• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Vegan Banaan & Chocolade Repen met Chiazaad

15 februari 2014

Zachte Banaan & Chocolade Repen met Chiazaad

Deze vegan banaan chocolade repen, zijn een zachte heerlijke variant op bananenbrood. Super gezond, door de toevoeging van chiazaad en de combinatie van zowel amandelmeel als volkoren speltmeel. Rijk aan potassium door het gebruik van rijpe bananen, gezoet met zachte Medjool dadels en bovenal… geheel veganistisch!

In één woord zou ik ze omschrijven: YUM! (als dat al een bestaand woord is…)

Ze zijn uiteraard overheerlijk als ze net uit de oven komen en ze nog lekker zacht en warm zijn. Maar je kunt ze gemakkelijk luchtdicht verpakt bewaren in de koelkast en dan heb je op elk moment van de dag een gezond tussendoortje omhanden, om de suiker cravings te stillen. Want ja, ook zonder suiker kan je leven zoet zijn!

Vegan Banaan & Chocolade Repen met Chiazaad
Vegan Banaan Chocolade Repen

voor ongeveer 10 repen

  • 3 bananen
  • 50 gram amandelmeel
  • 100 gram speltmeel
  • 65 gram dadels
  • 2 eetlepels cacao poeder
  • 3 eetlepels chiazaad
  • 9 eetlepels water
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel appel cider azijn
  • snuf zout
  • amandelschaafsel (optioneel, ter garnering)

Verwarm de oven voor op 180 °C. In een kommetje meng het chiazaad met de 9 eetlepels water. Laat het mengsel even opstijven. Hak ondertussen de dadels in stukjes. Meng in een grote mengkom het amandelmeel, het speltmeel, de baking soda, de cacao en snuf zout.

Pureer de bananen en dadels vervolgens samen tot een gladde emulsie in een keukenmachine. Voeg dit vervolgens toe aan de mengkom. Roer even goed door. Voeg hierna ook het chiazaad mengsel en 1 eetlepel appel cider azijn toe aan de kom, en roer het geheel nogmaals goed door.

Bekleed een ovenschaal met bakpapier (ik gebruikte een rechthoekige cakevorm), en schep het mengsel in de schaal. Met de achterkant van een lepel, strijk het geheel glad. Bestrooi vervolgens met wat amandelschaafsel.

Bak het geheel gedurende 30-40 minuten af in de voorverwarmde oven. De repen zijn klaar als een vork er redelijk schoon uitkomt. Wacht eventjes met het snijden van repen, tot het enigszins is afgekoeld!

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Mueslirepen met Abrikozen & SinaasappelMueslirepen met Abrikozen & Sinaasappel Havermout Repen met Banaan, Noten & ZadenHavermout Repen met Banaan, Noten & Zaden Gezonde Havermout & Kurkuma RepenGezonde Havermout & Kurkuma Repen Anne's Healthy Snickers Repen met PindakaasAnne’s Healthy Snickers Repen met Pindakaas

Categorie: Repen, Suikervrije Tussendoortjes, Vegan Tags: amandelmeel, amandelschaafsel, appel cider azijn, baking soda, banaan, chiazaad, chocolade repen, dadels, medjool, repen met chiazaad, speltmeel, vegan

Vorig bericht: « Gebakken Havermout met Banaan en Bosbessen
Volgend bericht: Geitenyoghurt Smoothie met Frambozen en Chiazaad »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Monique zegt

    15 februari 2014 om 9:18 am

    Als je het chocolade repen noemt, moet er dan niet iets van cacao o.d. in?

    • Saskia zegt

      15 februari 2014 om 9:23 am

      Hallo Monique, dank voor je oplettendheid! Ik was wat slaperig, toen ik dit recept uit typte… 😉 Hij is aangepast!

  2. Wietske zegt

    15 februari 2014 om 5:08 pm

    Wat een heerlijke repen..ga ze binnenkort maken maar heb ook een vraagje aan jou, moet er perse chiazaad in, dat heb ik nl niet in huis en wil dat ook niet kopen. Bij voorbaat dank.

    Gr, Wietske

    • Saskia zegt

      15 februari 2014 om 6:18 pm

      Hallo Wietske, je kunt de chiazaadjes eventueel vervangen door lijnzaad. Of vervang het gehele zaad en water mengsel door 3 eieren, dat kan ook!

  3. Chantal zegt

    15 februari 2014 om 5:28 pm

    Hallo, hoe kun je de repen het beste bewaren en hoelang?
    Kun je ze ook invriezen?

    • Saskia zegt

      15 februari 2014 om 6:19 pm

      Hallo Chantal, je kunt de repen in tupperware (luchtdichte verpakking) bewaren in de koeling, gedurende zo’n 4-5 dagen. Invriezen heb ik zelf niet geprobeerd, maar ik ga ervan uit dat dat geen probleem moet zijn! (meestal zijn ze bij mij binnen een paar dagen wel op! ;))

  4. Liesbeth zegt

    24 mei 2014 om 3:28 pm

    Hallo, wat een leuke site! Heb pas een nieuwe oven,maar had hem nog niet gebruikt. Moest direct aan de slag toen ik deze recepten zag! Wat een heerlijke repen!! Kan ik mooi mijn ingrediënten opmaken!

  5. Tabitha zegt

    23 juni 2014 om 8:08 pm

    Kun je de appelciderazijn ook door iets anders vervangen? Of weglaten?

    • Saskia zegt

      1 juli 2014 om 3:26 pm

      Hallo. Tabitha, je kunt het vervangen met citroensap. Weglaten zou ik niet doen, het helpt samen met de baking soda het rijzen!

  6. Lea zegt

    29 maart 2016 om 7:52 am

    Hallo, kan ik de amandelmeel en speltmeel ook vervangen door alleen volkoren-spelt meel?

    • Saskia zegt

      30 maart 2016 om 8:15 am

      Ja hoor, dat kan denk ik wel. De structuur zal iets droger zijn, verwacht ik.

  7. janine zegt

    3 april 2016 om 8:40 pm

    Hallo, wat een geweldige recepten! Waar zou ik het amandelelmeel het beste door kunnen vervangen ivm allergieën?

    • Saskia zegt

      4 april 2016 om 5:21 pm

      Je kunt het amandelmeel vervangen door een ander notenmeel, kokosmeel, of eventueel door gemalen havermout (havermeel) of boekweitmeel. Bij de laatste twee zal het geheel mogelijk net ietsje droger worden.

      • Kathleen zegt

        13 oktober 2016 om 9:34 am

        Je kunt amandelmeel ook vervangen door gemalen zonnebloempitten!

        • Saskia zegt

          14 oktober 2016 om 1:56 pm

          Wat een goed idee! Leuke tip, dank voor het delen!

  8. Sonja zegt

    19 april 2016 om 6:30 pm

    Vanmiddag dit recept uitgeprobeerd. En meteen geproefd natuurlijk. Een lekkere afwisseling op mijn andere gezonde koekrecepten. Ik ben blij weer eens een recept te vinden zonder kokosolie.
    Ik heb volkoren speltmeel gebruikt, en de dadels vervangen door pruimen, omdat die laag-glycemisch zijn en dus beter voor mij.

    • Saskia zegt

      20 april 2016 om 10:03 am

      Leuk om te horen, Sonja!

  9. Marleen zegt

    26 april 2016 om 4:08 pm

    Mmmm..Lekker hoor ! Ook goedgekeurd door mijn kinderen 😉

  10. Patricia zegt

    4 maart 2017 om 3:03 pm

    Wauw, wat een geweldig recept! Ik volg een vrij strikt dieet voor MS en dit past er prima in. Heerlijk om zonder zorgen te kunnen snoepen!
    Ik heb wel het speltmeel vervangen door bruine rijstmeel, omdat ik niet tegen gluten kan.

  11. Patricia zegt

    26 maart 2017 om 9:00 pm

    Heel erg lekker deze repen. Vind ze nog lekkerder dan de pindakaas repen.

    • Saskia zegt

      27 maart 2017 om 2:55 pm

      Yay! Fijn dat ze in de smaak vielen! 🙂

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact