• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Zwarte Bonen Brownie met Rozijntjes

3 september 2016

Zwarte Bonen Brownie met Rozijntjes

Terwijl ik ondertussen nog een stukje van deze zwarte bonen brownie oppeuzel, tik ik voor jullie het recept alvast uit. Want dit is er weer één, die zeker weten gedeeld moet worden! Wat een stukjes heerlijkheid zijn dit. En al hoewel ik weet dat de meesten van jullie misschien allang een brownie van zwarte bonen hebben geprobeerd, moet je me misschien toch toegeven dat deze bijna altijd gezoet zijn met honing, ahornsiroop of kokosbloesemsuiker. En deze? Deze bevat alleen rozijntjes!

Zwarte Bonen Brownie met Rozijntjes

Ik maakte overigens jaren geleden al een versie met kikkererwten. Deze is nooit heel hip geworden, terwijl die toen best potentie had, vond ik zelf. Ik was alleen nog niet erg goed in appetijtelijke foto’s maken, dat geef ik toe! En zwarte bonen maken de brownie zo mooi donker, dat ziet er uiteraard van zelf al echt ontzettend lekker uit!

Zwarte Bonen Brownie met Rozijntjes

Zwarte Bonen Brownie met Rozijntjes

voor 8-10 brownies

  • 200 gram zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
  • 150 gram sultana rozijnen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 2 eetlepels cacao nibs (of vervang deze door een extra eetlepel cacaopoeder)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 theelepeltje vanille-extract (suikervrij)
  • een snufje Himalaya zout
  • 1 theelepel baking soda (baksoda)
  • 1 grote eetlepel citroensap

Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng dan alle ingrediënten op hoge snelheid  in een keukenmachine of blender. Schep het beslag in een met bakpapier bekleedde brownievorm of klein cakeblik.

Bak de zwarte bonen brownie dan af in de voorverwarmde oven, gedurende 25-30 min. De baktijd verschilt een beetje per oven, dus hou deze de laatste minuten even in de gaten. Controleer of de brownie van binnen ook gaar is, door er een satéprikkertje in te steken. Als deze er schoon uit komt, is de brownie klaar!

Tijd om te smullen! 😉

Ben je op zoek naar meer van dit soort overheerlijke recepten zonder gluten en geraffineerde suikers? Je vind ze in mijn hardcover kookboek Zoet!

 

Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
71Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Print this page
Print

Gerelateerde berichten

Suikervrije Brownies met KikkererwtenSuikervrije Brownies met Kikkererwten Glutenvrije Brownies van MungbonenGlutenvrije Brownies van Mungbonen & Medjool Dadels Suikervrije PruimencakeSuikervrije Pruimencake 7 X de Lekkerste Brownie Recepten op een Rij7 x De lekkerste brownie recepten op een rij!

Categorie: Suikervrije Tussendoortjes Tags: brownie, cacao nibs, cacaonibs, cacaopoeder, chocolade, eieren, goed zoet, kokosolie, rozijnen, rozijntjes, suikervrije brownie, suikervrije brownies, vanille, zwarte bonen, Zwarte Bonen Brownie

Vorig bericht: « Eiersalade met Avocado
Volgend bericht: Cashewnoten Pesto met Spinazie »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Reacties

  1. Carolien zegt

    3 september 2016 om 1:37 pm

    Heb je gedroogde zwarte bonen gebruikt?

    • Saskia zegt

      3 september 2016 om 2:36 pm

      Hallo Carolien, nee, ik gebruikte zwarte bonen uit een zak van Hak. Bak ze!

      • Crolien zegt

        3 september 2016 om 3:26 pm

        Danke ga ze proberen

  2. Mieke zegt

    29 oktober 2016 om 10:09 pm

    Snel makkelijk en lekker

    • Saskia zegt

      30 oktober 2016 om 8:58 pm

      Fijn!

  3. Janneke zegt

    30 november 2016 om 12:39 pm

    Wat een fijn recept. De brownie is heerlijk! Ik heb zelf de kokosolie weggelaten en de vorm enkel ingevet met roomboter, de brownie wordt dan wat luchtiger.

  4. Maaike zegt

    15 januari 2017 om 7:33 pm

    Ik heb deze gemaakt, erg lekker! Bedankt voor het recept Hoe lang kun je het bewaren?

    • Saskia zegt

      15 januari 2017 om 8:31 pm

      Hallo Maaike, ongeveer 4 à 5 dagen in de koelkast, goed luchtdicht verpakt. Fijn dat ze in de smaak vallen! 🙂

  5. Femke zegt

    24 februari 2017 om 10:00 am

    Hoi…moet je de kokosolie eerst smelten?
    Groetjes Femke.

    • Saskia zegt

      27 februari 2017 om 5:32 pm

      Nee hoor, dat doe ik in dit recept niet. Gewoon goed mengen! 😉

  6. Mara zegt

    4 maart 2017 om 11:01 am

    Super recept! Iedereen vindt het lekker en niemand heeft door dat er geen suiker in zit. Blij mee!

    • Saskia zegt

      4 maart 2017 om 3:01 pm

      Fijn, Mara! 🙂

  7. femieke zegt

    6 mei 2017 om 7:56 pm

    Misschien een domme vraag, maar moeten de rozijnen ook geblend worden? Mijn blender had er problemen mee, maar hij was toch superlekker.

    • Saskia zegt

      8 mei 2017 om 11:42 am

      Hallo femieke, dat is geen gekke vraag. Ja de rozijnen moeten ook fijngemalen worden. Ik gebruik een sterke foodprocessor, het kan inderdaad zijn dat een blender niet heel makkelijk werkt in dit geval. 😉 Fijn om te horen dat hij toch goed heeft gesmaakt!

  8. Cindy zegt

    17 juli 2017 om 10:18 am

    Yummy! Ze waren finger licking good (zowel beslag, als brownie zelf)!.
    De structuur komt erg overeen met die van cake en niet te zoet :).

    • Saskia zegt

      24 juli 2017 om 8:57 am

      Finger licking good? Mooi! 🙂 Haha.

  9. Lisa zegt

    28 juli 2017 om 7:50 pm

    Kun je de kokos olie ook weglaten of vervangen? Ik gebruik dat nooit en vind het zonde om een hele pot te kopen.
    (Alternatief hoeft niet per se gezond te zijn)

    • Saskia zegt

      31 juli 2017 om 9:03 am

      Ja hoor, weglaten kan, of vervangen door een beetje roomboter!

  10. Saskia zegt

    19 mei 2018 om 7:52 pm

    Is het 200 gram bonen of een blikje van 200 gram incl vocht.

    • Saskia zegt

      21 mei 2018 om 2:59 am

      Hallo Saskia, dit is 200 gram bonen (dus zonder vocht!) 😉

  11. Kim zegt

    31 juli 2018 om 8:36 pm

    Is 150 gram rozijnen niet wat veel?
    Hij is goed gelukt maar ik vind het wel echt veel te zoet. Zo zonde

  12. Hilde Bogaert zegt

    19 september 2018 om 1:05 pm

    hey Saskia,

    Ik heb deze gisteren voor het eerst gemaakt ( wel met rode bonen wegens geen zwarte in huis) . Hoe lekker is dees. Hier kan je de grootste non believers van gezonde voeding mee verleiden.
    Ik probeer mijn dochter nu 2 jaar ook met een minimum aan suiker groot te brengen, soms word ik aanzien als een boeman door mijn omgeving maar dat is dan jammer. Haar lievelingseten zijn tomaten en kaasjes( om het even welke) dat zegt genoeg.
    Ga zeker doos met je leuke receptjes je hebt een leuke website.

    Groetjes

    Hilde

  13. Debbie zegt

    3 januari 2019 om 5:48 pm

    Kun je deze ook invriezen?

    • Saskia zegt

      7 januari 2019 om 9:18 pm

      Dat denk ik wel, Debbie, maar ik heb het persoonlijk nog niet geprobeerd. 😉

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact