• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Vegan Pindakaas Donuts van Kokosmeel

7 oktober 2017

Banaan & Pindakaas Donuts van Kokosmeel

Mijn kookboek mag dan wel af zijn, we bakken hier gewoon lekker verder, hoor! Lekker experimenteren in de keuken, blijft iets waar ik blij van wordt. En alhoewel de focus de afgelopen tijd na het afronden van een zoet kookboek even op hartige avondmaaltijden kwam te liggen, heb ik stiekem toch weer een zoet tussendoortje gemaakt: deze simpele vegan donuts van kokosmeel, namelijk.Kokosmeel blijft voor mij een lastig type meel om mee te bakken. Toch krijg ik vaak genoeg van mensen de vraag of je dit in plaats van een ander type meel kunt gebruiken. En dan moet ik vaak nee verkopen. Kokosmeel is een meel apart. Het heeft veel vocht nodig, want het absorbeert als een malle. Deze donuts van kokosmeel vond ik zo toch redelijk geslaagd. Ze blijven lekker sappig, maar dan past wel goed bij een donut, vind ik zelf!

Laten we ze koolhydraatbewust noemen, want er zit toch lekker een banaantje in. Maar ze zijn wel gluten- en granenvrij (en geheel plantaardig!). Kun je ook ander meel gebruiken? Ehm ja, vast wel, maar dan moet je dus flink schuiven qua verhoudingen.

Banaan & Pindakaas Donuts van Kokosmeel

Vegan Pindakaas Donuts van Kokosmeel

Ingrediënten voor 4 donuts

  • 90 g rijpe banaan
  • 85 g pure pindakaas
  • 3 el kokosolie, gesmolten
  • 1 el yaconsiroop (of ahornsiroop)
  • 10 g kokosmeel
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder
  • snuf zout
  1. Pureer de rijpe banaan in een kommetje met een staafmixer, of prak hem met de hand fijn en roer de pindakaas, yaconsiroop en kokosolie erdoor.
  2. Voeg dan het kokosmeel toe, samen met de vanille, bakpoeder en zout. Roer tot een glad beslag en zet dit even opzij zodat de kokosmeel het vocht kan absorberen.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet de donutvorm in met een beetje kokosolie.
  4. Verdeel dan het beslag over de 4 vormpjes en schuif de bakvorm in het midden van de oven. Bak de donuts in 15 minuten gaar en goudbruin.

Ga jij ook aan de slag met deze vegan donuts van kokosmeel? 

Liefs,

Saskia

Wil je meer lekkere verantwoorde zoete recepten? Dan kun je nu al mijn eerste kookboek Zoet! voorbestellen. Dit boek bevat meer dan 70 recepten voor overheerlijke cake, muffins, taartjes, gebakjes, toetjes en ga zo maar door. (Zo’n 75% van de recepten in het boek is trouwens vegan.) Je kunt het boek tot 22 november via de uitgever bestellen met 5 euro korting, namelijk voor 15,- en het boek wordt in de laatste week van november geleverd.

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Koekjes van Kokosmeel met Kaneel & Geschaafde AmandelenKoekjes van Kokosmeel met Kaneel & Amandelen Gezonde Chocoladepasta met Kikkererwten (Chocolade Hummus!)Gezonde Chocoladepasta met Kikkererwten (Chocolade Hummus!) Chocolade Truffels van Avocado & DadelsChocolade Truffels van Avocado & Dadels Vegan Brownies met Bramen & Kokosbloesemsuiker, Glutenvrij, Gemaakt van BakbananenmeelVegan Brownies met Bramen & Kokosbloesemsuiker

Categorie: Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: banaan, donuts, kokosmeel, kokosolie, pindakaas, plantaardig, vanillepoeder, vegan, yaconsiroop, zout

Vorig bericht: « 10 x de lekkerste gezonde recepten met appel
Volgend bericht: Wat is Blackstrap Melasse? Natuurlijke zoetstof onder de loep! »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Kath zegt

    7 oktober 2017 om 10:10 pm

    Kokos, we love it! Die ga ik zeker maken.
    Heb net een donutvorm voor vier donuts besteld dus dat bakken gaat nog even vertraging oplopen 😉
    Maar zodra ze gemaakt zijn laat ik het weten.

  2. amina zegt

    15 april 2018 om 10:23 am

    Hoe lang kan je ze bewaren?

    • Saskia zegt

      16 april 2018 om 8:26 am

      Ongeveer 3 a 4 dagen, goed luchtdicht verpakt in de koeling! 😉

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact