• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Suikervrije Sesamzaad Repen met Vijgen

6 november 2014

Suikervrije Sesamzaad Repen met Vijgen

Ok, na een aantal niet-zo-suikervrije weken is het tijd voor een gezondere levensstijl. Vanwege gezinsuitbreiding (ja, wij hebben 5 weken geleden een zoontje gekregen!) waren de traditionele, uiteraard volkoren, beschuitjes met muisjes ook in ons huis vaste prik. Die konden we onze kraamvisite toch niet onthouden! Maar met dit frisse herfstweer schreeuwt ons lichaam weer om de nodige vitamientjes en merk ik dat ik ook weer langzaamaan toe ben aan een beter eetpatroon. Daarnaast lukte het me vandaag zowaar tijdens de babydutjes om snel een receptje te bereiden! Ik kreeg via de mail reacties van lezers die aangaven niet van dadels te houden… En ik geef toe, veel van mijn suikervrije tussendoortjes zijn gezoet met dadels. Ik ben er zelf namelijk wél fan van. Maar voor al de dadel-loze lezers, maakte ik vandaag een tussendoortje met gedroogde vijgen. Lekkere niet-al-te-zoete verzadigende sesamzaad repen! Ze zijn, met slechts drie ingrediënten, zeer eenvoudig te bereiden.

Ja, chiazaad krijgt concurrentie! Want wist je dat in het ogenschijnlijke simpele sesamzaad ook gewoon een hoop waardevolle voedingsstoffen zitten? Denk bijvoorbeeld aan essentiële mineralen als calcium, magnesium en koper. De meervoudig onverzadigde vetzuren uit sesamzaad hebben daarnaast ook nog eens een cholesterolverlagend effect.

Suikervrije Sesamzaad Repen met Vijgen

Suikervrije Sesamzaad Repen met Vijgen

voor 8 repen

  • 1 cup of 125 gram sesamzaad
  • 8 gedroogde vijgen (zonder steeltje)
  • 4 eiwitten

Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdoe de gedroogde vijgen indien nodig nog even van de harde steeltjes. Meng vervolgens in een keukenmachine de ingrediënten. Laat het geheel even op hoge snelheid draaien, zodat de vijgen goed fijngemalen zijn.

Schep het mengsel vervolgens op een bakpapiertje en strijk het uit in een mooi vierkant. (zo mooi mogelijk is ook ok, je kunt de scheve randjes er altijd even afsnijden voor je het geheel in repen snijd.) Je kunt eventueel ook een bakblik gebruiken, doe er dan wel een bakpapiertje in, dat is wat makkelijker met omdraaien. Zorg dat het geheel ongeveer een halve centimeter dik is.

Plaats het mengsel in de oven en bak het aan beide kanten in 10 minuten (dus totaal 20 minuten) goudbruin.  Even tussendoor omdraaien dus! Je kunt het direct in 8 repen snijden als het uit de oven komt.

Deze sesamzaad repen kun je enkele dagen bewaren in een luchtdicht bewaarblik.

Andere verantwoorde tussendoortjes vindt je hier!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Zachte Vijgen ReepjesFruitige Vijgen Reepjes Suikervrije mueslirepen met kokos en cacao, gezoet met abrikozenSuikervrije mueslirepen met Kokos en Cacao Gezonde Havermout & Kurkuma RepenGezonde Havermout & Kurkuma Repen Zelf pure chocolade maken zonder geraffineerde suikerZelf pure chocolade maken zonder geraffineerde suiker

Categorie: Repen, Suikervrije Tussendoortjes Tags: eieren, gedroogde vijgen, repen met vijgen, sesamzaad, sesamzaad repen

Vorig bericht: « Volkoren Avocado Pasta
Volgend bericht: Rode Linzen en Spinazie in Masala saus »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Rosa zegt

    8 november 2014 om 7:53 pm

    Ik gebruik ook heel veel gedroogde vruchten in mijn eten.
    Ik ben dol op dadels.
    En het smaakt veel beter dan als er suiker in zit.

    Bedankt voor je recept.

    Groetjes Rosa.

  2. Mona zegt

    10 november 2014 om 7:26 pm

    Dank je wel, ik ga deze zeker uitproberen. Nog gefeliciteerd met je kleine! Ik ben erg benieuwd welke hapjes je straks ga geven als de kleine mag gaan eten. Zelf heb ik een zoontje van 8 maanden die erg verstopt raakt na brood, maar er wel gek op is.

    • Saskia zegt

      5 december 2014 om 8:53 pm

      Hallo Mona, dank voor je felicitaties! Zodra de kleine hapjes mag eten, gaan we hier in huis zeker aan het kokkerellen… 😉

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact