• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Vegan Cinnamon Buns: Koffiebroodjes van Speltmeel

8 juli 2017

Vegan Cinnamon Buns: Koffiebroodjes van Speltmeel & Banaan

Cinnamon buns. Of van die lekkere koffiebroodjes vol met rozijnen. Ik had ze al jaren niet meer gegeten! Vandaag deed ik een kleine poging om ze na te maken. Ik begon met een tijgernotenmeel-experiment, maar dat pakte slecht uit. In vegan baksels heb je toch wat gluten nodig voor de binding. Deze koffiebroodjes van speltmeel waren perfect! Het is een perfect baksel vol goede vetten, volkoren granen, kaneel en banaan…Zonder ei! Dus voor iedereen die zoveel mogelijk plantaardig probeert te eten. You can eat this too, darling! En zijn ze niet super aanlokkelijk?

Suikervrij? Yes. Vrij van geraffineerde suikers. Uiteraard bevatten deze buns wel de natuurlijke fruitsuikers uit de banaan en de rozijntjes, én de koolhydraten uit het volkoren speltmeel. Wil je nog meer lekkere cake bakken met banaan? Kijk dan even hier.

Vegan Cinnamon Buns: Koffiebroodjes van Speltmeel

Vegan Cinnamon Buns: Koffiebroodjes van Speltmeel & Banaan

voor 6 koffiebroodjes

  • 220 g speltmeel
  • 1 el lijnzaad, gemalen
  • 2 tl kaneel
  • snufje Himalaya zout
  • 1 tl baking soda
  • 3 el kokosolie + extra om in te vetten
  • 100 ml lijnzaad-drink (original), of havermelk, kokos-rijstmelk
  • 1 el appel azijn
  • 1 grote banaan
  • een klein handje rozijnen

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet alvast een ovenschaal in met wat kokosolie.
  2. Meng in een kom de speltmeel, lijnzaad, de helft van de kaneel, zout en baking soda.
  3. Smelt vervolgens de kokosolie, en voeg 1/3 van de kokosolie toe aan de kom, samen met de lijnzaad-drink en appel azijn.
  4. Kneed het geheel dan tot een soepel deegje. (Is het deeg te droog? Voeg dan nog wat extra lijnzaadmelk toe. Is het te nat? Voeg dan nog een beetje speltmeel toe.)
  5. Strooi wat speltmeel op het aanrecht en rol de deegbal met een deegroller uit tot een dunne vierkante plak
  6. Prak de banaan fijn en meng deze met de overgebleven kokosolie. Roer ook 1 extra theelepel kaneel door dit mengsel.
  7. Smeer het banaanmengsel uit over de deegflap en strooi de rozijnen hier overheen.
  8. Snijd de deegflap daarna in 6 stroken, en rol deze voorzichtig op tot 6 rolletjes.
  9. Zet de rolletjes in de ovenschaal en bak de koffiebroodjes in 15 minuten fluffy & goudbruin.

Wie ga jij blij maken met deze cinnamon buns? Je kunt ze ook gewoon lekker luchtdicht bewaren in de koelkast, en er eentje in een tupperware doosje meenemen naar je werk: dat wordt pas een goede koffiepauze! 🙂

Meer lekkere baksels zonder geraffineerde suikers, vind je uiteraard in mijn kookboek Zoet!

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Vegan Brownies met Bramen & Kokosbloesemsuiker, Glutenvrij, Gemaakt van BakbananenmeelVegan Brownies met Bramen & Kokosbloesemsuiker Glutenvrije Cake met Avocado & RozijnenGlutenvrije Cake met Avocado & Rozijnen Suikervrij Bananenbrood met Appel & SpeculaasBananenbrood met Appel en Speculaas Cacao Bananenbrood met BosbessenCacao Bananenbrood met Bosbessen

Categorie: Cake & Bananenbrood, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: appel azijn, appel cider azijn, baking soda, banaan, cinnabuns, cinnamon buns, himalaya zout, kaneel, koffiebroodjes, kokosolie, rozijnen, speltmeel, suikervrije koffiebroodjes, vegan, vegan koffiebroodjes, volkoren speltmeel

Vorig bericht: « Kamut Pannenkoeken met Bosbessensaus
Volgend bericht: 5 Granen met Haricots Verts & Avocado Basilicum Saus »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Kath zegt

    10 juli 2017 om 4:35 pm

    Vanmiddag gemaakt met havermelk.
    Ze smaken heel lekker!
    Het lijkt me voor de volgende keer makkelijker om de rozijnen meteen over de deeglap te verdelen als je die hebt ingesmeerd met het bananen/kaneel/kokos-olie mengsel en dan meteen IN de rolletjes mee te bakken.
    (Dus niet alleen voor de garnering)

    • Saskia zegt

      10 juli 2017 om 4:39 pm

      Hallo Kath, dat was ook de bedoeling. 🙂 Thanks voor de terugkoppeling, ik heb het meteen even goed aangepast in het recept!

  2. Anke zegt

    10 september 2017 om 10:52 pm

    Is het mogelijk deze ook met gewone azijn te maken? Ik mag namelijk geen appel hebben.

    • Saskia zegt

      14 september 2017 om 3:14 pm

      Ik zou dan citroensap gebruiken in plaats van de appel azijn. 😉

  3. Rajnie zegt

    28 september 2017 om 3:09 pm

    Hoi,

    Is het ook mogelijk met amandelmeel?

    • Saskia zegt

      3 oktober 2017 om 9:23 pm

      In dit recept helaas niet! Ik heb het wel geprobeerd, maar het valt dan helaas uit elkaar.

  4. Rowie zegt

    16 januari 2018 om 2:40 pm

    Kun je ook amandelmelk gebruiken?

    • Saskia zegt

      16 januari 2018 om 6:08 pm

      Ja hoor, dit is alleen iets minder zoet! 😉

  5. Jacolien zegt

    23 oktober 2018 om 10:20 am

    Kan ik de speltmeel vervangen door havermeel (gemalen havermout)? Of valt ie dan ook uit elkaar? Ik ga de broodjes maken voor een lunch tijdens een blessingway

    • Saskia zegt

      24 oktober 2018 om 7:38 pm

      Oe, dat weet ik niet Jacolien, daar durf ik geen garanties voor te bieden

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact