• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Suikervrije Muffins met Worteltjes

16 januari 2016

Suikervrije Muffins met Worteltjes

Als je suikervrij eten voor een langere termijn wilt volhouden, zijn lekkere tussendoortjes essentieel. Zo heb je tenminste niet het gevoel dat je jezelf te kort doet! Sterker nog, je trakteert jezelf op een verantwoorde manier met extra veel vitaminen en mineralen. Zit je buik goed vol? Dan ben je natuurlijk ook weer minder geneigd om jezelf op minder verantwoorde tussendoortjes te trakteren. Deze suikervrije muffins met worteltjes zijn gezoet met zeer rijpe bananen en rozijntjes en ze kunnen zodoende eigenlijk helemaal zonder toegevoegde suiker.

Voor de echte zoetekauwen onder ons, die wat minder streng zijn in de leer, kun je een lepeltje yaconsiroop of honing toevoegen. Als de bananen goed rijp zijn, zijn ze superzoet, en dan is dit dus niet echt nodig. Door het gebruik van volkoren speltmeel en de topping van pecannootjes voorkom je een suikerdip!

Ik moet trouwens altijd wel vol medeleven lachen als ik van ouders hoor dat ze de groenten maar proberen in ander etenswaar te “verstoppen”, omdat hun kind de groenten niet blieft. Mijn zoontje eet tot nog toe bijna alles wat we hem voorzetten, met als enige uitzondering de spruitjes. Maar ik kan me erg goed voorstellen dan we die fase ook nog gaan tegenkomen. Zo’n fase waarin alles wat gezond lijkt, geweigerd wordt. Nou, in dit recept zitten alvast een boel worteltjes verstopt. En dat, terwijl het toch oogt als een lekkere zoete traktatie!

Liever een andere suikervrije muffin, zoals met havermout en appeltjes? Je vind het recept hier. Of kijk bij de tussendoortjes voor de muffins met ananas, of met kokos en pompoen!

Suikervrije Muffins met WorteltjesSuikervrije Muffins met Worteltjes

voor 10 muffins

  • 150 gram volkoren speltmeel
  • 150 gram geraspte wortel (ik doe dit altijd in de keukenmachine, zo klaar!)
  • 2 (over)rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 100 gram rozijnen
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • 1 eetlepel speculaaskruiden
  • 1 handje pecannoten
  • optioneel:  1 eetlepel dadelstroop of honing (alleen noodzakelijk voor échte zoetekauwen die niet te streng zijn in de leer!)

Begin met het verwarmen van de oven tot 180 graden. Meng de bananen met de 2 eieren, de appel cider azijn (en optioneel de dadelstroop/honing) tot een vloeibaar geheel. Dit is het makkelijkst in de keukenmachine, maar kan ook met de hand. (Plet dan de bananen met een vork tot ze goed vloeibaar zijn en meng deze goed met de eieren en de azijn).

In een beslagkom, meng het speltmeel, de baking soda, speculaaskruiden, rozijntjes en geraspte wortel. Als alles goed vermengd is, schep dan de natte ingrediënten uit de keukenmachine erdoor. Roer het geheel goed door en zorg dat je geen droog meel meer tegenkomt.

Zet dan 10 papieren muffinvormpjes in de muffinvorm, en verdeel het mengsel over de 10 vormpjes. Hak de pecannoten in grove stukken en strooi deze over de muffins.

Bak de muffins dan af in de oven gedurende 20 minuten. Controleer of de muffins gaar zijn door er een satéprikkertje in te steken. Als deze er schoon uitkomt, dan kun je de muffins uit de oven halen. Laat ze even kort afkoelen dan worden ze ook nog wat steviger.

Snoep smakelijk!

Je kunt de suikervrije muffins met worteltjes trouwens een paar dagen bewaren in de koelkast, maar doe ze dan wel in een goed luchtdicht afgesloten doosje.

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Havermout Muffins met Appel en KaneelHavermout Muffins met Appel en Kaneel Suikervrije Kokos & Pompoen MuffinsSuikervrije Kokos & Pompoen Muffins Gezonde Chocolade MuffinsGezonde Chocolade Muffins Pompoenbrood Muffins: een mooie twist op bananenbrood!Pompoenbrood Muffins: een mooie twist op bananenbrood!

Categorie: Muffins, Suikervrije Tussendoortjes Tags: appel cider azijn, baking soda, banaan, eieren, pecannoten, rozijnen, speltmeel, wortels

Vorig bericht: « Aziatische linzensalade met groene groenten
Volgend bericht: Gezonde Lasagne met Gegrilde Groenten »

Lees Interacties

Beluister de Blij Dieetvrij podcast

Reacties

  1. Sarah Salden zegt

    16 januari 2016 om 12:13 pm

    Hallo Saskia,

    Goed bezig.
    Ben begonnen sinds 1 januari en wil dit doorzetten. Wil graag in je mailinglijst, zodat ik wat meer recepten krijg.

    Alvast bedankt en keep up doing the good work.

    Groetjes Sarah

  2. Diek zegt

    9 maart 2016 om 9:09 pm

    Sinds 2 weekjes suikervrij aan het eten, jou site helpt hierbij enorm! Dit recept viel er in de smaak binnen ons gezin! Onze baby van 9 maanden, peuter van 3, manlief en ik hebben er heerlijk van gesmuld! Hier geen suiker koeken meer in huis!

    • Saskia zegt

      13 maart 2016 om 10:55 am

      Hallo Diek, wat goed om te horen!

    • Saskia zegt

      13 maart 2016 om 10:55 am

      Hallo Diek, wat goed om te horen!

  3. Vetjes zegt

    20 april 2016 om 10:07 am

    Ik ben zelf erg gevoelig voor banaan, noet bevordelijk voor mijn stoelgang. Maar In heel veeel gezonde recepten zit banaan. Is hier een vervanger voor?

    • Saskia zegt

      20 april 2016 om 8:10 pm

      Oe, dat is inderdaad lastig. Je zou eventueel suikervrije appelmoes kunnen gebruiken. Uiteraard veranderd de smaak hierdoor wel iets…

  4. Vetjes zegt

    20 april 2016 om 10:07 am

    Ik ben zelf erg gevoelig voor banaan, noet bevordelijk voor mijn stoelgang. Maar In heel veeel gezonde recepten zit banaan. Is hier een vervanger voor?

  5. Fiona zegt

    30 april 2016 om 9:38 am

    Dit klinkt heerlijk! Ik ben zo dankbaar voor al deze gezonde recepten. Wegens een kindje in huis wil in onze levensstijl gezonder maken. Dankzij jouw hulp wordt het nog lekkerder dan ooit!
    Begrijp niet dat iedereen dit niet probeert… je hebt suiker niet nodig om het lekker te maken. (Enkel goeie receptjes om te volgen ;-))
    1000x bedankt!

    • Saskia zegt

      30 april 2016 om 3:25 pm

      🙂 Goed om te horen!

  6. Maddie zegt

    27 november 2017 om 1:04 pm

    Hallo, er zit ook helemaal geen vet in deze muffins, klopt dat wel?

    • Saskia zegt

      29 november 2017 om 1:57 pm

      Ja dat klopt. Ik vind ze zelf smeuïg genoeg door de wortels en banaan. Het is wel slim om de bakvormpjes even licht in te vetten. 😉

  7. Anne zegt

    19 januari 2018 om 9:03 pm

    Zojuist gemaakt, heerlijk! Door de rozijntjes lekker zoet en weer eens wat anders dan gezonde muffins met havermout. Bedankt voor het recept!

Primaire Sidebar

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Download de gratis masterclass

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2022 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact
Posting....