Yes, het is weer het seizoen van warme choco‘s! Ik maakte deze versie van kokos-rijstmelk voor het eerst na een wandeling door een besneeuwd bos. Sindsdien is het mijn favoriet! De melk is van nature zo zoet, dat je eigenlijk geen suiker meer hoeft toe te voegen, en ik vind het heerlijk om er een schepje maca aan toe te voegen voor wat extra superpower!
Macapoeder is zo ontzettend goed voor je hormoonbalans. Ik merk echter dat ik in de winter wat minder smoothies maak, en dan vind ik het lastiger om te verwerken in mijn eetpatroon. Gecombineerd met rauwe cacao smaakt hij geweldig, dus vandaar dat ik soms een lekkere mok voor mezelf bereid.
Over de kokos-rijstmelk
Kokos-rijstmelk is een plantaardige melk gemaakt van rijst en kokos. Je kunt hem overigens kopen van verschillende merken. Ik koop hem het liefst bij de natuurwinkel, want daar hebben ze doorgaans geen onnodige toevoegingen. Bij de Ekoplaza of de Hplland & Barret kun je hem bijvoorbeeld kopen van de merken Royal Green, Isola bio, Provamel en/of Rude Health. Ik gebruik deze merken door elkaar, het is maar net wat er toevallig in de aanbieding is!
De melk is van nature zoet, omdat de rijst uiteraard van nature aanwezige suikers bevat. Dit maakt ook, dat deze chocolademelk misschien niet het allerbeste is voor je bloedsuikerspiegel. Ben je bang voor een piek, voeg dan vooral een theelepeltje kokosolie toe, om de opname van de suikers ietwat te vertragen. Of gebruik de, minder zoete, pure kokosmelk voor dit recept. Net wat je zelf fijner vindt!
Warme chocolademelk van kokos-rijstmelk
voor 1 glas/beker
- 200 ml kokos rijstmelk
- 1 el rauwe cacaopoeder
- 1/4 theelepel macapoeder
- optioneel zoetmiddel naar smaak (zoals 1/2-1 tl kokosbloesemsuiker of 1 tl yaconsiroop )
- optioneel 2: 1 tl kokosolie
Verwarm de kokos rijstmelk in een pannetje op het vuur. Roer de cacaopoeder en maca er goed door heen, samen met de andere optionele ingrediënten. Ik gebruikte vervolgens een melkopschuimertje om de chocolademelk een mooi schuimlaagje te geven, maar dit is uiteraard helemaal niet nodig voor de smaak!
Drink hem lekker warm! En geniet.
Liefs,
Saskia
Geef een reactie