• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Havermoutpap met Gekarameliseerde peer & Speculaaskruiden

25 november 2017

Havermoutpap met Gekarameliseerde peer & Speculaaskruiden

Zodra de kou zijn intrede doet, kijk ik uit naar warme ontbijtjes op de vroege ochtend. Havermoutpap. Ja, het was ooit een hype, bij ons is het een blijvertje. Het is het ontbijt waar we een hele ochtend goed op vooruit kunnen. Dat roeren in de pan op de ochtend is ook best therapeutisch en ik vind het heerlijk als die geur van kardemom en speculaas de keuken vult. Warme, gekarameliseerde peer, maar deze havermoutpap helemaal af. En die maak ik natuurlijk op mijn eigen manier.

Het liefst gebruik ik yaconsiroop, om de peer te karameliseren, maar ook met ahornsiroop maak je een lekkere warme peer uit de oven.  Dat is iets betaalbaarder. Wil je het helemaal niet gebruiken, kun je de peer ook zonder siroop in de oven zetten, of de peer even kort stoven in een pannetje met een laagje water.

Havermoutpap met Gekarameliseerde peer & Speculaaskruiden

Havermoutpap met Gekarameliseerde Peer & Speculaaskruiden

per persoon

voor de gekarameliseerde peer

  • 1 rijpe peer
  • 1 tl yaconsiroop of ahornsiroop
  • snufje kardemom of speculaaskruiden
  • 1 el kokosolie
  • 2 el citroensap

voor de havermoutpap

  • 400 ml kokos-rijstmelk (of  200 ml kokosmelk en 200 ml water)
  • 50 g havermout
  • 1 el gebroken lijnzaad
  • 2 el moerbeien
  • 1/4 tl speculaaskruiden

optionele toppings: 1 tl pompoenpitten, 1 tl amandelschaafsel, 1 tl pure pindakaas

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de peer en snij deze doormidden. Leg hem met de snijkant naar boven in een ovenschaal en smeer er met een kwastje de siroop overheen. Strooi de kruiden erover en leg er een beetje kokosolie op. Besprenkel met citroensap.
  3. De de ovenschaal in de oven en bak de peer ongeveer 20 minuten.
  4. Maak ondertussen de havermout klaar. Meng de melk, havermout en lijnzaad in een pannetje en breng op laag vuur aan de kook. Blijf continu roeren.
  5. Voeg na 5 minuutjes de moerbeien en speculaaskruiden en kook nog even zachtjes 2 minuutjes mee.
  6. Schep de pap dan in een kommetje, voeg naar wens een scheutje extra melk toe. Schep een peer erop, of snijd deze eerst in stukjes en verdeel de peer dan over het bordje.
  7. Garneer naar wens met pompoenpitjes, amandelschaafsel en pindakaas, voor een wat groter ontbijt.

Tijd om te smikkelen! 🙂 

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Havermout met Peer, Speculaas en AmandelenHavermout met Peer, Speculaas en Amandelen Havermout met Kokosmelk & BanaanHavermout met Kokosmelk & Banaan Crunchy Granola met Appelmoes en Gepofte Bruine RijstCrunchy Granola met Appelmoes en Gepofte Bruine Rijst Vegan Havermout Pannenkoeken (zonder ei)Vegan Havermout Pannenkoeken (zonder ei)

Categorie: Suikervrij Ontbijten, Vegan Tags: gebroken lijnzaad, gekarameliseerde peer, granen, havermout, havermoutpap, kardemom, kokos rijstmelk, kokosmelk, kokosolie, lijnzaad, moerbeien, ontbijt, peer, speculaaskruiden, vezels, volkoren, warme havermout, yacon siroop

Vorig bericht: « Vegan Chocolade & Bosbessen Cheesecake
Volgend bericht: Overheerlijke vegan erwtensoep boordevol groente »

Bestel jouw journal!

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact