• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Suikervrije Muffins met Aardbeien & Havermout

4 mei 2016

Suikervrije Muffins met Aardbeien & Havermout

I ♥ Muffins! Maar dan wel suikervrije muffins, alsjeblieft… Dan kan ik er gewoon twee, drie of zelf vier eten, als ze smaken naar meer. En dat zonder mij te zorgen over mijn gezondheid! Right?  En de verse, zoete aardbeien op mijn aanrecht schreeuwden om aandacht. Dus zat er maar een ding op, op de vroege ochtend, en dat was een nieuw recept ontwikkelen met deze rode sweeties!

Het is vrij simpel, de keukenmachine deed weer het merendeel van het werk. De oven de rest, eigenlijk. Ik hoefde alleen maar alles bij elkaar te pakken, en oké, wat aardbeitjes in kleine stukken te hakken. Maar binnen een ruim half uurtje waren ze klaar. Ik baalde dat ik weer eens gekozen had voor papieren muffinvormpjes, want daar bleven ze helaas een beetje aan plakken. Tip van een ervaringsdeskundige, dus: maak deze suikervrije muffins dus lekker in een siliconen muffinvorm, dan kun je ze er zo uitwippen. Of vet de muffinvormpjes even goed in.

Voor meer lekkere muffinrecepten, kijk je hier.

 

Suikervrije Muffins met Aardbeien & Havermout

Suikervrije Muffins met Aardbeien & Havermout

voor 9 muffins

  • 150 gram verse aardbeien
  • 300 gram havermout
  • 3 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • een grote eetlepel kokosolie
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • 50 ml water
  • 1 theelepel vanille-extract (bij de natuurwinkel koop je dit suikervrij!)
  • een snufje Himalaya zeezout
  • kokosschaafsel, als garnering

Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng dan de havermout, bananen, eieren, kokosolie, baking soda, appel cider azijn en het scheutje water in de keukenmachine. Voeg naar wens een snufje (Himalaya) zout toe en een theelepel vanille-extract.

Hak de aardbeien in kleine stukjes en schep deze goed door het beslag. Verdeel het beslag dan over 9 muffinvormpjes en bestrooi met een beetje kokosschaafsel.

Bak de suikervrije muffins dan af in de voorverwarmde oven, gedurende 20-25 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Havermout Muffins met Appel en KaneelHavermout Muffins met Appel en Kaneel Muffins met Ananas, SuikervrijSuikervrije Muffins met Ananas Gezonde Chocolade MuffinsGezonde Chocolade Muffins Suikervrije Kokos & Pompoen MuffinsSuikervrije Kokos & Pompoen Muffins

Categorie: Muffins, Suikervrije Tussendoortjes Tags: aardbeien, baking soda, banaan, eieren, havermout, kokosolie, kokosschaafsel, muffins, muffins met aardbeien, suikervrij linzen, vanille

Vorig bericht: « Linzen & Veggies met Zelfgemaakte Pindasaus
Volgend bericht: Volkoren Spelt Pannenkoeken (Basis Recept!) »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Bibi zegt

    4 mei 2016 om 2:00 pm

    Is het een eetlepel harde kokosolie (nog niet gesmolten bedoel ik)? Heb nog niet eerder iets met kokosolie gebakken …

    • Saskia zegt

      4 mei 2016 om 9:51 pm

      Hallo Bibi!
      Leuk dat je aan de slag gaat met het recept. Je kunt gewoon “harde” kokosolie gebruiken, inderdaad. Boven de 30/35 graden smelt het overigens vanzelf… Dus in de zomer wil het nog weleens vloeibaar worden in de pot. Dat is niet erg, maar dan heb je wel 2 lepels nodig in dit recept. Groetjes, Saskia

      • Bibi zegt

        5 mei 2016 om 11:24 am

        Dank voor je snelle reactie! Na de chocolade-banaanrepen, noten-bananenbrood en wortelmuffins weer iets heerlijks gevonden. Alleen al de geur van aardbeien … Ook dank voor de fijne recepten.

        • Saskia zegt

          7 mei 2016 om 12:38 pm

          Geen dank! 🙂 Leuk om te horen dat je al zoveel recepten geprobeerd hebt!

  2. Corina zegt

    4 mei 2016 om 3:15 pm

    Prima recept, doch kokosolie is niet zo goed voor je gezondheid

    • Saskia zegt

      4 mei 2016 om 9:53 pm

      Hallo Corina, de meningen zijn hierover verdeeld. Zelf zie ik veel voordelen van de olie, maar mocht je dit liever vervangen kan dat ook. Je kunt in dit recept ook kiezen voor roomboter of bijvoorbeeld olijfolie.

  3. Wietske zegt

    8 mei 2016 om 12:31 am

    Leuk recept! Dankjewel!

    • Saskia zegt

      11 mei 2016 om 11:05 am

      Geen dank! 🙂

  4. Elke zegt

    8 mei 2016 om 1:45 pm

    Beste , ik ben allergisch aan bananen. Wat kan ik dan gebruiken?

    • Saskia zegt

      8 mei 2016 om 2:23 pm

      Oe, dat is lastig. Je zou (suikervrije) appelmoes kunnen proberen. De smaak zal dan uiteraard wel iets veranderen!

  5. Astrid zegt

    8 juni 2017 om 8:44 am

    Ik ben aan het ontdekken hoe ik suikervrije kan eten .dat is best lastig, ik ga deze proberen want ben een snoeper, vraag me alleen of of er in havermout geen suikers zitten ? Groetjes Astrid

    • Saskia zegt

      8 juni 2017 om 9:00 am

      Ja, in havermout zitten van nature aanwezige koolhydraten, die zich in jouw lichaam afbreken tot suiker. Misschien kun je het beste even deze artikelen lezen voor de verduidelijking:
      – http://blijsuikervrij.nl/blog/waarom-helemaal-suikervrij-niet-kan/
      – http://blijsuikervrij.nl/blog/suiker-nodig-lichaam-ook-zonder/

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact