• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar

Blij Suikervrij

Suikervrije recepten, mindset programma's en meer!

  • Home
  • Recepten
    • Recepten Index
    • Vegan
    • Ontbijten
    • Tussendoortjes
    • Brood & Crackers
    • Lunchen
    • Salades
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Drinken
    • Baby & Peuter
    • Desserts
  • Shop
  • Over mij
  • Gratis
  • Blij Dieetvrij

Warme chocolademelk van kokos-rijstmelk

29 december 2017 Reageer

Warme chocolademelk van kokos-rijstmelk

Yes, het is weer het seizoen van warme choco‘s! Ik maakte deze versie van kokos-rijstmelk voor het eerst na een wandeling door een besneeuwd bos. Sindsdien is het mijn favoriet! De melk is van nature zo zoet, dat je eigenlijk geen suiker meer hoeft toe te voegen, en ik vind het heerlijk om er een schepje maca aan toe te voegen voor wat extra superpower!

Macapoeder is zo ontzettend goed voor je hormoonbalans. Ik merk echter dat ik in de winter wat minder smoothies maak, en dan vind ik het lastiger om te verwerken in mijn eetpatroon. Gecombineerd met rauwe cacao smaakt hij geweldig, dus vandaar dat ik soms een lekkere mok voor mezelf bereid.

Over de kokos-rijstmelk

Kokos-rijstmelk is een plantaardige melk gemaakt van rijst en kokos. Je kunt hem overigens kopen van verschillende merken. Ik koop hem het liefst bij de natuurwinkel, want daar hebben ze doorgaans geen onnodige toevoegingen. Bij de Ekoplaza of de Hplland & Barret kun je hem bijvoorbeeld kopen van de merken Royal Green, Isola bio, Provamel en/of Rude Health. Ik gebruik deze merken door elkaar, het is maar net wat er toevallig in de aanbieding is!

De melk is van nature zoet, omdat de rijst uiteraard van nature aanwezige suikers bevat. Dit maakt ook, dat deze chocolademelk misschien niet het allerbeste is voor je bloedsuikerspiegel. Ben je bang voor een piek, voeg dan vooral een theelepeltje kokosolie toe, om de opname van de suikers ietwat te vertragen. Of gebruik de, minder zoete, pure kokosmelk voor dit recept. Net wat je zelf fijner vindt!

Warme chocolademelk van kokos-rijstmelk

voor 1 glas/beker

  • 200 ml kokos rijstmelk
  • 1 el rauwe cacaopoeder
  • 1/4 theelepel macapoeder
  • optioneel zoetmiddel naar smaak (zoals 1/2-1 tl kokosbloesemsuiker of 1 tl yaconsiroop )
  • optioneel 2: 1 tl kokosolie

Verwarm de kokos rijstmelk in een pannetje op het vuur. Roer de cacaopoeder en maca er goed door heen, samen met de andere optionele ingrediënten. Ik gebruikte vervolgens een melkopschuimertje om de chocolademelk een mooi schuimlaagje te geven, maar dit is uiteraard helemaal niet nodig voor de smaak!

Drink hem lekker warm! En geniet.

Liefs,

Saskia

Share on facebook
Facebook
0
Share on pinterest
Pinterest
0
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
Share on print
Print

Gerelateerde berichten

Warme Chocolademelk met Dadels en HazelnootmelkWarme Chocolademelk met Dadels en Hazelnootmelk Suikervrije Warme ChocolademelkSuikervrije Warme Chocolademelk met Maca Hormoonbalans Maca Smoothie met FrambozenHormoonbalans Maca Smoothie met Frambozen Matcha Latte met Kokos RijstmelkMijn favoriete Matcha Latte met Kokos Rijstmelk

Categorie: Suikervrij drinken, Vegan Tags: cacao, cacaopoeder, chocolademelk, drinken, kokos rijstmelk, kokosbloesemsuiker, kokosrijstmelk, maca, macapoeder, plantaardig, rauwe cacao, rijstmelk, superfoods, vegan, warme chocolademelk, warme dranken, winter, yaconsiroop

Vorig bericht: « Gezonde Hartige Hapjes voor Oud & Nieuw
Volgend bericht: Rineke´s Suikervrije Appel Plaatkoek met Zonnebloem proteïne »

Lees Interacties

Bestel jouw journal!

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

Saskia

Saskia van Blij Suikervrij, een vrolijke foodblog over gezond eten zonder geraffineerde suiker. Bomvol suikervrije recepten
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Hi!

Ik ben Saskia. Sociaal psycholoog, ex-kookboekauteur, online trainer & coach. Ik help zelfbewuste vrouwen via Blij Dieetvrij breken met eetbuien en emotie eten, zodat ze zich vrij voelen van obsessieve gedachten rondom eten, en aandacht kunnen besteden aan datgene waar ze écht gelukkig van worden in hun leven. Want zelf eet ik al jaren niet meer suikervrij, met een hele goede reden… Lees verder

Thuiskomen in jouw lijf

Mijn hardcover kookboek Zoet!

Bestel het kookboek van Blij Suikervrij hier!

Copyright © 2023 · Blijsuikervrij.nl ·

  • Betaalmethoden
  • Privacy Policy
  • Algemene voorwaarden
  • Disclaimer
  • Contact