een beetje kokosschaafsel.
Bak de suikervrije muffins dan af in de voorverwarmde oven, gedurende 20-25 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn!
Is het een eetlepel harde kokosolie (nog niet gesmolten bedoel ik)? Heb nog niet eerder iets met kokosolie gebakken …
Hallo Bibi!
Leuk dat je aan de slag gaat met het recept. Je kunt gewoon “harde” kokosolie gebruiken, inderdaad. Boven de 30/35 graden smelt het overigens vanzelf… Dus in de zomer wil het nog weleens vloeibaar worden in de pot. Dat is niet erg, maar dan heb je wel 2 lepels nodig in dit recept. Groetjes, Saskia
Dank voor je snelle reactie! Na de chocolade-banaanrepen, noten-bananenbrood en wortelmuffins weer iets heerlijks gevonden. Alleen al de geur van aardbeien … Ook dank voor de fijne recepten.
Geen dank! 🙂 Leuk om te horen dat je al zoveel recepten geprobeerd hebt!
Prima recept, doch kokosolie is niet zo goed voor je gezondheid
Hallo Corina, de meningen zijn hierover verdeeld. Zelf zie ik veel voordelen van de olie, maar mocht je dit liever vervangen kan dat ook. Je kunt in dit recept ook kiezen voor roomboter of bijvoorbeeld olijfolie.
Leuk recept! Dankjewel!
Geen dank! 🙂
Beste , ik ben allergisch aan bananen. Wat kan ik dan gebruiken?
Oe, dat is lastig. Je zou (suikervrije) appelmoes kunnen proberen. De smaak zal dan uiteraard wel iets veranderen!
Ik ben aan het ontdekken hoe ik suikervrije kan eten .dat is best lastig, ik ga deze proberen want ben een snoeper, vraag me alleen of of er in havermout geen suikers zitten ? Groetjes Astrid
Ja, in havermout zitten van nature aanwezige koolhydraten, die zich in jouw lichaam afbreken tot suiker. Misschien kun je het beste even deze artikelen lezen voor de verduidelijking:
– http://blijsuikervrij.nl/blog/waarom-helemaal-suikervrij-niet-kan/
– http://blijsuikervrij.nl/blog/suiker-nodig-lichaam-ook-zonder/